INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ROMÂNIA

Verdict pe Stadionul Luminilor! Se inaugurează Grande Stade de Lyon, arenă pe care ”naționala” va juca împotriva Albaniei

Stade des Lumière a fost construit de club, la complexul sportiv contribuind investitori privați și publici din Lyon
Stade des Lumière a fost construit de club, la complexul sportiv contribuind investitori privați și publici din Lyon

Articol de - Publicat vineri, 08 ianuarie 2016 00:00

Pe 19 iunie, ”tricolorii” vor disputa ultimul lor meci din grupa A la turneul final pe o arenă nouă, a treia ca mărime din Hexagon, după Stade de France și Velodrome din Marseille.

"Tricolorii" vor deschide balul Euro 2016 la Paris, în Orașul Luminilor, pe cea mai mare arenă din Hexagon, Stade de France, și vor încheia parcursul în grupa A pe a treia ca mărime de la turneul final.

" Grande Stade de Lyon" sau "Stadionul Luminilor" este locul în care selecționata lui Anghel Iordănescu va întîlni Albania, pe 19 iunie, într-un joc (foarte probabil) decisiv pentru calificarea în "optimi". Și arena ce va fi inaugurată oficial mîine seară, OL mutîndu-se de pe vechiul "Gerland".

Situat în Décines-Charpieu, suburbia estică a metropolei lyoneze, noul stadion va găzdui meciul Lyon - Troyes din Ligue 1, precedat de concertul solistului hip-hop american will.i.am. Face parte dintr-un complex de 50 ha în care s-au investit 640 de milioane euro.

Noua casă a lui OL e cotată la 4 stele de UEFA și va candida pentru organizarea finalei Europa League 2017-2018. Pe 19 iulie, arena multifuncțională va găzdui concertul Rihannei și în decembrie un joc de hochei pe gheață.

410.000.000 €a costat noul Grande Stade de Lyon, 59.186 de locuri, a cărui construcție a demarat în octombrie 2012

6 meciuride la Euro 2016 vor fi aici: Belgia - Italia, Ucraina - Irlanda de Nord, România - Albania, Ungaria - Portugalia, o "optime" și o semifinală

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează