INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANȚA - ISLANDA, DUMINICĂ, 22:00, DOLCE 1, PRO TV, GSP.RO

Amenință Franța! Islandezii debordează de optimism după eliminarea Angliei: ”Putem și mai bine”

Bărbosul Gunnarrson, un fost handbalist, dirijează sărbătoarea victoriei. Islandezii bat din palme împreună cu fanii // Foto: Reuters
Bărbosul Gunnarrson, un fost handbalist, dirijează sărbătoarea victoriei. Islandezii bat din palme împreună cu fanii // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 29 iunie 2016 00:00

Toți 23 vin de la cluburi diferite și niciunul nu joacă acasă, în Islanda. Dar împreună alcătuiesc un adversar redutabil pentru oricine.

Olanda le-a simțit forța în preliminarii, Portugalia, Ungaria și Austria în grupe, Anglia luni seară, în "optimi" (2-1).

"Am crescut câte un pic"

Iar dacă e să-i dăm crezare co-selecționerului Heimir Hallgrimson, Franța, adversarul din "sferturi", trebuie să se teamă! "Am crescut câte un pic de la un meci la altul. Dar n-am arătat totul. O să vedeți, putem mai mult", i-a uimit dentistul din Reykjavik pe jurnaliștii care credeau că "pescarii" islandezi dăduseră ce aveau mai bun împotriva lui Rooney.

"Mai dominanți"

Și dacă mai credeți că pe Hallgrimson l-a luat valul, ascultați-l pe Ragnar Sigurdsson, care l-a învins primul pe portarul Hart: "Englezii au crezut că va fi ca o plimbare în parc. Și când au văzut cum stau de fapt lucrurile s-au panicat. E greu să-i dai gol Islandei. Franța? N-a atins nivelul maxim, ca și noi, de altfel. Duminică ne-am propus să jucăm mai tehnic și să fim mai dominanți".

"Cea mai urâtă înfrângere din istoria noastră. Anglia învinsă de o țară cu mai mulți vulcani decât fotbaliști profesioniști"
Gary Lineker, fost internațional englez

"Jucătorii noștri au lăsat atâtea obstacole în urmă că următoarele li se vor părea din ce în ce mai mici. Acum au altă mentalitate"
Heimir Hallgrimson, co-selecționer Islanda

"Dacă nordicii câștigă Euro 2016 o să fac înconjurul Islandei înot"
Yannick Agnel, campion olimpic la 200 de metri liber

4meciuri din patru a jucat Islanda la Euro cu aceeași formulă de start. La fel, Spania. Dar cu alte rezultate

6goluri au marcat nordicii la acest turneu final din 11 șuturi pe spațiul porții

2dintre reușitele islandezilor în Franța au venit după aceeași schemă: aut Gunnarsson, assist Arnason

1șut cadrat a reușit Sigthorsson la Euro. Împotriva Angliei. Și acela a fost gol

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
loko1
loko1  •  29 Iunie 2016, 16:52

Stati ca nu se opresc aici.Cu putin noroc si cu arbitej corect vor ajunge in finala,poate o vor si castiga.Ai nostri dupa evolutia cu Franta se credeau in optimi.

spinoza
spinoza  •  29 Iunie 2016, 13:06

Sunt grozavi islandezii, si sunt un model pentru multi fotbalisti(si fani)! Ii iubesc. Bravo Islanda, HAI ISLANDA!!!!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează