INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ADVERSARI CE 2008

Lasă Adidas pentru Nike

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 februarie 2008 00:00

Firma americană va echipa "cocoşii" contra sumei de 42,66 milioane de euro pe an

Început în 1972, mariajul dintre reprezentativa Franţei şi firma de echipament sportiv Adidas se va termina. Nemulţumită de banii încasaţi în urma acordului din 2004 cu concernul german, 10 milioane de euro anual, federaţia de la Paris (FFF) a renunţat la tradiţie şi, pe 3 ianuarie, a deschis o licitaţie: "Vom încheia noul contract, cu începere din 1 ianuarie 2011, cu cine dă mai mult".

Foto: Anual, Henry şi colegii săi vînd circa 500.000 de tricouri de "naţională"

Au existat trei oferte: Adidas, grupul francez Airness şi Nike. Anunţată ieri, cîştigătoare a ieşit ultima. Pentru perioada 2011-2018, firma americană va achita la FFF 42,66 milioane de euro pe an. Totodată, s-a angajat să contribuie cu o dotare suplimentară în echipamente de 2,5 milioane de euro anual, plus prime în funcţie de rezultatele "naţionalei" la fazele finale.



Cifră-record

Acordul francezilor cu Nike e cel mai mare din fotbal. Precedentul record fusese stabilit în 2007 de Germania. Sub contract numai cu Adidas, nemţii ameninţaseră că vor trece la Nike, ce oferea 50 de milioane de euro, dacă nu primesc bani mai mulţi. Şantajul a ţinut: suma dată de Adidas a crescut de la 11 la 25 de milioane pe an. Italia şi Brazilia iau doar cîte 13 milioane de la Puma, respectiv Nike.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (8)
 •  05 Martie 2008, 01:17

adidas ii lider mondial in vanzarea de articole sportive,si este firma germana 100%,a fost prin anii 90 a lui robert louis dryfus presdintele clubului olimpique marseille(si varul lui elaine din seinfield).dar acum firma este iar in mana nemtilor..respectiv Herbert Hainerpatron.....forza adidas cei mai tari

 •  23 Februarie 2008, 14:44

bah evan cand adidas era pe piata echipamentelor nike nici nu era in stadiul de proiect!!asa k ciocu mic si joc de glezne!si ce daca nike da mai multi bani???ce sa-ti spun si de unde e adidas firma franceza mah incultule??mai citesti istoria adidas!!asa hai pa si sa nu te mai aud cu nike si fac pariu ca pe acasa ai cel putin un tricuo adidas!app real e sponsorizata de adidas si cum bn stii e cea mai bogata echipa din lume!!!asa ca lasa-ma cu americanii

 •  23 Februarie 2008, 12:48

Doamneeee :)) Cata prostie la un singur om. Mirceooo tata, daca taceai filozof ramaneai. Pe acolo pe la Sighetu-Marmatiei e lumea cu fundul in sus? Cum dreaq sa fie Nike mult inferior Adidas-ului???!! Nici la degetul mic al celor de la Nike nu e Adidas. In primul rand la design si apoi la calitate, diversitate a modelelor etc. Si Nike e firma 100% americana cretinoidule. Asa cum Adidas e firma franco-germana. Deci daca a lasat Franta Adidasul (care e 50% firma franceza) nu a lasat-o de buna. Sunt mici pe langa Nike, aia le-au dat 42 milioane de euro si amaratii de la Adidas, 10 doar.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează