INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  EURO 2012

Ladislau Boloni analizează şansele Greciei în grupa A: "Elenii înceţi, bătrîni şi defensivi"

Karagounis a ratat un penalty la meciul de debut de la Euro
Karagounis a ratat un penalty la meciul de debut de la Euro

Articol de - Publicat marti, 12 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 11 iunie 2012 20:52

Pentru tehnicianul român, Grecia e departe de minunea produsă la Euro 2004, cînd au cîştigat trofeul, iar Germania e marea favorită a turneului după jocul prestat în victoria, 1-0, cu Portugalia.

"E greu să cîştige Euro o ţară din prima grupă, doar Rusia ar putea produce o surprinză", sună tranşant verdictul lui Boloni. Argumentele sale, după primele două jocuri: "Polonia m-a dezamăgit, Lewandoswki e un jucător bun, dar entuziasmul publicului a durat doar 20 de minute. Iar Grecia joacă foarte bine cînd nu trebuie să joace! Se retrage în propriii 30 de metri, iese rar la atac, folosindu-se de cîte o fază fixă"

Un flash şi restul lentoare
Salvatorul Greciei în egalul cu Polonia, Salpingidis, a fost elevul lui Boloni la PAOK: "Am rămas uimit ce jucător corect este, înzestrat cu o omenie formidabilă. Dar în jocul elenilor e unul din puţinele flash-uri ofensive. Ei ştiu să sufere în apărare, pentru că au jucători experimentaţi".

Nici pentru întîlnirile cu Cehia şi Rusia nu sînt aşteptări spectaculoase: "Grecilor le convine să aştepte, să impună ritmul lent, adecvat vîrstei lor înaintate. Nu cred că vor fi capabili să atace, să facă presing şi să recupereze în jumătatea adversă".

Surprizele şi deziluziile lui Boloni
- Germania, cea mai plăcută impresie: atuu-urile tehnice şi fizice creează un echilibru care o impun drept favorită la la trofeu. Şi Olanda a jucat bine, chiar dacă rezultatul cu danezii e uimitor.
- Portugalia, constat uimit că joacă fără vîrf autentic! Asta pentru că n-a mai avut unul de la Pauleta, iar Postiga nu e atacant clasic. La mijloc lipseşte un talent care să aducă surpriza, de genul Modrici sau Sneijder. Cristiano e singura sperietoare pentru adversari.
- Italia are un stil care îmi place: trei stoperi şi un închizător în faţa lor, asta dă o mare forţă fundaşilor laterali care pot deveni extreme utile ofensiv. Inovaţia aceasta rezolvă lărgimea terenului, s-a văzut perfect cu Spania.

4 titulari peste 31 de ani a folosit Grecia în faţa Poloniei (1-1): Chalkias (38), Karagounis (35), Katsouranis şi Gekas(32)

493276-caseta-croatia-cehia.jpg

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

AICI ai cele mai atractive cote la Euro! Pariază pe Campionatul European şi cîştigă!

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează