INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ISLANDA - CEHIA 2-1

VIDEO Adio, "pescari". Sînt SuperIslanda! Nordicii, aproape de prima calificare la un turneu final

Articol de - Publicat duminica, 14 iunie 2015 00:00

În 6 partide, alb-albaştrii au marcat 14 goluri şi au primit numai 3, toate de la cehi, singurii care i-au învins în actualele preliminarii

Din 2011, de cînd a venit Lars Lagerback, 9 ani selecţioner al Suediei (2000-2009), Islanda s-a transformat. E altă echipă. Nimeni nu le mai spune "pescari". Cu un joc atletic, agresiv, exact tactic şi bazat pe un presing constant, alb-albaştrii sperie ei acum Europa. După ce, în noiembrie 2013, au ratat la limită CM 2014, în play-off-ul preliminariilor.

Click aici pentru VIDEO!

Nordicii, niciodată la un turneu final, văd deja bine CE 2016, primul cu 24 de formaţii. Într-o grupă cu Olanda, Cehia şi Turcia, ei sînt primii, cu 5 victorii şi un singur eşec (1-2 la Plzen). Şi un golaveraj trăsnet: 14 goluri înscrise, numai 3 primite, toate în cele două confruntări cu cehii.

Nimeni nu se aştepta la asemenea succese:

3-0 cu Turcia (a)
3-0 cu Letonia (d)
2-0 cu Olanda (a)
3-0 cu Kazahstan (d)
2-1 cu Cehia (a)

Vineri, au fost conduşi la Reykjavik (primul gol luat acasă, Dockal, min. 55), dar Gunnarsson a egalat după cinci minute, iar Sigthorsson a punctat decisiv cu un sfert de oră înainte de final. 2-1.

Dacă trec şi de ultima barieră, în Olanda, pe 3 septembrie, islandezii nu mai pot scăpa Franţa!

17 goluriîn 29 de meciuri are Sigthorsson la ”naționala” Islandei

"Lagerback a oferit Islandei experienţă, structură, încredere. Le-a spus jucătorilor din prima zi că pot atinge turneul final"
Vidir Sigurdsson, jurnalist Morgunbladid

LETONIA - OLANDA 0-2

Eliberare, după 3-4 cu SUA

Ce suferinţă pentru batavi cu Hiddink selecţioner! După o primă jumătate de coşmar a campaniei, cu două înfrîngeri şi un egal în 5 meciuri, plus un 3-4 în ultimul amical, la Amsterdam, cu SUA, olandezii s-au trezit însă la Riga. Au ratat mult şi vineri, inclusiv două bare la şuturile lui Sneijder, dar au şi dat două goluri (Wijnaldum, 67, la 4 minute de la intrarea pe teren, şi Narsingh, 74). Totuşi, sînt pe 3. Şi mai au 3 puncte de recuperat faţă de locul 2.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
tadeus
tadeus  •  14 Iunie 2015, 09:40

Tara fiordurilor este Norvegia, in rest numai de bine!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează