INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  UNGARIA - IRLANDA DE NORD, AZI, ORA 19:00, ÎN DIRECT PE DIGI 2, LIVETEXT PE GSP.RO

Am scăpat de Adam Szalai! Vîrful maghiarilor refuză să mai vină la lot cît timp Attila Pinter e selecţioner

Articol de - Publicat duminica, 07 septembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 06 septembrie 2014 22:34

Jucătorul lui Hoffenheim, 26 de ani, a anunţat pe Facebook: "Această decizie e finală". "Tricolorii" întîlnesc Ungaria pe 11 octombrie.

Un rival mai puţin pentru Chiricheş şi "tricolori" în preliminarii. Ungurii au pierdut un atacant valoros pe termen nelimitat din cauza conflictului cu selecţionerul Attila Pinter.

Adam Szalai s-a retras din "naţională" şi a dezvăluit pe Facebook ce a hotărît. "E o decizie dificilă, dar am luat-o. Şi e finală. Mă gîndesc la această despărţire din 2013 şi nu mi-am schimbat părerea, iar acum a venit momentul să o fac publică", a transmis vîrful lui Hoffenheim în mesajul său către fani.

"Nu doresc să mai joc la «naţională» cît timp e condusă de actualul antrenor. Dar dacă lucrurile se schimbă în viitor la lot şi federaţia va avea nevoie de mine, voi fi gata să ajut Ungaria".

"Adam e iresponsabil"
Războiul Szalai - Pinter durează de un an. După 1-8 cu Olanda (11 octombrie) în campania pentru CM 2014, internaţionalul a dat vina pe ultimii selecţioneri ai Ungariei, dar Pinter i-a replicat pe 13 noiembrie: "Adam a fost iresponsabil, a criticat nişte oameni pe care nu-i cunoaşte". Şi nu l-a convocat pe Szalai la nici unul din cele 4 meciuri disputate ca antrenor al maghiarilor.

Reacţia jucătorului nu l-a intimidat pe Pinter. "Am înţeles că de acum va refuza orice convocare. Atunci, nu-mi rămîne decît să-i urez succes în carieră!".

Szalai, după Huszti
Szalai (aici deposedat de Hoban în faţa lui Chiricheş) este al doilea maghiar care renunţă astfel la "naţională". Primul a fost Huszti, după un conflict cu selecţionerul Egervari. Şi tot printr-o scrisoare, publicată pe 9 septembrie 2010.

19 selecţii are Adam Szalai la "naţionala" Ungariei, pentru care a marcat 7 goluri (2009-2014)

109 meciuri are Szalai în Bundesliga la Mainz, Schalke şi Hoffenheim (29 goluri, 14 assisturi)

"Cred că e cel mai bine pentru toţi să anunţ la începutul preliminariilor că nu mai joc la «naţională». Baftă, Ungaria!" (Adam Szalai, atacant Ungaria)

"Dacă aceasta e hotărîrea sa, subiectul «Szalai» e încheiat la echipa naţională. Mergem pe mîna selecţionerului" ( Sandor Csanyi, preşedintele federaţiei maghiare)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  08 Septembrie 2014, 12:28
Postat de coreeanu pe 07 Septembrie 2014, 14:21

Scholes si Shearer s-au retras la 29 de ani din nationala Angliei. Nasri la 27 din nationala Frantei. Totti, Ribery, Park Ji-Sung, Ryan Giggs si asa mai departe sunt alti jucatori nebalcanici care s-au retras de la nationala cu ani buni inainte sa se retraga de la club.

La Giggs cred ca a fost o altfel de problema ! El jucand la una din cele mai puternice echipe ale lumii, obisnuit cu mentalitatea de invingator, cu victorii la rand ani de zile, cu trofee in Anglia si in Europa , cand se ducea la nationala Tarii Galilor trebuia sa paraseasca terenul aproape mereu....invins, pentru ca echipa era modesta ! Pana la urma mandria si orgoliul si-a facut simtita prezenta si a cedat ! Oricum insa a jucat pana la ...34 de ani , varsta la care, la MU, devenise un lider incontestabil , continuand si azi la...40 de ani !!!

conasu_boeru
conasu_boeru  •  08 Septembrie 2014, 12:16

"............Balcanismul e intiparit adanc si-n maghiari........" ??!!!! Nici macar Romania nu este o tara balcanica, cat despre Ungaria....

4patraulea
4patraulea  •  08 Septembrie 2014, 11:45
Postat de helioglobalus pe 07 Septembrie 2014, 21:05

ce ziceai?

lasa-l ca e baiatu' lu' mama omida, de portugalia ce zici?!!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close