INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ADVERSARI EURO / FRANȚA

Pogba și Griezmann, liderii albaștrilor, pregătiți și de debutul contra ”tricolorilor” pe 10 iunie, și de finala din 10 iulie: "Nu vrem să scăpăm trofeul!"

Articol de - Publicat sambata, 14 mai 2016 00:00

Deschamps a dezvăluit lotul de 23 de jucători pentru Euro într-un show de televiziune în prime time, în direct la TF1. Fără surprize. Tot ce prevăzuse presa franceză în ultimele zile s-a împlinit.

"Nu cei mai buni, ci cei mai potriviți"

Nu e Ben Arfa (aflat doar printre cele 8 rezerve), deși a avut un sezon foarte bun la Nice, și cu atât mai puțin Valbuena, lovit psihic de scandalul cu Benzema și fizic de multiplele accidentări suferite. În schimb, apare Mathieu, fundașul Barcei de-abia refăcut după o operație de menisc. Selecționerul a explicat alegerile într-o singură frază: "Rolul meu nu este să-i chem pe cei mai valoroși 23 pe fiecare post, ci să construiesc un grup cu cei mai potriviți pentru a merge până la capătul turneului".

"Ar fi o mare dezamăgire dacă am rata"

Cei mai importanți sunt Paul Pogba, turnul de control al liniei mediane, și Antoine Griezmann, atacantul abil și agil care poate fisura orice zid defensiv.

"Nu vreau să scap trofeul, de-abia aștept să-l duc după finală acasă", a anunțat clar mijlocașul de abanos al lui Juventus. "Dacă am rata acest succes ar fi o mare dezamăgire pentru Franța", a completat în Corriere dello Sport jucătorul în vârstă de 23 de ani.

"Starul Franței e echipa"

La rândul său, Griezmann, 25 de ani, finalist cu Atletico în Liga Campionilor, a afirmat în L'Equipe că "avem un lot cu enorme calități, care poate să câștige Euro. Jucători extraordinari capabili să învingă pe 10 iulie. Dar starul Franței e echipa în 2016".

"Sunt în plină formă. Și voi fi perfect fizic și psihic la Euro pentru a ridica trofeul"
Antoine Griezmann, atacant Franța

"Sunt senin, liniștit, deloc nerăbdător. Emoționat, da, așteptând startul Euro"
Didier Deschamps, selecționer Franța

"Nu visez să fiu căpitanul Franței, ci să bat recordul lui Thuram de 142 selecții"
Paul Pogba, mijlocaș Franța

29 de selecțiiare Paul Pogba (5 goluri); Griezmann are 26 de meciuri la "națională" (7 reușite)

70.000.000 €îi oferă Paris Saint-Germain lui Atletico pentru Antoine Griezmann

"11" probabil la Euro

Lloris - Sagna, Varane, Koscielny, Evra - Pogba, L. Diarra, Matuidi - Griezmann, Giroud, Martial

Cei 23 de "cocoși"

Portari: Lloris (Tottenham), Mandanda (Marseille), Costil (Rennes)

Fundași: Varane (Real), Koscielny (Arsenal), Sagna, Mangala (ambii Man. City), Mathieu (Barcelona), Evra (Juventus), Digne (Roma), Jallet (Lyon)

Mijlocași: Pogba (Juventus), Matuidi (PSG), Lass Diarra (Marseille), Kante (Leicester), Cabaye (Crystal Palace), Moussa Sissoko (Newcastle)

Atacanți: Coman (Bayern), Gignac (Tigres), Giroud (Arsenal), Griezmann (Atletico), Martial (Man. United), Payet (West Ham

8 rezerveare Franța în cazul unei accidentări: Ben Arfa (Nice), Gameiro (Sevilla), Schneiderlin (Man. United), Lacazette, Umtiti (Lyon), Rabiot (PSG), Areola (Villarreal), Sidibe (Lille)

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  16 Mai 2016, 13:51

Mi-ar fi fost de 100 de ori mai teama de Benzema in atacul lor. Asa ... mi s-a redus teama la jumatate. Adicatelea, cu parere de rau, ne bat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează