INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  WEST HAM - FCSB 3-1

Helmut Duckadam a analizat penalty-ul primit de West Ham United după ieșirea lui Târnovanu: „Din păcate, ajungi la mâna arbitrului și nu ai ce să mai faci”

Helmuth Duckadam
Helmuth Duckadam

Articol de - Publicat vineri, 09 septembrie 2022 13:09 / Actualizat vineri, 09 septembrie 2022 13:22

FCSB a fost învinsă, joi, scor 3-1, de West Ham United, într-o partidă constând în prima etapă a fazei grupelor UEFA Conference League. Gruparea condusă de fostul jucător al roș-albaștrilor, Nicolae Dică, a reușit să le țină piept „ciocănarilor” timp de 70 de minute, după care a avut o cădere inexplicabilă. 

Englezii au reușit să puncteze de 3 ori în 20 de minute, prin Jarrod Bowen, dintr-un penalty obținut de ivorianul Maxwel Cornet în urma unui duel cu Ștefan Târnovanu, Emerson Palmieri și Michail Antonio. Pentru bucureșteni deschisese scorul Andrei Cordea, în minutul 34.

Doi specialiști au lămurit faza penalty-ului primit de West Ham: „Nu este complicat”
WEST HAM - FCSB 3-1
Doi specialiști au lămurit faza penalty-ului primit de West Ham: „Nu este complicat”

Helmut Duckadam: „Nu comentez ce aș fi făcut eu dacă mă aflam într-o astfel de fază, comentez doar ce am văzut la TV”

Helmut Duckadam (63 de ani), fostul portar al Stelei și câștigător al Cupei Campionilor Euopeni cu gruparea din Ghencea în 1986, a comentat faza la care Ștefan Târnovanu a comis un penalty, în duelul în care acesta a fost implicat cu Maxwel Cornet, fotbalistul din Coasta de Fildeș al celor de la West Ham United: 

„Nu comentez cele spuse de Gigi Becali sau nu comentez ce aș fi făcut eu dacă la vremea mea mă aflam într-o astfel de fază. Eu vorbesc doar despre ceea ce am văzut la TV în timpul meciului și la reluări.

 L-am văzut pe Târnovanu cum a urmărit mingea și a vrut să o prindă. Însă, atacantul de la West Ham a fost mai rapid și a lovit primul balonul, iar apoi cei doi s-au ciocnit. Aici nu mai este vorba…dacă tu ești în careul de șase metri ce se întâmpla? Adică, dacă erai protejat ca portar sau nu! 

Într-o astfel de fază, din păcate, ajungi la mâna arbitrului și nu ai ce să mai faci, mai ales că nu este VAR în competiția asta”, a punctat „Eroul de la Sevilla” pentru ProSport.

Adrian Porumboiu: „Nu este o fază complicată. Este o ieșire necontrolată a atacantului”

Fostul arbitru Adrian Porumboiu a comentat, de asemenea, faza loviturii de pedeapsă pe care arbitrul francez Benoit Bastien a acordat-o în favoarea celor de la West Ham United. 

„Este vorba despre o dispută între un atacant și portar. Cine lovește mingea? Atacantul! Portarul atinge mingea? Nu! Dacă portarul atinge mingea măcar cu vârful mănușii, puteai zice că e o decizie controversată. Așa se sancționează cu lovitură liberă directă. În acest caz, 11 metri. Din punctul meu de vedere, nu este o fază complicată. Este o ieșire necontrolată a portarului. Atât, nimic mai mult. E vorba de imprudența portarului, a lovit atacantul. A vrut să prindă mingea cu ambele mâini, dar nu joacă mingea! Regulile sunt foarte clare”, a declarat Adrian Porumboiu la ProArena.

Citește și:

Târnovanu insistă: „100% nu a fost penalty! Nu mi-a venit să cred când am văzut decizia”

Învinsă pe teren, victorioasă în audiențe » Câți români au fost cu ochii pe meciul de la Londra

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Functionarul9
Functionarul9  •  09 Septembrie 2022, 17:37

A fost fault in atac clar !

Paksi
Paksi  •  09 Septembrie 2022, 14:33

Goana după audiență face că acești comentatori să caute faze "controversate" pt a crește reatingul emisiunii care aduce beneficii bănești. Astfel fotbalul suferă dar asta nu contează!?

niciolaie
niciolaie  •  09 Septembrie 2022, 14:17

Subtitlu: Adrian Porumboiu: „Nu este o fază complicată. Este o ieșire necontrolată a atacantului” Text: Din punctul meu de vedere, nu este o fază complicatEste o ieșire necontrolată a portarului. Atât, nimic mai mult Mai baieti, voi verificati articolele? Sau doar pe alea cu bombe sexy?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează