INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANȚA

Acid albastru » Benzema a reacționat caustic după ce ministrul Sportului s-a opus întoarcerii lui la "națională"

Karim Benzema (foto, cu glugă albă) intră în mașina de poliție după audierea la Tribunalul din Versailles // FOTO AFP
Karim Benzema (foto, cu glugă albă) intră în mașina de poliție după audierea la Tribunalul din Versailles // FOTO AFP

Articol de - Publicat miercuri, 16 martie 2016 00:00

Cazul lui Karim Benzema a fost hipermediatizat.

Francezul, 28 de ani, 81 de selecții, 27 de goluri la "națională", e încă anchetat de justiție după ce a încercat să-l șantajeze pe Mathieu Valbuena, colegul de lot, într-o tentativă de a-l convinge să plătească 150.000 de euro pentru ca o bandă de infractori de origine magrebiană să șteargă o înregistrare video cu el și cu iubita în ipostaze intime.

Cei din fotbal îl vor la Euro

Ținut în arest o noapte, toamna trecută, apoi suspendat până la sfârșitul lunii martie de federația din Hexagon, atacantul lui Real a primit un semn pozitiv din partea judecătoarei Nathalie Boutard: i s-a ridicat controlul judiciar și se poate întâlni cu "victima" Valbuena. Dacă forul parizian îi va anula pedeapsa, el e liber să revină la "națională". Și, aproape sigur, așa se va întâmpla. Pentru că, și președintele FFF, Noel Le Graet, și selecționerul Didier Deschamps îl vor la Euro.

"Am nevoie de cei mai buni"

"Îl apăr pe Karim. A făcut o eroare și nu sunt eu cel care judec dacă această greșeală e mai puțin gravă, mai gravă sau extrem de gravă. În plus, există prezumția de nevinovăție. Cunoscându-i parcursul, calitățile, defectele, da, îl vreau pe Benzema. Am nevoie de cei mai buni la turneul final", a declarat antrenorul "cocoșilor" în L'Equipe.

"Cine a semnat codul să-l respecte"

Numai că politicienii se opun. Și unul dintre cei mai vehemenți e ministrul Sportului. "Un internațional trebuie să fie un exemplu de corectitudine. Iar Benzema nu e acel exemplu. Atunci când fotbaliștii semnează codul deontologic pentru a fi membrii echipei Franței, trebuie să-l și respecte", a afirmat Patrick Kanner.

"Niciun cartonaș roșu"

Cuvinte care l-au deranjat pe Benzema, vârful răspunzând ieri pe Twitter. "Sunt unii care vorbesc de corectitudinea mea? Uite exemplul: 541 de meciuri jucate în 12 sezoane ca profesionist. Zero cartonașe roșii și doar 11 galbene". Numai că jucătorul amintește doar de ceea ce a făcut pe teren. Iar Kanner se referă la comportamentul lui Karim în afara gazonului.

"Karim Benzema este încă anchetat. Astăzi, el nu se poate întoarce la «națională». Totuși, decizia este a federației și a selecționerului"
Manuel Valls, premierul Franței

"Când vorbim de internaționali, trebuie luate în calcul și valoarea umană, onestitatea, corectitudinea. În cazul Benzema, acestea nu sunt reunite"
Patrick Kanner, ministrul Sportului

"Dumnezeu e martor că echipa Franței a suferit în ultimii ani de o lipsă de coeziune socială și că a fost destabilizată de războiul clanurilor"
Roselyne Bachelot, fost ministru al Sportului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
896192067117678
Nello Milano  •  16 Martie 2016, 12:20

Are dreptate ministrul sportului c*** sa nu mai fie primit la nationala si nu doar pentru ca e apropiat al retelelor teroriste ci pentru ca in timp ce se canta imnul Frantei la un meci al echipei nationale el fiul unui arab adus de foame in Franta primit si ocrotit de acest mare popor a Scuipat ostentativ de mai multe ori pe gazon ca si cum simbolul natiunii Franceze iar fi repugnat provocandui scarba. Astai multumirea ca in loc sa duca camilele la adapat castiga milioane de euro dand cu piciorul in minge.Caracter zero

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează