INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  RUSIA - IRLANDA 0-0

Irlanda ar putea ajunge la Euro după 24 de ani! » Reuşeşte ”Trap”?

Robbie Keane, aici în duel cu Aniukov, nu și-a prea făcut meseria de atacant, dar a venit în sprijinul apărării
Foto: Reuters
Robbie Keane, aici în duel cu Aniukov, nu și-a prea făcut meseria de atacant, dar a venit în sprijinul apărării Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 07 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 06 septembrie 2011 22:53

Echipa lui Trapattoni a scos un punct apărîndu-se 90 de minute şi are şanse bune de a merge la Euro după 24 de ani


Într-un moment în care la Dublin se discută intens despre oportunitatea menţinerii lui pe banca Irlandei, la Moscova, în derby-ul cu Rusia, Giovanni Trapattoni a făcut ce ştie el mai bine. S-a apărat în cel mai pur stil interist al anilor '60, exact ce i se reproşează de către contestatarii care-l vor în locul său pe Roy Keane.

N-a fost plăcut la vedere, dar într-o campanie de calificare contează punctele. Iar de pe "Lujniki", alb-verzii au plecat cu unul (0-0) care-i menţine în cursa pentru turneul final din Polonia şi Ucraina. Îi avantajează şi programul ultimelor două etape. Runde în care vor avea de-a face cu modestele Andorra şi Armenia, în timp ce slovacii şi ruşii, de pildă, îşi vor scoate ochii în întîlnirea directă de la Zilina (7 octombrie).

Iar dacă Irlanda ajunge din nou la Euro după 24 de ani, Trapattoni împuşcă şi un al doilea iepure din acelaşi foc. Prelungirea contractului său pe doi ani, chiar şi în condiţiile unui salariu diminuat cu 1 milion de euro, la 1,5 milioane, nu mai poate fi o problemă.


Probleme cu tricoul
Dunne a avut la un moment dat probleme cu arbitrul Felix Brych. Nevoit să-şi schimbe tricoul plin de sînge după ce s-a lovit la cap, irlandezul a primit de pe bancă unul fără număr. Refuzat de "central", el s-a întors pe margine, unde un membru al staffului i-a scris "5" pe spate cu un marker.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
valentindo
valentindo  •  07 Septembrie 2011, 19:26

modesta e doar andorra, nu ati vazut cum armenia a spulberat slovacia cu 4-0? Daca bate armenia in irlanda sa imi dati saci cu bani, gsp-istilor!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează