INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ROMÂNIA - ALBANIA 1-1

Ilie Dumitrescu vorbeşte despre MVP-urile naţionalelor: "Stancu şi Bicfalvi, pariurile mele!" ;)

Articol de , - Publicat duminica, 05 septembrie 2010 00:00

Antrenorul Stelei spune că atacantul e cel mai bun fotbalist român din Liga 1, iar despre Eric crede că încrederea pe care i-a dat-o în Ghencea i-a adus evoluţia senzaţională din meciul cu Rusia.

Steliştii au fost în prim-planul meciurilor disputate vineri de cele două "naţionale". Bogdan Stancu a marcat la 1-1 cu Albania, în timp ce Bicfalvi a dat un gol şi două pase decisive la 3-0 cu "tineretul" Rusiei. Roş-albaştrii mai au alţi 4 jucători la loturi: Tătăruşanu şi Bilaşco la seniori, plus Gardoş şi Andrei Ionescu la U21. Ilie Dumitrescu a vorbit ieri despre internaţionalii pe care-i antrenează în Ghencea.

- Domnule Dumitrescu, mulţumit de prestaţia elevilor dumneavoastră la echipele naţionale?
- Păi, să-i luăm pe rînd. Eric Bicfalvi a avut o evoluţia senzaţională. El confirmă forma foarte, foarte bună de la Steaua şi chiar mă bucur sincer pentru acest copil care are calităţi excepţionale. E un tînăr căruia încrederea pe care i-am acordat-o imediat cum am venit la Steaua i-a dat acel impuls de care avea nevoie. Şi aţi văzut cum a jucat cu Rusia! Bravo lui, e unul dintre pariurile mele care, iată, e cîştigător!

- Gardoş?
- Aţi văzut pe ce post a fost folosit de Emil Săndoi? Mijlocaş la închidere, adică acolo unde l-am folosit eu în finalul meciurilor cu Brăneşti, Vaslui şi Timişoara. Mă bucur şi pentru el că a făcut acest pas şi a evoluat bine pe această poziţie.

- Stancu a început ca rezervă, dar a intrat şi a marcat. V-a mulţumit evoluţia lui?
- Eu spun aşa despre el: este, de departe, cel mai bun fotbalist din Liga I şi al doilea în topul jucătorilor români de oriunde, în activitate, după Mutu. E un alt pariu al meu şi mă bucur că am avut dreptate cînd l-am pus să joace în spatele vîrfului împins.

- Piţurcă îl folosea vîrf împins, dumneavoastră al doilea atacant. De ce randamentul lui e mai bun în a doua variantă?
- Pentru că Stancu este un jucător care nu poate evolua cu spatele la poartă. El nu e un pivot, e un fotbalist care pleacă bine de pe loc, căruia îi place să vină din linia a doua, are o inteligenţă tactică şi o disciplină ieşite din comun. Peste toate acestea are ceva dezarmant pentru adversari. Nu ratează.

"Stancu e letal în faţa porţii, dă gol şi dintr-o jumătate de ocazie. Aţi văzut şi cu Albania, a intrat, a avut o fază, a dat un gol. E numărul 1 în acest moment în Liga 1"
Ilie Dumitrescu, antrenor Steaua

4 goluri în 5 meciuri a marcat Stancu cu Ilie Dumitrescu antrenor, avînd în total în acest sezon 6 reuşite

9 a fost nota pe care GSP i-a acordat-o lui Bicfalvi pentru prestaţia din meciul de tineret România - Rusia 3-0

Providenţial pentru Steaua, nefolositor pentru naţională
La Steaua
1. Bogdan Stancu a jucat ca titular toate cele 8 meciuri ale Stelei din actualul sezon
2. E golgeterul Stelei, avînd 6 goluri înscrise din totalul de 12 reuşite de roş-albaştri
3. În toate meciurile în care el a marcat, 5 la număr, Steaua a cîştigat partidele
4. Are o medie a notelor GSP de 7,00, de departe, cea mai bună din lotul Stelei şi cea mai bună din Liga 1
5. În returul trecut, a fost, de asemenea, golgeterul Stelei, cu 7 reuşite, una în plus faţă de Kapetanos

La echipa naţională
1. N-a fost convocat deloc pînă la amicalul cu Turcia, cînd a fost rezervă şi a fost folosit doar două minute.
2. A fost ţinut rezervă şi vineri seară, cu Albania, intrînd doar în ultimele 26 de minute.
3. A fost convocat pentru meciul România Under 23 - Italia Under 23, însă a fost accidentat şi a ratat prezenţa, Răzvan Lucescu spunînd atunci "dacă se va dovedi că nu a fost accidentat, nu-l voi mai selecţiona".

Gigi: "Răzvan şi-a bătut joc de Bănel"
Şi patronul Stelei, Gigi Becali, a comentat situaţia jucătorilor săi de la cele două naţionale şi a ţinut să-l atace pe Răzvan Lucescu. "Modul cum s-a comportat cu Bănel Nicoliţă la amicalul cu Turcia lasă mult de dorit. Şi-a bătut, efectiv, joc de el şi aşa ceva nu se face", a spus Becali. La Turcia - România 2-0, Lucescu jr. l-a scos pe Nicoliţă după doar 11 minute, imputîndu-i ambele goluri încasate.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (33)
2dorr
2dorr  •  06 Septembrie 2010, 13:35

desi nu as vrea cred ca bicfalvi se va scufunda din nou in mediocritate mai ales acum dupa ce steaua a transferat atatia mijlocasi..daca ne adum aminte el a mai avut periode bune dupa care nu a mai prins echipa....sper sa ma insel

luciano86
luciano86  •  06 Septembrie 2010, 12:28

Stancu da,e jucator de nationala dar Bicfalvi mai are de demonstrat la echipa de tineret si la club... nu il vad inca la nationala mare. Poate pe viitor...

ironic
ironic  •  05 Septembrie 2010, 15:50

Mda...Din cate observ anumiti domni care-si etaleaza ideile si nevolniciile p-aici nu inteleg ce-i acela un PARIU. Domnilor nu poti paria pe ceva CE-A FOST ci pe ceva CE VA FI.Sa va traduc asadar: nea Ilie asta vrea sa spuna ca PARIAZA ca cei 3 vor avea evolutii foarte bune pe posturile pe care el i-a distribuit in cadrul echipei . E greu ?! Daca DA,mai cititi o data, mai judecati apoi chinuiti in mod samavolnic tastatura . Pana atunci , un pic de tacere . Poate asa va veti auzi gandurile ;).

Vezi toate comentariile (33)
Comentează