INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  DANEMARCA - KAZAHSTAN, AZI, 21:45, DIGI1, GSP.RO

Un fotbalist danez descrie viața din cantonament: "Nu puteam să respir la «națională». Parcă eram prins într-un prezervativ uriaș"

Morten Olsen a fost selecționerul danezilor 163 de meciuri: 79 de victorii și 42 de eșecuri // FOTO Reuters
Morten Olsen a fost selecționerul danezilor 163 de meciuri: 79 de victorii și 42 de eșecuri // FOTO Reuters

Articol de - Publicat vineri, 11 noiembrie 2016 00:00

Mads Timm, 32 de ani, fost fotbalist danez, descrie în cartea sa biografică un cantonament cu Morten Olsen, 15 ani selecționerul vikingilor.

La 17 ani, Mads Timm, un tânăr atacant înalt și puternic crescut la Academia lui Odense, ajungea la Man. United în 2002. Și tot în acea toamnă debuta în echipa lui Alex Ferguson, într-un meci de Champions League cu Maccabi Haifa.

Avea să fie singura partidă oficială în tricoul lui Manchester. Patru ani mai târziu, după ce fusese împrumutat trei sezoane la rând la diferite cluburi, a plecat de pe Old Trafford.

"Regim dictatorial"

Întors la Odense în 2006, Timm a fost remarcat și de selecționerul Morten Olsen, care l-a convocat la două meciuri în octombrie 2007: cu Spania și Letonia. Dar acel cantonament a fost un coșmar pentru el.

"Mi-am dat seama imediat că trebuie să suport un regim dictatorial la «națională». Un regim pe care nu îl mai trăisem niciodată până atunci", a dezvăluit fostul fotbalist în cartea sa biografică.

"Nu ne lăsa nici să ne plimbăm"

"Eram ca niște soldați. Aveam o senzație înfiorătoare: nu puteam să respir. Parcă eram prins într-un prezervativ uriaș", și-a amintit el. "Selecționerul nu ne lăsa să ieșim din hotelul de la Vedbaek nici ca să ne plimbăm. Și era toleranță zero dacă întârziam la antrenamente. Fie și o secundă!".

De atunci, Timm nu s-a mai întors la echipa națională. Iar Morten Olsen a rezistat până în 2015. S-a retras după 15 ani pe banca vikingilor.

A fost înlocuit de Age Hareide, dar norvegianul ar putea fi demis dacă nu câștigă mâine, în fața kazahilor. La al 4-lea meci în preliminariile CM 2018. Are deja două înfrângeri, 2-3 cu Polonia și 0-1 cu Muntenegru.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează