INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  SPANIA - ITALIA 1-1

VIDEO Show fără învinşi » Remiza fotbalului de atac. Spania şi Italia au terminat la egalitate, 1-1

Xabi Alonso, urmărit de Motta (nr. 5) și Cassono (10), respinge un contraatac al Italiei // Foto: Reuters +2   FOTO
Xabi Alonso, urmărit de Motta (nr. 5) și Cassono (10), respinge un contraatac al Italiei // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 11 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 11 iunie 2012 00:15

Ultimele două campioane mondiale au oferit cea mai strălucită reprezentaţie de pînă acum a turneului, cu goluri, superexecuţii şi mari ratări. N-a bătut nimeni, dar a cîştigat toată lumea!.

Fotbalul spectacol oferit de ultimele două campioane mondiale a învins aseară, la Gdansk. Dincolo de orice prejudecăţi, Italia în criză a rezistat admirabil favoritei Spaniei, reuşind un egal regal (1-1).

VEZI AICI GOLURILE!

Prandelli nu a venit cu nici o surpriză, mizînd pe 3-5-2-ul promis după bătaia încasată de la ruşi. Cu De Rossi retras stoper, debutantul Giaccherini şi cu 6 titulari de la Juve, imitîndu-l pe Bearzot la startul CM 1982! Del Bosque a mutat neaşteptat. Nici Torres, Llorente, nici Negredo. Campioana mondială începe Euro fără vîrf! Nouarul are 10 pe spate: joacă Fabregas, în tridentul cu Silva şi Iniesta. O capcană? Selecţionerul italian a avertizat imediat: "Atenţie, să nu ne-nchidem prea mult!"

Agresivi şi ofensivi
Şi Italia nu face catenaccio. Caută fazele fixe. "Directa" lui Pirlo din 21 de la metri nu-l poate bate pe Iker. Terenul moale (a plouat mult la Gdansk) şi presingul sus al azzurrilor deranjează tiki-taka. Spania muşcă pe contre, dar Silva e blocat ori trage slab. Agresivi şi mobili, italienii recuperează multe mingi. Cassano e în vînă, dar diagonala sa nu ajunge la rendez-vous-ul cu Balotelli. Replică Iniesta, şut la colţ prins de Buffon. Tot italienii sînt mai direcţi. Cassano îl încearcă iar pe Casillas. Dacă l-ar ajuta şi Balotelli! Antonio apare şi la serviciu, dar voleul lui Marchisio e telefonat. Finalul reprizei arde. Lobul lui Iniesta cade pe plasă. Dincolo, Casillas intervine magic la "capul" lui Motta.

Mario zero, Toto azzurro
Spania revine nervoasă de la cabine şi în 6 minute are 3 ocazii. E rîndul lui Buffon să se remarce la şuturile lui Fabregas şi Iniesta. Italia nu rămîne datoare. Ramos este superficial, dar Balotelli parcă îl invită să-l deposeze, deşi Mario scăpa singur spre poartă! Asta-l costă schimbarea: intră Di Natale! Mutarea ce a rupt echilibrul. Pirlo, liderul assisturilor în Serie A, mai dă o pasă fabuloasă şi Toto nu iartă: 0-1.

Egalează "vîrful" Cesc
Golul primit aprinde Furia Roja. David Silva dă de pămînt cu lacătul italian şi Fabregas găseşte în fine cifrul fentînd ofsaidul. Se predă şi Buffon: 1-1. Se joacă fără gardă, nimeni nu acceptă egalul. Spaniolii s-au dezlănţuit şi azzurrii suferă. Alba nu cadrează voleul, iar Buffon iese extraordinar şi îl blochează pe abia intratul Torres. Italia scapă şi pe contraatacul pornit de Giovinco, altă rezervă, Di Natale ratează, preferînd o execuţie acrobatică unui plonjon cu capul letal.

E cea mai frumoasă repriză de la acest Euro. Sarabanda ratărilor continuă ameţitor în oraşul lui Lech Walesa cu Torres, atacantul pur, amintindu-şi de vremurile groaznice de la Chelsea. Ibericii riscă şi se expun contrelor azzurre. Dar Marchisio dă cu piciorul şansei de aur şi Iker prinde. Nici Xabi Alonso nu e inspirat şi trimite un trasor pe "lîngă". Pînă la urmă era şi păcat să moară cineva.

"Nu pot să mă plîng, dar meritam mai mult. E regretabil că a trebuit să jucăm pe un teren prost" (Cesc Fabregas, mijlocaş Spania)

"Asta e Italia mea. Vie şi periculoasă. Jucătorii au interpretat perfect partitura stabilită" (Cesare Prandelli, selecţioner Italia)

"Mă bucur că m-am răzbunat pentru penalty-ul ratat acum patru ani. A fost un meci frumos între două echipe preocupate să cîştige" (Di Natale, atacant Italia)

732 de pase a avut Spania în meciul de aseară. Italia a reuşit puţin peste jumătate: 371

492946-caseta-spania-italia-1-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Fabregas, primul decar "marcator"
Meciul Spania - Italia, al 5-lea de la Euro 2012, a oferit şi o premieră. Prin reuşita din minutul 63, cu care a egalat pe tabelă avîntajul luat de italieni cu doar un minut mai devreme, spaniolul Cesc Fabregas a devenit primul număr 10 care marchează la acest turneu final. Grecul Karagounis a avut şi el o mare ocazie de a înscrie contra Poloniei (1-1), dar a ratat penalty-ul acordat de arbitrul Velasco Carballo.

Torres egoistul
Spania putea face 2-1 dacă Fernando Torres, intrat pe final, era mai inspirat. Cu şase minute înaintea finalului, lansat în adîncime, atacantul lui Chelsea a preferat o execuţie pretenţioasă în locul unei pase la Jesus Navas, liber pe flancul drept. Lobul lui s-a dus peste portarul Buffon, dar şi peste "transversala" porţii italiene.

Cassano merita "galben"
Arbitrul Viktor Kassai l-a iertat pe Antonio Cassano de-un "galben" în minutul 33. Încercînd să-l deposedeze de balon, atacantul italian l-a faultat în careu pe portarul Iker Casillas. Fostul său coechipier de la Real s-a ridicat repede, e adevărat, dar intrarea a fost periculoasă şi merita sancţionată. N-a scăpat, în schimb, Balotelli. La al doilea fault a şi văzut avertismentul.

Balotelli, ca pe o bancă din parc
După ce s-a zbătut în prima repriză, încasînd şi-un "galben", Balotelli a început să se relaxeze. În repriza secundă a avut ocazia lui 1-0, dar, scăpat spre poarta lui Casillas, a întîrziat atît de mult execuţia pînă ce-a fost deposedat din spate de Sergio Ramos. Selecţionerul Cesare Prandelli l-a înlocuit prompt pe SuperMario, care şi-a luat pe banca de rezerve o poziţie de parcă s-ar fi aflat într-un parc admirînd natura (foto 3).

Prandelli: "Am dormit ca un prunc"
Foarte nervos în ultimele zile, selecţionerul italian Cesare Prandelli i-a asigurat pe suporteri înaintea meciului cu Spania că n-are nici o problemă. "Am dormit în fiecare noapte ca un prunc. Mi-e bine", a spus Prandelli, care ieri şi-a făcut debutul pe banca tehnică la un turneu final, după ce-a preluat squadra azzurra în 2010, de la Marcello Lippi.

Premierul Spaniei, în tribună
Premierul spaniol Mariano Rajoy şi-a lăsat baltă toate treburile acasă pentru a fi alături de "naţională", aseară, la Gdansk. "Echipa noastră e campioană mondială şi e normal ca un conducător al statului să fie prezent la primul meci", a spus Rajoy, care a făcut deplasarea la invitaţia omologului polonez Donald Tusk.

Euro, înainte de exitpoll
În aşteptarea închiderii urnelor de vot la alegerile locale desfăşurate ieri, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin au ales să uite de emoţiile privind primele rezultate şi au urmărit împreună partida Spania-Italia, la o terasă de lîngă sediul USL. Relaxaţi, cei trei au invitat şi jurnaliştii să li se alăture.

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

AICI ai cele mai atractive cote la Euro! Pariază pe Campionatul European şi cîştigă!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
albert01
albert01  •  11 Iunie 2012, 10:56
Postat de borat101 pe 11 Iunie 2012, 09:34

Auziti ce aberatii pot sa zica asa zisii "ziaristi" Romani: Egal Regal. Este si normal pt. ca sunteti obisnuiti numai a trage la egaluri si cu fundul in poarta, si gata sa vindeti jucatorii in OCCIDENT. Sunteti varza expirata si mucegaita. Spania vs. Italia a fost unul dintre cele mai dezamagitoare meciuri de la acest Euro deocamdata, o deceptie, a fost facut tam-tam ca au nume mari in fotbalul de astazi, daca ar fi fost Cehia vs. Croatia ar fi tipic un meci dezgustator si plictisitor. Toata lumea stie ca turneul Euro este foarte SEC de goluri, inspiratie, liber, etc... etc.... Europenii la acest turneu este super tactici de le este frica si de umbra lor (sa nu greseasca).

prefer sa vad un astfel de meci decit un burkina faso - guineea acuatorial(un ex. la intimplare) la un mondial

bishopeddy
bishopeddy  •  11 Iunie 2012, 10:50
Postat de borat101 pe 11 Iunie 2012, 09:34

Auziti ce aberatii pot sa zica asa zisii "ziaristi" Romani: Egal Regal. Este si normal pt. ca sunteti obisnuiti numai a trage la egaluri si cu fundul in poarta, si gata sa vindeti jucatorii in OCCIDENT. Sunteti varza expirata si mucegaita. Spania vs. Italia a fost unul dintre cele mai dezamagitoare meciuri de la acest Euro deocamdata, o deceptie, a fost facut tam-tam ca au nume mari in fotbalul de astazi, daca ar fi fost Cehia vs. Croatia ar fi tipic un meci dezgustator si plictisitor. Toata lumea stie ca turneul Euro este foarte SEC de goluri, inspiratie, liber, etc... etc.... Europenii la acest turneu este super tactici de le este frica si de umbra lor (sa nu greseasca).

daca acest meci a fost sec pt tine...care dintre celelalte afost mai bun???...polonia-grecia???sau irlanda -croatia???...si daca te gandesti putin acest "egal regal" le convine de minune celor 2!!! ca eu personal nu prea multe sanse le dau croatilor sau irlandezilor in aceasta grupa...deci italia si spania sunt obligate sa castige urmatoarele 2 meciuri...si ca sa se poata decide cine va fi primul un grupa vor avea nevoie de golaveraj!!! deci "egal regal" devine chiar important in privinta urmatoarelor meciuri!!!dar cum sa va ganditi voi la sa ceva...voi stiti doar sa dati cu rahat in munca altuia!!! la ce sa ne asteptam de la voi?!?

albert01
albert01  •  11 Iunie 2012, 10:49
Postat de ghighi.tv pe 11 Iunie 2012, 02:08

Am fost surprins de titularizarea lui Casillas.Sunt fan Real M. dar Valdes e peste el.

daca asta e ceea ce crezi tu cu adevarat,e problema mare,vere

Vezi toate comentariile (26)
Comentează