INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ROMÂNIA - ELVEȚIA 1-1

Un fost selecţioner explică de ce a schimbat Iordănescu echipa cu Elveţia

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat joi, 16 iunie 2016 20:29

Anghel Iordănescu a surprins pe toată lumea când a schimbat primul 11 folosit cu Franţa în partida cu Elveţia.

Ladislau Boloni, fostul selecţioner al României în perioada 2000-2001, explică de ce a ales Anghel Iordănescu să recurgă la modificări.

"Până la urmă, dacă luăm aspectul general al jocului, trebuie să acceptăm că nu puteam mai mult. Nu era strigător la cer dacă pierdeam, pentru că Elveția e mai bine cotată în ultima perioadă. Noi în acest meci ar fi trebui să jucăm mai bine, cu mai multă inteligență la mijlocul terenului, mai multe reușite în faze ofensive. Parcă simțeam că elvețienii depun mai mult efort să câștige meciul și nu se mulțumesc cu un meci egal. România parcă era mulțumită cu un scor egal. Am simțit o mică oboseală, care e deranjantă în această situație. Au fost mai obosiți ca elvețienii, care au avut o zi mai puțin de odihnă.

Cred că Puiu nu a schimbat pentru că voia să aducă prospețime, ci pentru că poate nu a fost satisfăcut de prestația câtorva jucători la meciul împotriva Franței. Mă întorc puțin în timp și spun pentru că azi nu joacă Dudu Georgescu, nici Lăcătuș, nu avem nici vreun Cămătaru, nici vreun Pițurcă. Dacă Iordănescu face atâtea încercări, o face pentru că nu găsește formula ideală, iar atunci caută în continuare", a spus Boloni la Digi.

Clasament grupa A:

 grupa a

Următorul meci al României va fi cu Albania, pe 19 iunie, de la ora 22:00. Meciul se va juca la Lyon şi va fi în direct pe ProTV, DolceSport şi liveTEXT PE GSP.RO.

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (6)
1252259258147445
Prunean Mircea  •  17 Iunie 2016, 08:38

De la inceput am stiut, (si toata lumea a spus), ca meciul cu Albania va fi decisiv. Eu vreau sa cred ca Iordanescu a pregatit cel mai bine acest meci si a incercat sa tina proaspeti jucatorii de creatie de care avem nevoie in meciul cu Albania. In meciul cu Franta si Elvetia, speram la un egal si asa a fost intocmita echipa.

un_alt_roman
un_alt_roman  •  17 Iunie 2016, 00:39

Alibec si Sanmartean titulari, Popa in locul lui Torje si Andone in locul lui Stancu. Batem 5-0.

dinamo100
dinamo100  •  17 Iunie 2016, 00:03

Comentariile lui Boloni sunt intotdeauna reci si corecte. Nu e genul care sa se piarda in stereotipuri.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează