INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  DANEMARCA

FOTO Nebuni de legat! Danezii se întrec în glume proaste înainte să vină la București

2016
Gytkjaer și trofeul lui Rosenborg +3   FOTO
2016 Gytkjaer și trofeul lui Rosenborg

Articol de - Publicat luni, 14 noiembrie 2016 00:00

După Gravesen, în martie 2003, debutantul Gytkjaer, în 2016. Ultimul a sărbătorit obscen titlul cucerit cu Rosenborg.

Când se apropie meciul cu "tricolorii", danezii își pierd mințile.
Primul a fost Thomas Gravesen. În martie 2003, scandinavii erau în cantonament la Vedbaek, cu câteva zile înaintea deplasării la București.

După un antrenament, mijlocașul lui Everton l-a ochit pe Claus Jensen, coechipierul său din linia mediană, care vorbea cu un jurnalist culcat în iarbă. S-a oprit deasupra lui și și-a dat jos șortul.

Moment ce a trecut neobservat de reporterii nordici, dar a fost surprins de fotograful Cristi Preda, aflat la marginea terenului.

După săpuneală, gol de la 50 m

Gravesen și Morten Olsen, selecționerul de atunci, au văzut poza pe aeroportul Otopeni. "Această imagine nu e demnă pentru un internațional danez. Voi avea o discuție cu Thomas", a spus Olsen, în timp ce vinovatul s-a apărat: "Era numai o glumă, ghinion că am fost reperat".

Jucătorul, 27 de ani la acea vreme, a scăpat cu o săpuneală. A doua zi, într-o sâmbătă, 29 martie, cheliosul din Vejle a fost titular și a înscris golul de 2-2 cu un șut de la centrul terenului. Începutul dezastrului pentru noi. S-a terminat 5-2 pentru vikingi pe terenul-plajă.

Golgeterul lui Rosenborg

Acum, 13 ani mai târziu, danezii se pregătesc de următoarea partidă oficială. Tot la București, pe 26 martie 2017. Și noul antrenor, Age Hareide, a convocat pentru amicalul de mâine cu Cehia și un debutant. Numele său: Christian Gytkjaer. Un atacant de 26 de ani, golgeterul lui Rosenborg și al campionatului norvegian. Bun fotbalist, dar la fel de ciudat ca Gravesen.

De curând, a cucerit primul său titlu, în Norvegia. Și a sărbătorit performanța declanșând un scandal în tot nordul Europei. S-a fotografiat cu trofeul mimând actul sexual și a postat poza pe Instagram. Cu un comentariu: "Suntem campioni! Iată cupa!".

Reacțiile n-au întârziat. "Ești bolnav", i-au scris fanii, iar Gytkjaer a șters postarea, obligat și de Rosenborg. "Știu că imaginea e la limită, însă eu m-am distrat. Tata a râs și el, doar mama a fost sceptică", a povestit fotbalistul. Care ar putea fi și în lotul pentru România. Pe gazon, e în mare formă.

A jucat la toate "naționalele" de juniori. Acum, și la seniori

Christian Gytkjaer era privit ca un mare talent în adolescență. Crescut la Academia lui Lyngby, blondul atacant a evoluat la toate reprezentativele de juniori ale Danemarcei, strângând 26 de selecții.

După o lungă așteptare, poate debuta și la "naționala" mare. S-a bucurat de șansa oferită, reperat la Rosenborg de Age Hareide, și el norvegian.

"O veste bună. Am visat la această clipă, însă nu m-am gândit prea mult la ea, n-aș fi fost dezamăgit dacă nu m-ar fi convocat", a declarat Gytkjaer (45 de reușite la nivel de club în ultimii 4 ani), completând: "A fost ca un bonus. Așa că mă duc, poate dau gol cu Cehia și rămân la lot".

6 au plecat din lot: "Echipa noastră e o glumă"

După 4-1 cu Kazahstan, 6 jucători au părăsit lotul danez înaintea amicalului cu Cehia, întorcându-se la echipele de club: mijlocașii Eriksen (Tottenham), Kvist (FC Copenhaga) și Hojbjerg (Southampton) și atacanții Cornelius (FC Copenhaga), Poulsen (RB Leipzig) și Braithwaite (Toulouse).

Decizie care l-a înfuriat pe Flemming Toft, 68 de ani, unul dintre cei mai importanți analiști sportivi danezi, de la postul de televiziune TV2: "Selecționata noastră a devenit o glumă. Cluburile contează, «naționala» e mereu pe planul doi".

19goluri a marcat Gytkjaer în 28 de meciuri jucate în acest sezon la Rosenborg (golgeterul campionatului norvegian)

66de meciuri a adunat Gravesen în "naționala" Danemarcei, pentru care a înscris 5 goluri (unul dintre ele, la București)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ray51
ray51  •  15 Noiembrie 2016, 08:50

Si cand vin 'glumetii' astia ne dau 2-3 boabe de ne suna anderlechtul, ludogoretul, gençlerbirliğiul in cap. DAU Mii de lei c-asa va fi !

vanatorul.de.oi
vanatorul.de.oi  •  15 Noiembrie 2016, 00:35

Daca nu era asa atletic ziceam ca e Gigi Becali. El *** in trofee si fcsbisti vrea doar banii din Europa

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează