INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ADVERSARI EURO / ELVEȚIA

Îl critică pentru că nu vorbește decât italiană » Suporterii și presa sunt deranjați că selecționerul Petkovici li se adresează într-o limbă pe care doar 8% din populație o cunoaște

Articol de - Publicat vineri, 03 iunie 2016 00:00

Deși germana e cea mai răspândită în Elveția, selecționerul Vladimir Petkovici vorbește italiana la conferințele de presă.

Spre iritarea jurnaliștilor și a suporterilor, care nu înțeleg mai nimic. Tabloidul Blick l-a atacat frontal pe tehnicianul croato-bosniac, amintindu-i că doar 8 la sută din populație stăpânește această limbă: "Tutto chiaro?". Adică, totul clar?

Doar că Petkovici nu prea are loc de întors. În germană, abia își găsește cuvintele. Dar italiana a învățat-o repede și bine în perioada cât a jucat la Bellinzona (1993-1996), o regiune unde vorbitorii de italiană sunt majoritari. Iar acum o lună s-a înțeles cu Federația s-o folosească pentru a exprima cât mai bine ceea ce dorește să transmită. Problema e că nici așa, fanii nu pricep mare lucru.

"Toți în aceeași barcă"

Federația și selecționerul Petkovici fac tot ce le stă la îndemână pentru a avea un grup cât mai unit la Euro. În acest sens, ieri li s-a organizat jucătorilor o plimbare cu vaporașul pe "Lago di Lugano". Iar căpitanul Lichtsteiner a punctat: "O idee foarte bună. Un semn. Pentru că toți, inclusiv presa și suporterii, chiar suntem în aceeași barcă".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează