INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ROMÂNIA - ALBANIA, 3 SEPTEMBRIE, 21:00, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Contra nu se gîndeşte la Euro 2012: "Sînt soluţie de moment" » Vezi cum l-a convins Răzvan să revină!

Articol de - Publicat marti, 31 august 2010 00:00

Fundaşul de 34 de ani a dezvăluit ce i-a zis Răzvan cînd l-a anunţat că vrea să-l convoace pentru "dubla" cu Albania şi cu Belarus.

- Cosmin, tu te pregăteai de retragere, iar Răzvan te-a convocat la lot. Te mai aşteptai?
- Nu mă mai aşteptam. Am avut o discuţie cu stafful "naţionalei" şi al federaţiei  cu ocazia amicalului cu Israel disputat în martie la Timişoara şi am convenit că dacă va fi vreodată nevoie şi  mai pot ajuta naţionala, o voi face cu mare plăcere.

- Cum ai primit vestea?
- Duminică noapte, după meciul cu Steaua, eram cu colegii la restaurant cînd m-a sunat Stelea, care mi l-a dat  la telefon pe Răzvan. Mi-au spus că au nevoie de mine pentru meciurile cu Albania şi cu Belarus pentru că s-a accidentat Săpunaru.

- Cum ai reacţionat?
- Nicicum. N-am ezitat nici un moment. Nu puteam să întorc spatele naţionalei după tot ce mi-a dat în carieră. Îmi doresc din tot sufletul să ajut naţionala să înceapă cu dreptul preliminariile, pentru că avem experienţa neplăcută din campania trecută, cînd am pierdut 0-3 cu Lituania acasă şi ne-a costat calificarea. Trebuie să luăm cel puţin patru puncte din dubla cu Albania şi cu Belarus, iar dacă vom cîştiga şase puncte vom lua o opţiune importantă pentru calificare.

"Vreau să mai joc pînă în iarnă"
- Te gîndeşti să joci şi la turneul final Euro 2012?
- Aa, nu! Sînt realist, în decembrie fac 35 de ani. Plus că mi-a expirat contractul cu Poli, iar în momentul ăsta n-am nici o ofertă. Deocamdată mă gîndesc doar la cele două meciuri pentru care am fost chemat.

- Dorinel a jucat pînă la 39 de ani, Zanetti are 40 şi e titular la Inter, tu faci 35.
- Atît la noi, cît şI în străinătate s-a schimbat mentalitatea în privinţa jucătorilor care depăşesc 30-33 de ani. Cluburile strîmbă din nas,  vor tineri care le pot aduce profit pe criza asta. Cei în vîrstă sînt consideraţi soluţii  pe termen scurt.

"Mutu se mai gîndeşte la lot"
- Vei considera jocurile cu Albania şi cu Belarus meciurile tale de adio de la "naţională"?
- Nu pot să spun asta,  fiindcă aş mai putea juca cel puţin pînă în iarnă la un nivel bun, apoi vom mai vedea.

- Ai mai vorbit cu Mutu în ultimul timp?
- Ultima dată în urmă cu două-trei săptămîni.

- Se mai gîndeşte la naţională?
- Da, mi-a zis că se pregăteşte foarte bine, că e în vînă şi speră să revină în forţă.

- Ai mai ştiut drumul la Mogoşoaia?
- (rîde) Ehe, îl cam uitasem, dar m-am descurcat cu navigatorul!

"Contra rămîne un jucător de valoare, poate ajuta echipa în acest debut de preliminarii, dar numai atît!"
Emeric Ienei, fost selecţioner

"E un început de campanie important şi, la cîtă experienţă are, convocare lui Contra e un lucru pozitiv"
Viorel Moldovan, fost internaţional

"La forma în care e, Contra nu poate fi doar o soluţie de avarie. Ar mai putea juca un an, doi, chiar şi la naţională"
Iosif Rotariu, fost internaţional


Şi Hagi a revenit după un an

Revenirea lui Contra la "naţională" după ce-şi anunţase retragerea anul trecut nu este singulară în fotbalul românesc. În istoria recentă a reprezentativei, cel mai spectaculos "come-back" a fost cel al lui Gică Hagi, convins de Victor Piţurcă să se întoarcă la lot după un an. "Regele" îşi anunţase retragerea după meciul cu Croaţia (0-1) din "optimile" CM '98 şi a revenit la 34 de ani şi 4 luni, la partida cu Ungaria (2-0), disputat în Ghencea, pe 5 iunie 1999, în preliminariile Euro 2000.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
nufc
nufc  •  31 August 2010, 12:45

Si eu chiar cred ca nu avea ce alt fundas dreapta sa convoace.Bafta Contra,sper sa fii un real ajutor in debutul preliminariilor.

marius_bk63
marius_bk63  •  31 August 2010, 11:53

luati toate echipele din liga si vedeti cati fundasi dreapta avem romani, asa ca nu trebuie sa ne mire de ce a fost convocat Contra. guvernul ar trebui sa dea o ordonanta ca fiecare oras din tara sa aibe echipa de fotbal, FRF sa oblige fiecare echipa de la liga a 3 in sus sa aibe echipe de juniori pana la 18 ani, iar cele din liga 2 o echipa de tineret pana la 21 ani, ca sa nu mai vb de cele din liga 1, care sa aibe echpe de 11-12, 13-14, 15-16, 17-18, si 19-21 ani care sa aibe campionat separa

zeusdinolimp
zeusdinolimp  •  31 August 2010, 07:06

Gurita...am mai spus in alt comment...Vezi sa nu faci furori cu Albania ca te iau astia de la Milan din nou...sunt croiti pe astia batrani, buni si liberi de contract:) Multa bafta cu Albania baieti,sa incepem cu dreptul!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează