INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  PRIMUL MESAJ AL “BRILIANTULUI” DUPĂ EURO

“Aş vrea să dau timpul înapoi!”

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 iunie 2008 00:00

Ratarea penalty-ului cu Italia, care ar fi putut duce România în “sferturi” la Campionatul European, îl bîntuie încă pe Adrian Mutu.

Deşi s-a petrecut în urmă cu nouă zile, “Briliantul” nu-şi poate scoate din minte faza penalty-ului ratat în meciul cu Italia, care ar fi putut califica echipa naţională în “sferturile” Euro. “Încă am sentimentul acela de după ratarea calificării de a dori să dau timpul înapoi. Nu am digerat eliminarea din grupe şi mai ales acel penalty ratat. Nu cred că numai eu mă simt aşa, ci şi colegii mei. Sau cel puţin aşa ar trebui să fie”, mărturiseşte Mutu pe site-ul personal, www.adrianmutu.com.

“De ce se caută un vinovat?”

Decarul “naţionalei” este la curent cu evenimentele din ţară şi se declară nedumerit de nevoia oamenilor de a arunca vina pe o singură persoană. “Nu înţeleg de ce se simte nevoia nebună de a găsi un ţap ispăşitor, ba Mutu, ba Piţurcă sau mai ştiu eu cine din echipă, nevoia de a arăta cu degetul şi a spune: «Tu eşti vinovat!». De multe ori se uită că fotbalul e un sport de echipă. La bine şi la rău, tot timpul o echipă ”, a punctat “Il Fenomeno”.

“Trec peste, sînt un campion!”

Conştient că i-a dezamăgit pe români, Mutu este însă convins că va trece peste acest moment ca un adevărat campion: “Încerc să mă înţeleg, încerc să-i înţeleg pe cei care acuză şi merg mai departe, pentru că adevăraţii campioni se văd în momentele dificile, nu doar la bine şi, mai ales, nu caută scuze . Fotbalul este într-adevăr frumos, dar şi dureros, poate de aceea e cel mai iubit sport din Europa ”, a încheiat “Briliantul”.

Viitorul tot la Fiorentina

Adrian Mutu va rămîne la Firenze pînă în 2012 , anunţă presa din Peninsulă. Fiorentina îi va mări contractul cu 10 procente şi va cîştiga 1.700.000 de euro pe sezon . Mult mai puţin decît cele 4 milioane pe care Mutu le solicitase iniţial. Pentru a-l convinge să rămînă la Fiorentina, directorul sportiv Panteleo Corvino a apelat şi la sensibilitatea fotbalistului: “Eşti un jucător simbol, cu tine vrem să construim succesele”.

Ademenit cu banderola

Mesajul lui Panteleo Corvino plus dorinţa de a fi liderul Fiorentinei au contat foarte mult în alegerea lui Mutu. Rămaşi fără căpitan, după plecarea lui Ujfalusi la Atletico Madrid, Mutu ar putea fi următorul purtător al banderolei . “Jucătorii vor decide în această privinţă, dar ultimul cuvînt este al lui Cesare Prandelli. Cei doi sînt foarte apropiaţi, iar antrenorul ştie cum să gestioneze relaţia. Cînd erau la Parma, Adrian şi-a dorit foarte mult banderola, dar Mutu era atunci altfel, mai tînăr, imprevizibil. Acum e matur”, a scris Corriere dello Sport.

Semnează marţi?

Aflat la Miami alături de familie, Mutu va ajunge la începutul săptămînii viitoare în Italia pentru a semna noul contract. Chiar dacă este dorit şi de echipe precum Real, Bayern, Barcelona, AS Roma şi AC Milan, vîrful de 29 de ani vrea să ajute Fiorentina în sezonul viitor în Liga Campionilor şi în Serie A.

www.gsp.ro: Unii îl contestă, alţii l-au iertat

Contra Mutu

“Ai dreptate, Adrian, cînd spui că adevăraţii campioni se văd în momentele dificile. Meciul cu Olanda a dovedit că şi tu şi echipa sînteţi încă departe de statutul cu pricina”
Gabriela

“Nu te supăra, Mutulică! Cu o prestaţie atît de penibilă nu aveaţi ce căuta în sfer­turi. Este un cîştig pentru Campionatul European că aţi plecat acasă”.
bubu

“Mutule, ai dreptate, însă trebuie să ştii un lucru: prima şi ultima impresie sînt cele care contează”.
cucusipupaza

“Aţi reuşit o performanţă unică în fotbal: nu aţi fost în stare să cîştigaţi un blat.”
porter

“Eşti un îngîmfat, nere­cu­noscător, încrezut, lipsit de profesionalism”
tm89

“Cred că toată viaţa îţi vei dori să dai timpul înapoi pentru că te-ai comportat ca un fotbalist anonim: speriat şi fără experienţă. Te-ai grăbit să şutezi. Tare şi pe centru, aşa bate un fotbalist mare un penalty?!”.
marius

“Un penalty se mai ratează, nu de asta sîntem supăraţi. Sîntem supăraţi pentru că în meciul cu Olanda n-ai făcut nimic”.
cor

Pro Mutu

“În meciul cu Olanda trebuia să dai totul, dar dacă n-ai putut. Vor mai fi turnee finale în care să-ţi demon­strezi valoarea”.
yooo

“Stai liniştit, Adi!!!”
eu

“Bineînţeles că nu Mutu este vinovat pentru ratare. Mutu a fost cel care a depus cel mai mult efort şi trebuie respectat pentru asta”.
alex

“Nu-ţi face griji, aşa cum ai spus există mereu un ţap is­păşitor şi e normal ca tu să te afli în centrul atenţiei, deoarece eşti cel mai bun jucător al naţionalei, şi de la cei buni se aşteaptă foarte mult”
Deea

“Adi, ai dreptate. Toţi te văd pe tine vinovat. Toţi dau în tine, Adrian, tu întoarce-le şi celălalt obraz şi răsplă­teş­te-i cu goluri!”
claudiaispas

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
 •  26 Iunie 2008, 19:28

Revin!Cineva scria in comentariul sau ca au fost lasati acasa jucatori care ar fi meritat pe bune sa mearga la euro. Colegu!! daca n-au cotizat la Piti!! Ai bani, ai tata, ai mama! Asta e mai mult nu putem! Sa ne uitam putin la turci sau la rusi! Nu am auzit de multi dintre ei dar joaca cu daruire. Noi avem vedete si ne facem de cacao! Ne-ar trebuii antrenor ca al rusilor dar cit timp Sandu si Mitica conduc un fotbal corupt, la ce sa ne asteptam.

 •  26 Iunie 2008, 19:19

Piturca asta dupa ce ca nu judeca mai si debiteaza prostii dupa Euro. Daca ar fi jucat Olanda cu prima echipa ar fi luat 7 goluri nu 2. Olandezii asteptau sa le dam gol, dar cine sa le dea? Vedetele Romaniei, pardon, nu aveau timp, erau cu gindul la partida de sex din seara precedenta. Olanda si daca juca cu juniorii nu i-am fi batut. Piti nici acum nu a invatat lectia ca cea mai buna aparare e atacul. Eu unul m-am saturat sa vad o echipa care se apara crezind ca vreun duh o sa dea gol in locul

 •  24 Iunie 2008, 15:45

Sa va fie rusine! Putini jucatori romani care au fost pe teren meritau sa mearga mai departe. In momentul in care jucatori precum Ogararu (un fundas dreapta DE DEPARTE mai bun decat Contra!!) sau Danciulescu (GOLGETER in Liga 1!!) sunt lasati acasa, asta clar spune ceva despre cei care fac echipa nationala. Sper sa va vina mintea la cap pana in Septembrie...pana atunci, CAPUL IN PAMANT SI CIOCUL MIC!!!!! x(

Vezi toate comentariile (15)
Comentează