INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  SPANIA - CAMPIOANA EUROPEI

Fiesta Iniesta » Cel mai bun la CM 2010 este şi simbolul Euro 2012

Iniesta (dreapta) a reușit
403 pase bune și 34 de
pase filtrante la CE
Iniesta (dreapta) a reușit 403 pase bune și 34 de pase filtrante la CE

Articol de - Publicat marti, 03 iulie 2012 00:00 / Actualizat luni, 02 iulie 2012 21:31

Ales de trei ori jucătorul meciului la acest turneu, mijlocaşul de 28 de ani n-a înscris şi a dat o pasă decisivă, dar a construit primul gol al finalei


A marcat în prelungirile finalei CM 2010 punctul victoriei contra Olandei. La acest Euro nu a dat nici un gol, deşi a tras cele mai multe şuturi la poartă (14), după Ronaldo. Iniesta a dat pasa decisivă în grupă cu Croaţia, la reuşita lui Jesus Navas, şi a dirijat partitura ofensivă a Furiei Roja. A creat jumătate din golurile triumfului cu Italia (4-0). Suficient ca UEFA să-l desemneze cel mai bun jucător al competiţiei.

"Xabi Alonso, Xavi şi Iniesta au fost toţi superbi. L-a meritat mai mult Andres, care în atîtea moduri a simbolizat turneul. Alergătorul creativ şi incisiv, cu sau fără minge", explică scoţianul Andy Roxburgh, directorul Comisiei Tehnice a UEFA. "Iniesta a iluminat jocul echipei", îl laudă colegul Sergio Ramos.

Torres a luat "Gheata"
A jucat 15 minute în finală şi n-a prins decît 190 de minute la acest turneu, dar a luat "Gheata de Aur". Torres a marcat în a doua finală consecutivă de Euro şi i-a învins la impresia artistică pe Balotelli, Cristiano Ronaldo, Dzagoev, Mario Gomez şi Mandzukici, care au terminat toţi la egalitate, cu 3 goluri.

Echipa Euro 2012
Buffon (Italia) - Joao Pereira (Portugalia), Barzagli (Italia), Sergio Ramos ( Spania), Alba (Spania) - Pirlo (Italia), Khedira (Germania) - Ronaldo (Portugalia), Xavi (Spania), Iniesta (Spania) - Balotelli (Italia)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
dani_val
dani_val  •  03 Iulie 2012, 14:24
Postat de kpr4x pe 03 Iulie 2012, 11:35

singurul meci in care a ”jucat” spania acest turneu avand in sfarsit noroc cu carul daca tinem cont ca au dat in prima repriza 2 contraatacuri 2 goluri in rest cam slab posesia care deobicei era a lor zdrobitoare acum nu a mai mers la pauza 40-60 ptr italia ... in rest iniesta daca aiesit jucatorul campionatului inseamna ca asta e valoarea actuala a europeanului .. un jucator cu 0 goluri si 3 pase de gol in 6 meciuri e prea putin sa poti sa al numesti jucatorul campionatului european

Fata de cum juca Italia inainte se poate spune ca Spania chiar n-a avut noroc, pai italienii nu jucau nimic si dadeau un gol de rahat la un corner, erau un fel de Grecie mai evoluata, doar ca aveau o defensiva f buna, nici nu se compara cu ce face Spania acum

sangerica
sangerica  •  03 Iulie 2012, 13:43
Postat de gotal pe 03 Iulie 2012, 13:31

Buffon a fost peste Cassilas?! Cum? Barzagli e peste Pepe care a si dat 1 gol?! Iniesta nu a fost cel mai bun. Pirlo a fost cu 2-3 clase peste el; meriat jucatorul turneului. Khedira a fost surpriza placuta de la acest turneu. Nu l-am vazut sa joace asa de bine niciodata.

mai taci dracu mah distrusule si tu si Kpr4x nu aveti nici o treba cu fenomenul asta daca ti u cu real si ala cu italia asta nu inseamna ca spania sau iniesta nu a meritat trofeul ...Iniesta la campionatul asta a fost magistral pe partea stanga acolo a dat mai mult de 400 de pase corecte din care 30 - 40 dintre ele se puteau transforma in gol adica erau pase decisive nu este el de vina ca atacanti vroiau sa intre cu ea in poatra sau ratau ...deci la propiu nu aveti nici o legatura cu fenomenul asta pentru voi conteaza cum isi face freza ronaldo ....

gotal
gotal  •  03 Iulie 2012, 13:31

Buffon a fost peste Cassilas?! Cum? Barzagli e peste Pepe care a si dat 1 gol?! Iniesta nu a fost cel mai bun. Pirlo a fost cu 2-3 clase peste el; meriat jucatorul turneului. Khedira a fost surpriza placuta de la acest turneu. Nu l-am vazut sa joace asa de bine niciodata.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează