INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANȚA

Sakho dopat! Noi probleme în lotul Franței: fundașul lui Liverpool va rata turneul final

Mamadou Sakho (dreapta), într-un duel din amicalul cu Rusia // 
FOTO Reuters
Mamadou Sakho (dreapta), într-un duel din amicalul cu Rusia // FOTO Reuters

Articol de - Publicat duminica, 24 aprilie 2016 00:00

Stoperul francez al lui Liverpool a fost depistat pozitiv la un test antidoping în Europa League și, aproape sigur, va rata turneul final.

După ce l-a pierdut pe Benzema, cercetat în cazul "Sextape", asta îi mai lipsea selecționerului Deschamps. Ieri, agenția RMC Sport a dezvăluit: "Mamadou Sakho s-a dopat".

Ulterior, Liverpool a confirmat pe site-ul său: "UEFA ne-a informat că investighează o posibilă încălcare a regulilor antidoping. Jucătorul va răspunde în fața forului european. Deocamdată, după discuții cu Sakho, am decis ca el să nu mai fie folosit cât timp se derulează ancheta".

"Voia să slăbească"

RMC i-a luat apărarea fundașului central în vârstă de 26 de ani. Internaționalul francez ar fi luat un medicament pentru arderea grăsimilor: "Voia să slăbească. A folosit produsul în scop terapeutic, personal, fără să știe că acesta conține substanțe interzise".

Potrivit comentatorului BBC Simon Brotherton, Sakho ar fi picat testul făcut pe 17 martie, după 1-1 cu Man. United pe Old Trafford, în manșa secundă a "optimilor" Europa League.

Dacă și proba B va fi pozitivă, "cocoșul" nu poate scăpa de suspendare. Pentru el, Euro e terminat înainte de a începe. O veste care-l dă peste cap într-un moment excelent: jucase bine și marcase în ultimele două meciuri ale lui Liverpool, 4-3 cu Dortmund (14 aprilie) și 4-0 cu Everton (20 aprilie).

Mutu suspendat 6 luni

Și Adrian Mutu a fost implicat într-un caz similar. Pe 29 ianuarie 2010, s-a anunțat că atacantul Fiorentinei a fost găsit dopat cu sibutramină la un meci cu Lazio din Cupa Italiei (jucat 9 zile mai devreme), în care marcase de două ori. "Tricolorul" a pretins că a folosit substanța pentru a slăbi, dar n-a fost iertat. S-a cerut un an de suspendare, a primit inițial 9 luni, pedeapsă redusă la 6 luni.

Alte 4 pierderi!

În afara lui Sakho, Deschamps nu va putea folosi alți 4 jucători la Euro:

  • Benzema (Real Madrid) - anchetat în cazul "Sextape" (a încercat să-l șantajeze pe Valbuena cu o înregistrare XXX)
  • Fekir (Lyon) - pe 4 septembrie, la amicalul cu Portugalia, a suferit o ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul drept și de-abia a revenit
  • Zouma (Chelsea) - pe 7 februarie, a aterizat greșit și s-a ales cu o ruptură de ligamente la genunchiul drept (minimum 6 luni de pauză)
  • Mathieu (Barcelona) - pe 29 martie, la testul contra Rusiei, s-a accidentat grav: ruptură a meniscului intern al genunchiului stâng (două luni out!)

"Sakho nu este un titular inamovibil în ochii lui Deschamps, dar e un element important la «naționala» Franței"
L'Equipe, jurnal francez

28de selecții și două goluri are Mamadou Sakho la "naționala" Franței începând din 2010

34de meciuri a jucat Sakho în acest sezon la Liverpool în toate competițiile (două goluri)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează