INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  IRLANDA - CROAŢIA 1-3

VIDEO Circlanda » Croaţii cerebrali şi tehnici au nimicit cea mai slabă echipă văzută la Euro pînă acum

St. Ledger a înscris, dar nici cu Whelan alături nu l-au oprit pe Mandzukic, autorul unei +1   FOTO
St. Ledger a înscris, dar nici cu Whelan alături nu l-au oprit pe Mandzukic, autorul unei "duble" cu capul Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 11 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 11 iunie 2012 00:15

La primul meci în ploaie de la Euro, elevii seniorului Trapattoni au părut mai bătrîni decît selecţionerul şi au gonit rudimentar în gol: Croaţia, peste Spania şi Italia în clasament, arde mocnit.

Nici nu se aşezase Bilici pe bancă şi Srna se îndîrjeşte să centreze imposibil spre Mandzukici: "cap" de la 13 metri, ghidat impecabil, Given abia împinge mingea în plasa laterală (3). Statistica: 9 reuşite cu capul pentru croaţi în preliminarii, liderii Europei.

VIDEO: Aici ai rezumatul!

Cînd cifrele se întîmplă
Avîntaţi dar bolovănoşi, cu 6 titulari peste 30 de ani, irlandezii trec la treabă: Doyle controlează ca un rugbyst, colegii lui împing grămada spre Pletikosa. Aşa apare lovitura liberă de la 17 m pe care Dunne o bubuie orbeşte în zid (11).

Tribunele din Poznan par un pub irlandez în happy hour, Corluka dăruieşte o lovitură liberă la 35 de metri, aproape de tuşă. Bate McGeady, mingea pluteşte în careu, Pletikosa nu iese, vine St. Ledger şi gol cu capul, din 2 metri (19)! Sîcîitoare, statistica: gol din fază fixă pentru verzi, liderii Europei în preliminarii, cu 10 astfel de reuşite.

"Trifoi" pleoştit şi generos
Croaţia e o cobră iritată, trece în 3-5-2, iar Perisici prinde un voleu de la 30 de metri: forţă, unduire, dar pe centru (21). Irlanda se înfige aglomerat în jumătatea ei şi se înveleşte conservator în ploaia care miroase a Dublin. Hrvatska schimbă frumos părţile, ia ochii cu duelurile individuale adjudecate tehnic. Ceva se zdruncină însă în ofensivă: zeci de centrări de neînţeles, cînd Modrici face minuni cu mingea la picior.

Dar vine cadoul! Mingea în careul irlandezilor, Jelavici în ofsaid mare, dar Ward e cel care îi pasează croatului: şut cu rînjetul pe chip şi se face 2-1 (43). În fumul torţelor croate, "capul" peste al lui Rakitici (48) e mai uşor de iertat.

Reconstituire în verde inert
Trei minute rezistă Irlanda şi în a doua repriză: acelaşi Mandzukici reia fenomenal cu capul din 11 metri, mingea se duce în bară, bubuie şi fruntea prăbuşitului Given şi iar în plasa laterală! "Trap" face dublă schimbare, "pensionarii" lui urcă mai mult de-acum, dar "centralul" olandez nu le dă penalty (61).

Rakitici îşi permite să rateze un gol de generic din 16 metri (77), Andrews încearcă singura armă, "cap" după centrare (80 şi 92), dar Pletikosa e calm . Raidurile verzilor, cu iz de asediu, redau un kick-and-run mucegăit. La Zagreb se visează. Urmează Italia.

492964-caseta-irlanda-croatia-1-3.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECIURI:

Torţe şi eroul arestat
Imediat după golul de 2-1, marcat de Jelavici, fanii croaţi au aprins torţe şi au aruncat cu petarde spre teren. Arbitrul Kuipers a întîrziat reluarea partidei timp de cîteva secunde. În plus, galeria ex-iugslavilor a afişat un banner cu imaginea lui Ante Gotovina, fost general-locotenent în armata croată. În 2011, acesta a fost condamnat la 24 de ani de închisoare, fapt extrem de contestat în Croaţia. Un sondaj ulterior a arătat că 88% din localnici îl consideră pe acesta drept un erou! (foto 2)

Suporter intrat pe teren
Chiar în momentul în care Slaven Bilici efectua a doua schimbare, un suporter croat s-a năpustit pe teren. Cu intenţii paşnice, totuşi, deoarece ar fi vrut să îl îmbrăţişeze pe jucătorul înlocuit, Perisici. Fanul, aflat în stare de ebrietate, a fost reţinut imediat de forţele de ordine.

Marcator din liga secundă!
Primul gol al Irlandei de la Euro a fost semnat de Sean St Ledger, jucător la Leicester City (locul 9 în liga a doua engleză). Fundaşul este unul din cei cinci jucători din lotul lui Trapattoni care a evoluat anul trecut în Championship. Ceilalţi patru sînt Forde, Green, McShane şi O'Dea.

Penalty clar refuzat Irlandei
În minutul 61 al partidei, la scorul de 3-1 pentru Croaţia, ex-iugoslavul Schildenfeld l-a "cosit" în careu pe Robbie Keane. În ciuda protestelor vehemente venite din tabăra irlandeză, "centralul" Bjorn Kuipers a lăsat jocul să continue.

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

AICI ai cele mai atractive cote la Euro! Pariază pe Campionatul European şi cîştigă!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (9)
tipsy
tipsy  •  11 Iunie 2012, 05:53
Postat de biancorossi pe 11 Iunie 2012, 02:20

asa e. ei confunda fotbalul cu rugbyul...)))

ar fi bine daca ar confunda toti fotbalul cu rugbyul pt a nu se mai tavali pe jos ca niste femei

dreamer123
dreamer123  •  11 Iunie 2012, 04:16
Postat de cordos_eu pe 11 Iunie 2012, 02:09

sincer cred ca Piti poate califica nationala si in Brazilia, la organizarea pe care o are. la Euro asta am zis ca vreo 3-4 echipe maxim sunt mai slabe decat Romania dar pot fi si 5-6 din cele 16. problema e ca avem in grupa Olanda dar cumva sper sa luam punct/puncte ci batavii iar Turcia sa nu joace atat de bine cu noi. turcii sunt imprevizibili

visezi frumos...nu zic ca nu ar fi bine, dar nici cu nesimtiri de astea :)

ronaldo666
ronaldo666  •  11 Iunie 2012, 02:39
Postat de cordos_eu pe 11 Iunie 2012, 02:09

sincer cred ca Piti poate califica nationala si in Brazilia, la organizarea pe care o are. la Euro asta am zis ca vreo 3-4 echipe maxim sunt mai slabe decat Romania dar pot fi si 5-6 din cele 16. problema e ca avem in grupa Olanda dar cumva sper sa luam punct/puncte ci batavii iar Turcia sa nu joace atat de bine cu noi. turcii sunt imprevizibili

normal k vroiam sa vad romania la euro da nu merita nu mai spuneti k irlanda k cehia k nustu cine nu merita la euro merita romania nu echipele au castigat pe teren locul aici iar romania clar nu merita

Vezi toate comentariile (9)
Comentează