INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  FRANȚA - ISLANDA 5-2

VIDEO Albastru de vis » Spectacol la Paris: Franța și Islanda au făcut spectacol, scor 5-2

Scărița lui Griezmann nu i-a dat nicio șansă portarului islandez // FOTO Reuters
Scărița lui Griezmann nu i-a dat nicio șansă portarului islandez // FOTO Reuters

Articol de - Publicat luni, 04 iulie 2016 00:00

Spectacol în ploaia pariziană. Francezii, mult mai buni, au făcut demonstrație de fotbal. Dar vikingii au murit luptând. Au primit cinci goluri, au dat două!

Ieri după-amiază, în jurul orei 17:30, o deflagrație ca un tunet i-a speriat puțin pe fanii care se aflau aproape de Stade de France. Era doar o explozie controlată a poliției, care descoperise o mașină suspectă.

 VIDEO: Vezi AICI fazele meciuluI!

Teama francezilor s-a transformat în fericire pe marea arenă albastră. Pentru că favoriții le-au oferit cel mai frumos meci al lor. O demonstrație de fotbal și o victorie netă.

Aseară, Didier Deschamps le-a pregătit un truc inteligent islandezilor. O capcană. A schimbat sistemul, 4-3-3 standard a luat o formă mai dinamică, 4-2-3-1 (Umtiti, stoper-stânga, debutant la "națională"), dar "cocoșii" n-au forțat, cum sperau nordicii. Din contră.

Au așteptat, invitându-și rivalii să atace. "Jucați!", parcă le-ar fi spus gazdele. Iar vikingii, pentru care întreg turneul a însemnat contraatac, n-au avut altă variantă. Și s-au deschis. Și au au lăsat spații. De-abia atunci, les Bleus au lansat avalanșa. De fotbal, de spectacol și de goluri!

După 12 minute, albaștrii sărbătoreau. Giroud, irezistibil în careu. 1-0. Nu mult mai târziu, Pogba a plutit peste defensiva adversă, plasând o lovitură de cap imposibil de apărat. 2-0.

Albii au răspuns cu Huh, faimosul strigăt războinic al galeriei, însoțit de aplauze puternice. Plus aruncările de la margine ale căpitanului Gunnarsson, adevărate centări. Însă tot francezii au înscris.

Payet și Griezmann au făcut 4-0 în două minute (43-45), ultimul după o "scăriță" operă de artă.

La reluare, relaxați, Koscielny și colegii din apărare l-au uitat liber pe Sigthorsson (56). 4-1. Dar imediat, Giroud l-a păcălit și pe goalkeeperul nordicilor, Halldorsson (și n-a fost fault!). 5-1. Cele mai multe goluri marcate de o echipă la acest Euro.

Show-ul se încheiase. Era vremea pentru Deschamps să-și menajeze jucătorii. Au mai primit un gol, Bjarnason, 5-2, însă nu mai conta. Joi, e semifinala Germania - Franța, o eternă confruntare. Va fi război!

4goluri a marcat Griezmann la Euro, fiind golgeterul turneului; aseară, la 4-0, a înscris golul 100 al competiției

franta islanda 5 2

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Save

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
maoru
maoru  •  04 Iulie 2016, 13:22

Nu discut invingatoarea din meciul asta. Totusi ma intreb cum au gandit specialistii UEFA delegarea arbitrilor din Olanda pentru meciul asta (Islanda a lasat acasa Olanda in preliminarii)? Offside la primul gol, decizii doar in favoarea Frantei. Daca nici la 5-1 nu acorzi penalty cand ala joaca hambal in propriul careu ... Sunt curios ce decizii luau arbitrii daca in locul Islandei era Croatia sau Italia. Notele arbitrilor: 7 !!!

tihi
tihi  •  04 Iulie 2016, 11:27

Islandezii au plecat acasa triumfal,cu capul in sus!!!A realizat cea ce multi au visat,dar nu au fost in stare...Au lasat in urma lor,umulind,echipe ca Romania,Austria,Anglia.Bravo lor...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează