INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  AKTOBE - SEPSI 0-1 (1-2 LA GENERAL)

„Meci cu meci, Sepsi face istorie!” » Ce scrie presa din Ungaria după victoria trupei lui Liviu Ciobotariu

Articol de - Publicat vineri, 18 august 2023 10:46 / Actualizat vineri, 18 august 2023 12:04

Sepsi a reușit răstoarne calculele hârtiei. A eliminat-o pe Aktobe în turul 3 al preliminariilor Conference League și e în play-off-ul competiției. 

  • Turul dintre Sepsi și Bodo/Glimt se va juca la Sf. Gheorghe, pe 24 august. Manșa decisivă este programată în Norvegia, pe 31 august.

După 1-1 la Sf. Gheorghe, Sepsi s-a impus în Kazahstan, 1-0, prin golul lui Nicolae Păun. Iar succesul trupei lui Liviu Ciobotariu a fost sărbătorit și în Ungaria. 

Probleme pentru Sepsi la Aktobe: „A intervenit poliția, abia am reușit să scăpăm de aici”
Aktobe - Sepsi 0-1, 1-2 LA GENERAL
Probleme pentru Sepsi la Aktobe: „A intervenit poliția, abia am reușit să scăpăm de aici”

Ce a scris presa din Ungaria după victoria lui Sepsi 

Jurnaliștii de la Nemzeti Sport au lăudat prestația lui Sepsi, care e la un pas de grupele Conference League. 

„Meci cu meci, Sepsi OSK continuă să scrie istorie! A câștigat în deplasare împotriva lui Aktobe, din Kazahstan, după remiza de pe teren propriu, 1-1. 

Astfel, e la doar un meci distanță de faza grupelor Conference League. În play-off, adversari vor fi norvegienii de la Bodo/Glimt, care i-au învins pe armenii de la Pyunik. Primul meci se va juca joi, la Sf. Gheorghe”, scrie sursa citată.

Bodo/Glimt, adversara lui Sepsi din play-off-ul Conference League 

Bodo/Glimt, liderul primei ligi din Norvegia, s-a distrat în dubla manșă cu armenii de la Pyunik Erevan, două victorii cu 3-0. Nordicii formează o echipă solidă, au un stil direct spre poartă și stau excelent la capitolul fizic.  

Pregătită din 2018 de Kjetil Knutsen, Bodo/Glimt a atins câteva performanțe remarcabile. În sezonul 2021/2022 a ajuns până în „sferturile” Conference League, reușind pe parcurs rezultate incredibile: 6-1 cu AS Roma lui Jose Mourinho, 2-0 și 3-1 cu Celtic sau 2-1 cu AZ Alkmaar.

Norvegienii au investit 12,30 milioane de euro în achiziții în ultima perioadă de mercato, lotul fiind cotat la peste 31 de milioane. Cel mai periculos fotbalist este Amahl Pellegrino, atacant norvegian în vârstă de 33 de ani. 

A marcat câte un gol în ambele manșe cu Pyunik, iar în competiția internă are 14 goluri și 8 pase decisive în 18 apariții. Lotul mai conține câteva nume interesante. Fundașul dreapta Omar Elabdellaoui (31 de ani), trecut pe la Feyenoord, Olympiakos, Hull și Galatasaray, sau mijlocașul central Patrick Berg (25 de ani), revenit de la Lens. 

VIDEO Laszlo Dioszegi, intervenție la GSP Live după calificarea celor de la Sepsi în play-off: „Nu pleacă nimeni!”

Citește și:

Doi jucători de la Sepsi, joc aproape perfect » Ce note au primit după victoria cu Aktobe

Laszlo Dioszegi și-a făcut calculele înainte de Sepsi - Bodo/Glimt: „Astea sunt șansele la calificare”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (4)
IonSaliu
IonSaliu  •  18 August 2023, 14:54

Fine and dandy! Bravo, Sepsi! Bravo, axiomatikus! Un success e un success — chiar în lumea a treia! Dar şi acea lume a treia e făcută… tot pentru cei bogaţi. Tot bogaţii câştigă şi această competiţie terţiară. Ei au munţi de bani, comparativ cu muşuroaiele de pe aici. Cei ce scriu la vest de Tisa au tot dreptul să o facă — freedom of speech. La fel au dreptul şi cei care NU scriu la vest de Tisa. Numai că unii din ei (cam mulţi, după socoatele mele) nu vor să se trezească la realitatea istorică. Încă îşi fac iluzia că investiţiile în zonele minorităţilor din ţările vecine reprezintă calea cea mai eficientă de revenire la teritoriile de dinaintea Tratatului de la Trianon 1919. Eu nu mă bucur că Ferencváros câştigă pe motivul că ţara mea de baştină "va reocupa" Budapesta ca în 1919. Nu mă bucur şi nu mă supăr indiferent de ce face orice echipă streină. Iar Românii să nu mai fie nici ei atâta de prăpăstioşi privind forbalul Românesc, România în general. Să-şi reamintească acea zicală a Yankeilor: “It all boils down to money”. Ceva de genul: “Totul dă-n sec până la bani”. Ca şi pontul acelui banc, când Kulai întreba pe alţi lideri politici: “Şi lovelilii?” (parafrazare).

cris62
cris62  •  18 August 2023, 14:14

Felicitari Sepsi!. Tinem pumnii stransi in dubla cu norvegienii. Sa nu uitam si de Farul. Succes amandorura. Avem nevoie ca de aer sa se califice ambele.

demostene1
demostene1  •  18 August 2023, 12:26

Ar fi frumoasa o calificare in grupe pentru o echipă mică că Sepsi.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează