INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  CEHIA - PORTUGALIA 0-1

10 cm împotriva istoriei »Ronaldo are deja 4 bare: dacă le-ar fi convertit în goluri, îl depăşea pe Platini în topul golgeterilor all-time la Euro

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 iunie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 23 iunie 2012 10:37

Preşedintele UEFA a marcat toate cele 9 goluri ale sale la Euro '84 în cinci partide. Cristiano are două reuşite la Euro 2004, una la Euro 2008 şi trei la turneul în desfăşurare: dacă nu existau cei 10 cm de aluminiu, istoria era deja a lui!


După 0-1 cu Germania şi 3-2 cu Danemarca, controversatul Ronaldo nu marcase. În meciul cu Olanda, îl fentează pe Vlaar şi şutează neaşteptat din 16 metri: Stekelenburg e ţintuit, dar mingea loveşte bara dreaptă şi curge afară. Apoi trage sănătos, dar balonul se înfinge în miezul stîlpului stîng şi ricoşează înapoi. CR7 marchează finalmente, ba chiar o "dublă", dar cele două ratări rămîn.

Prinţul năzuros şi ghinionul
La "sfertul" de finală cu Cehia, în prelungirile primei reprize, piruietă şi şut sănătos din unghi, la rădăcina stîlpului stîng. După pauză, lovitură liberă de la 35 de metri, ghiulea cu traiectorie uluitoare, Cech atinge cu vîrful mănuşii, mingea zguduie acelaşi stîlp din stînga. Ronaldo înscrie şi califică Portugalia, dar deja e ghinion curat.

CR7 are pînă acum patru bare la activ, mai mult decît Suedia (3) şi Olanda (2). A expediat în meciurile de la Euro 29 de şuturi, astfel că atunci cînd Ronaldo se pregăteşte să tragă sînt şanse de 14% să se audă sunetul nesuferit al metalului zguduit de minge!

Răsuflarea lui Ronaldo
Platini a declarat că nimeni nu îi va doborî recordul de 9 goluri marcate la un singur Euro, dar probabil acelaşi lucru gîndeşte şi despre recordul de golgeter all-time al competiţiei. Iar sentimentele destul de reci pentru CR7 nu sînt de ieri, de azi: "Nu înţeleg cum poate plăti cineva 90 de milioane de euro pe un jucător", declara preşedintele UEFA după transferul lui Ronaldo de la Manchester United la Real.

29 de ani avea Platini la Euro '84, cînd a devenit golgeterul all-time al competiţiei şi fotbalistul cu cele mai multe reuşite la un turneu, 9. Ronaldo are doar 27 de ani şi 3 goluri la Euro 2012

Top postări pe twitter după golul lui Ronaldo cu Cehia
1. Ronaldo trebuie admirat mereu pentru golurile pe care le dă cu capul. De obicei, 9 din 10 mingi rămîn lipite de gelul de păr. (@DineHard)
2. Abia am vorbit cu Cristiano Ronaldo. Le-a spus jurnaliştilor că şi-a rupt spatele la cît de mult cară Portugalia. (@SwedishTORO)
3. Ronaldo: "Klismann zice de Messi că e mai bun? Îl provoc să dea el 5 goluri în 3 meciuri cu Malaga!" (@CBundus31)
4. Ronaldo e un Rolls-Royce înconjurat de ricşe. (@thesuper_girl)
5. Ronaldo nu se joacă. Ronaldo e o BESTIE cînd contează. Cel mai bun din lume! (@tosin_GoodTimes)

Stîrneşte rîcă între dive!
Fotomodelul israelian Bar Refaeli (foto), aleasă de Le Figaro cea mai frumoasă femeie din lume, s-a luat de CR7 pe contul ei de twitter, postînd: "Singurul lucru la care mă gîndesc atunci cînd îl văd pe Ronaldo este că gelul de păr pe care îl foloseşte ar trebui interzis!". Atacul nu a rămas fără replică: iubita lui Cristiano, Irina Shayk, i-a luat repede apărarea fotbalistului: "Nu îţi stă bine să fii hater. Învaţă să iubeşti"

"Pentru Ronaldo, provocarea e să treacă de la solo la maestro, să cîştige înţelepciune în joc, să îşi adauge numele lîngă Pele, Eusebio, Cruyff, Beckenbauer, Platini şi Maradona, cei care ne-au învăţat visul fotbalului"
Carlos Queiroz, fost selecţioner Portugalia

"Cristiano e cel mai bun fotbalist din lume, dar strategia noastră nu e să jucăm pentru el"
Miguel Veloso, mijlocaş Portugalia

"Diabolicul Ronaldo a decis soarta meciului, e călăul fotbalului ceh"
publicaţia cehă Dnes

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (5)
pascal2000
pascal2000  •  24 Iunie 2012, 10:27

sa l vedem cu spania,pariu ca nu o sa miste,o sa fie cel mai slab de pe teren ,in meciurile cu miza nu poate sa faca nimic poate doar sa si aranjeze freza:))):))

vvalyy
vvalyy  •  23 Iunie 2012, 17:52

dintre numele mari ale fotbalului ati uitat de hagi,vad ca se uita cand vine vb de romani.:-j

10tips
10tips  •  23 Iunie 2012, 16:46

"piruiete"? :))) mai puneti mana pe carte

Vezi toate comentariile (5)
Comentează