INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANȚA - ROMÂNIA, 10 IUNIE, 22:00, GSP.RO, DOLCE, PROTV

FOTO Albastru de vacanță » Francezii au început pregătirea la Biarritz cu o plimbare pe bicicletă și jocuri cu mingea alături de puști de 11 ani

Articol de - Publicat joi, 19 mai 2016 00:00

Deschamps nu e foarte liniștit. Selecționerul "cocoșilor" a început marți primul cantonament pentru Euro pe pământul său natal, la Biarritz.

Dar în aceste cinci zile nu are decât 12 jucători din lotul de 23, dintre care doar 4 titulari, plus alte 5 rezerve. Încă nouă vor sosi pe 24 mai. Iar ultimii doi, Griezmann și Varane, finaliștii Ligii, se vor alătura colegilor de-abia pe 31 mai. Albaștrii vor fi toți doar zece zile înaintea startului CE contra "tricolorilor".

Și totuși, francezii au pornit relaxați. Marți după-amiază, după ce și-au lăsat bagajele la hotelul Regina, și-au luat bicicletele și s-au plimbat sub soarele basc prin portul orașului din Golful Biscaya. Iar ieri la prânz, au făcut diverse jocuri cu mingea împreună cu 40 de fete și băieți selectați din regiune. Mai târziu, Stade Aguilera s-a umplut. 10.000 de fani i-au urmărit la întâiul antrenament real.

Potrivit L'Equipe, sistemul de securitate prevăzut pentru turneul final e deja aplicat. Hotelul și stadionul sunt păzite de o echipă completă, nelipsind nici geniștii din dispozitiv. Starea de urgență din Franța durează până la sfârșitul lui iulie.

"Jucătorii mei au repere, automatisme, nu mai trebuie s-o iau de la capăt cu ei. Totuși, timpul până la Euro e scurt, foarte scurt"
Didier Deschamps, selecționer Franța

2 meciuriamicale are Franța până la Euro: Camerun (30 mai, Nantes) și Scoția (4 iunie, Metz)

Adio 3.000 de metri!

Din 1997 până în 2010, "naționala" Franței a pregătit 7 turnee finale de CE și CM la munte, în Alpi, la Tignes. La peste 3.000 m altitudine! Didier Deschamps preferă în 2016 Biarritz, pe malul Atlanticului, pentru primul stagiu de pregătire. Iar al doilea și cel mai important, în Austria, lângă Innsbruck (Neustift im Stubaital, între 31 mai și 4 iunie). La 995 m. Acum, les Bleus stau la hotelul Regina ( foto), 5 stele, DD "alegând Biarritz, o stațiune balneară, după un sezon epuizant pentru climat și thalassoterapie" (L'Equipe), terapie ce folosește calitățile apei de mare.

Nu e Inler, Embolo incert

Selecționerul Elveției, Vladimir Petkovici, a comunicat ieri lotul lărgit, de 28 de jucători. Și a renunțat la Gokhan Inler, mijlocașul lui Leicester, 31 de ani, 89 de selecții și 7 goluri pentru "națională", care a jucat la club doar 10 meciuri în acest sezon! Elvețienii vin în Franța fără vârful Drmici, grav accidentat în martie. Și îl pot pierde pe Embolo, 19 ani (Basel), cel mai bun jucător din campionat în 2015 și cel mai în formă atacant. A suferit marți o leziune la tendonul rotulian al genunchiului drept. Totuși, el a rămas în lot. Viitorii rivali au cantonament la Lugano între 22 mai și 3 iunie.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează