INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  GERMANIA

FOTO Ozil și Gundogan, implicați într-un scandal chiar înaintea Mondialului: "S-au lăsat manipulați. Au greșit și vom discuta cu ei"

FOTO: GettyImages
FOTO: GettyImages

Articol de - Publicat marti, 15 mai 2018 09:29

Și președintele, și managerul federației germane i-au criticat pe internaționalii cu origine turce, Mesut Ozil (29 de ani) și Ilkay Gundogan (27 de ani), care i-au făcut cadou lui Erdoğan tricourile echipelor de club: "Noi apărăm niște valori pe care Erdoğan nu le respectă".

Mesut Özil și Ilkay Gündoğan au rădăcini turce, dar ambii s-au născut la Gelsenkirchen și joacă pentru naționala Germaniei. Duminică, știind că Recep Tayyip Erdoğan, președintele Turciei, se află la Londra, cei doi s-au grăbit să-l întâlnească.

I-au făcut cadou tricourile cu dedicație ale echipelor de club, Arsenal și Man. City, fotografiindu-se cu cel considerat un dictator de presa mondială. Poze postate imediat pe rețelele de socializare de AKP, partidul aflat la putere în țara Semilunii. Le-a fost alături Cenk Tosun, atacantul turc de la Everton.

"Nu-și dau seama ce simbolizează aceste imagini"

Gestul lui Özil și Gündoğan au provocat iritare la federația germană. "Noi respectăm situația specială a jucătorilor noștri cu alte origini, dar apărăm niște valori pe care Erdoğan nu le respectă", a declarat Reinhard Grindel, președintele DFB. "Nu e bine că internaționalii s-au lăsat manipulați pentru a-i face campanie electorală. Și nu ajută eforturile de integrare ale federației".

Managerul DFB, Oliver Bierhoff, campion european cu Mannschaftul în 1996, le-a spus jurnaliștilor: "Nu am nicio îndoială asupra implicării lui Mesut și Ilkay la națională și de cât de mult se identifică ei cu valorile noastre. Nu-și dau seama însă ce simbolizează aceste imagini. Au greșit și vom discuta cu ei". 

89de selecții are Mesut Özil (29 de ani) la naționala Germaniei (din 2009), pentru care a înscris 22 de goluri

24de selecții a adunat Ilkay Gündoğan (27 de ani) pentru Mannschaft din 2011, marcând patru goluri

Protest la Londra: "Terorist"

Dacă în Turcia, protestatarii sunt rapid reduși la tăcere cu bastoanele și tunurile de apă ale poliției, Recep Tayyip Erdoğan nu a putut face nimic la Londra. În timpul discursului pe care l-a ținut la Chatham House în fața studenților turci din capitala Angliei, sute de oameni s-au adunat afară pentru a scanda împotriva lui și a arăta pancarte pe care scria ”Terorist”. Erdoğan conduce Turcia cu mână de fier din 2003, ca premier și președinte.

32486465 10211242875452468 3666945182135222272 n

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
986379311381755
Lengyel Adrian  •  15 Mai 2018, 13:47

De ce se cred occidentalii astia detinatorii adevarului absolut!!?? Toate tarile unde au vrut sa impuna "democratia"cu forta sunt praf :vezi Libia, Irak, Liban, Siria, Afganistan, Somalia etc. Acesti oameni au alta cultura, civilizatie si valori morale, pe care daca vrem sa le distrugem nu facem altceva decat sa-i transformam in teroristi!! Asa ca ar trebui sa-i lasam in pace la ei acasa caci poate asa nu vor mai invada Europa!!

steaua1986forever
steaua1986forever  •  15 Mai 2018, 11:13

Ce masuri a luat FRF cand Tilica a spus ca cel mai mult il admira pe Erdogan? Aaa..da?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează