INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  OLANDA - ISLANDA 0-1

Dezastru în 3 secvențe! Olanda poate rata primul turneu după 14 ani

Cillessen atinge mingea lui Sigurdsson, dar ia gol la penalty // Foto: Reuters
Cillessen atinge mingea lui Sigurdsson, dar ia gol la penalty // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 05 septembrie 2015 00:00

Portocaliii au deja trei înfrîngeri și un egal în grupă. Încă un eșec, în Turcia, și nu prind nici barajul! Joi, Robben s-a accidentat, Martins Indi a fost eliminat și Van der Wiel a gafat la penalty.

Olandezii au crezut că, dacă au scăpat de Hiddink și l-au numit mai devreme selecționer pe Danny Blind, vor schimba și destinul. Fals! Portocaliii nu mai găsesc ieșirea în această criză fără sfîrșit.

Nu mai pierduseră din 2000

Joi, la debutul lui Blind, au pierdut a 3-a partidă în grupă (nici un gol marcat în două jocuri cu Islanda!). Primul eșec suferit acasă în preliminarii după 15 ani, de la acel 0-2 în fața Portugaliei, din 11 octombrie 2000. Urmat de ratarea calificării la CM 2002!

Și acum sînt pe marginea prăpastiei. Pe locul 3, la 8 puncte de lider și 6 de Cehia, batavii pot rămîne în afara barajului la o eventuală înfrîngere mîine, la Konya! "Nu ne mai gîndim decît la play-off. Dar, atenție, încă o eroare și nu sîntem nici acolo!", anunță Blind.

" Indi, o prostie de amator!"

Contra Islandei, "lalelele" s-au ofilit în 3 momente de coșmar!

Minutul 25: s-a accidentat Robben, noul căpitan! Leziune la adductori. Au rămas fără cel mai bun jucător.

Minutul 33: provocat de Sigthorsson, Martins Indi a reacționat, lovindu-și adversarul cu cotul. Eliminare! "Le-am spus colegilor: «Enervați-l pe Indi, cedează!»", a declarat Sigthorsson. "Din cauza lui Indi, a suferit toată echipa", l-a acuzat Blind, iar Robben a fost și mai dur: "Gestul lui Indi? O prostie de amator!".

Minutul 51: Van der Wiel s-a repezit la Bjarnason în propriul careu, "tăindu-i" picioarele. Penalty transformat de Sigurdsson. "Altă gafă! Van der Wiel are experiență, știe că n-ai voie să faci tacklinguri în asemenea situații", l-a certat selecționerul.

Fără Robben, în zece și condusă cu 1-0, Olanda s-a stins, cu Van Persie ținut pe bancă pînă la capăt. La următoarea greșeală va ieși din zona Euro!

52 de ani au trecut de la precedenta înfrîngere olandeză (acasă) în preliminariile CE: 1-2 cu Luxemburg în 1963

4 săptămîniva lipsi Arjen Robben după leziunea suferită la adductorii piciorului stîng

"Olanda nu mai este o forță, avem echipă slabă. Lipsa de valoare duce mereu la greșeli individuale. Accident? Poți vorbi de accident la un meci. Cînd sînt 7 partide, e trista realitate"
Hans van Breukelen, portar Olanda campioană europeană 1988

"Dacă nu cîștigăm ultimele 3 meciuri, nu merităm să jucăm la Euro. Va fi dificil. Fără Robben, ne pierdem abilitatea ofensivă"
Wesley Sneijder, mijlocaș Olanda

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează