INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANȚA - ROMÂNIA 2-1

Toată țara a fost reprezentată! Cei 14 "tricolori" care au jucat cu Franța provin din toate zonele României

În ultimii ani, vasluianul Dragoș Grigore a devenit punct fix în națională // FOTO Alex Nicodim (Paris)
În ultimii ani, vasluianul Dragoș Grigore a devenit punct fix în națională // FOTO Alex Nicodim (Paris)

Articol de - Publicat duminica, 12 iunie 2016 00:00

Nu doar că România este singura "națională" de la Euro ai cărei jucători sunt născuți în totalitate între granițele țării. Însă distribuția lor este una uniformă!

Astfel, din Moldova în Banat și din Oltenia în Maramureș, fiecare regiune a țării a dat măcar un fotbalist în partida cu Franța.

Majoritari sunt moldovenii, care au jucat, vineri seară, în fiecare compartiment, de la apărare la linia mediană și atac. Patru!

Apoi, Bucureștiul, Oltenia și Muntenia, cu câte doi jucători, și Maramureșul, Banatul, Transilvania ori Dobrogea, cu câte unul.

Moldova și Bucovina (4)
Chiricheș (Bacău), Dr. Grigore (Vaslui), Pintilii (Iași), Andone (Botoșani)

București (2)
Tătărușanu, Săpunaru

Oltenia (2)
Raț (Olt), Ad. Popa (Vâlcea)

Muntenia (2)
Stancu (Argeș), Chipciu (Brăila)

Transilvania (1)
N. Stanciu (Alba)

Maramureș (1)
Hoban (Maramureș)

Crișana și Banat (1)
Torje (Timiș)

Dobrogea (1)
Alibec (Constanța)

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  14 Iunie 2016, 12:51

Senzational! Romania se mandreste ca are numai jucatori romani...indiferent cum joaca ei iar cei care posteaza se cearta aiurea pe zonele din care provin ei ca si cum Romania era vreo campioana europeana. Adevarul e ca nu mai avem nimic in fotbal, cat de mic acolo, de care sa te agati! Nu vine nimic din urma pentru ca nimeni nu investeste in cresterea si educatia tinerilor, nu exista centre de tineret, nu exista infrastructura si tot asa plus ca totul la noi e inca pe pile. Vin toti ratatii la cluburi impinsi de parintii lor cu relatii. Nu stiu sa dea un interviu si singura lor obsesie e banul facut cat mai repede si cat mai mult. Strainii s-au sictirit deja de noi si prefera sa cumpere sarbi, croati, albanezi, etc, adica oricum caractere mai adevarate decat ceea ce avem noi. Nu e cazul numai al Romaniei. Multe tari trec prin perioade de seceta dupa ce una din generatiile lor de valoare se retrage dar ele se orienteaza din mers si...importa! Noi suntem prea tampiti ca sa acceptam ca nu(mai) avem valori la ora asta. Procesul de asimilare a jucatorilor straini care au fi putut reprezenta Romania trebuia inceput acum 6-7 ani si am fi avut de unde sa alegem. Cel putin 5 jucatori care au ajuns in Romania erau peste tot ce avea fotbalul nostru la acea ora. Pana si Bulgaria a naturalizat un jucator. Intrebarea e: oare Bulgaria are si ea niste impresari penali care controleaza fotbalul lor? Nu cred! Cum sa joace Brandan la nationala daca nu e jucatorul unuia din fratii Becali?

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  12 Iunie 2016, 09:25

...stiu ba ca e din olt ..desteptul Romaniei ...nu ne intereseaza cei care n au ajuns la cluburile din liga 1 din Oltenia ...astia doi au servit bucurestiul si numai Bucurestiul ...

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  12 Iunie 2016, 09:22

starcraft esti sotul vacii ...ce parte din Botosesti ?...flamanzi ?...induci publicul jsp ist in eroare ...spune clar daca stii daca nu uita te pe gooagal ...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează