INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  UEFA

Ce încurcătură! Emiliano Martinez n-a fost eliminat după ce a primit două „galbene”, dar UEFA l-a suspendat » Care e explicația

Emiliano Martinez protestează în fața arbitrului Ivan Kruzliak după al doilea „galben” încasat în returul cu Lille / Foto: Imago Images +24   FOTO
Emiliano Martinez protestează în fața arbitrului Ivan Kruzliak după al doilea „galben” încasat în returul cu Lille / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 21 aprilie 2024 13:14 / Actualizat duminica, 21 aprilie 2024 13:14

UEFA nu-l iartă pe Emiliano Martinez. După ce regulamentul l-a salvat în timpul loviturilor de departajare din „sfertul” de Conference League cu Lille, portarul lui Aston Villa va rata prima manșă a semifinalei cu Olympiakos din cauza cumulului de „galbene”.

Portarul lui Aston Villa, Emiliano Martinez (31 de ani), a fost protagonistul unui moment incredibil, joi, la loviturile de departajare din returul cu Lille (1-2 după 120 de minute, 4-3 la penalty-uri) contând pentru „sferturile” Conference League.

Gigi Becali anunță un posibil transfer-surpriză din Superligă: „Nimeni nu l-a lăudat, dar mie îmi place de el! Pot să vă spun cine e”
Transfer
Gigi Becali anunță un posibil transfer-surpriză din Superligă: „Nimeni nu l-a lăudat, dar mie îmi place de el! Pot să vă spun cine e”

Paragraful din regulament care l-a salvat pe Emiliano Martinez la penalty-uri

După ce fusese avertizat cu cartonaș galben în minutul 39 al partidei, el a văzut un al doilea chiar în timpul executării loviturilor de departajare, dar n-a fost eliminat, profitând de un detaliu regulamentar inedit:

„Avertismentele primite în timpul meciului (inclusiv prelungiri) nu se păstrează și la loviturile de departajare. Un jucător care primește galben în timpul meciului și la loviturile de departajare nu e eliminat”.

Eroul calificării lui Aston Villa, cu două penalty-uri apărate, Emiliano Martinez nu scapă însă de pedeapsă. UEFA a transmis că portarul argentinian va fi suspendat în prima manșă a semifinalei cu Olympiakos!

UEFA explică suspendarea lui Emiliano Martinez în semifinale

„Emiliano Martinez va fi suspendat pentru prima manșă a semifinalelor UEFA Europa Conference League împotriva Olympiakos FC, programată pe 2 mai 2024. Temeiul suspendării sale este stabilit la articolul 52.02(b) din Regulamentul UEFA Europa Conference League (sezonul 2023/24).

Începând cu primul meci din faza grupelor, jucătorii și oficialii echipelor sunt suspendați pentru următorul meci din competiție după trei avertismente, care nu au avut ca efect un cartonaș roșu, precum și în urma oricărui avertisment cu număr impar (al cincilea, al șaptelea, al nouălea...etc) încasat ulterior.

Jucătorul a fost avertizat de trei ori în timpul sferturilor de finală ale competiției, după cum urmează: un cartonaș galben în prima manșă, disputată pe 11 aprilie, un altul în manșa secundă, jucată pe 18 aprilie, și un al treilea văzut tot în returul din 18 aprilie, în timpul executării loviturilor de departajare”, a explicat forul continental într-un comunicat remis presei.

+20 FOTO

Portarul Emiliano Martinez nu înțelege de ce a primit cartonașele galbene

Imediat după ce a decis calificarea lui Aston Villa, Emiliano Martinez a oferit o scurtă reacție: „Nu era minge pentru a se executa lovitura de departajare. Așa că am cerut o minge, iar după aceea am primit cartonaș. Nu înțeleg regulile.

Am o reputație proastă, că aș trage de timp. Celălalt portar făcea la fel. Eu am primit galben în minutul 30 pentru așa ceva, dar noi eram conduși atunci. Nu înțeleg ce voia arbitrul de la mine”.

VIDEO. FCSB - Rapid 2-2. Intrat în repriza secundă, Băluță și-a ajutat echipa să rămână neînvinsă în play-off: „Un punct ce ne aduce mai aproape de titlu”

Mai puteți citi:

Cade recordul? Ce s-ar putea întâmpla în minutul 53 din „El Clasico”, Real Madrid - Barcelona

Adrian Mititelu Jr. a fost internat de urgență la spitalul Floreasca » Finanțatorul lui FCU Craiova confirmă: „Era foarte supărat, dar nu e vorba de suicid”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează