INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  UCRAINA - IRLANDA DE NORD 0-2

VIDEO Grindină verde » Nord-irlandezii au riscat și au câștigat: 2-0 cu Ucraina

McAuley plasează balonul la colțul lung, de lângă un Haceridi rămas pironit: 0-1 // FOTO Guliver/GettyImages
McAuley plasează balonul la colțul lung, de lângă un Haceridi rămas pironit: 0-1 // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 17 iunie 2016 00:00

Jumătate de echipă a schimbat Michael O'Neill după eșecul în fața Poloniei (0-1). Afară cu Baird, McLaughlin, Ferguson, McNair, ba chiar și cu golgeterul din preliminarii, Lafferty!

O decizie neașteptată, riscantă, dar a meritat. Irlanda de Nord chiar s-a schimbat în bine, și la sfârșit și-a adjudecat toate punctele.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Campioana posesiei

Marea surpriză a fost, în schimb, Ucraina. Mult sub nivelul evoluției din prima parte a debutului cu Germania. Așa se face că singurele ocazii, până la pauză, le-au aparținut alb-verzilor.

Cea dintâi în minutul 35, când, la un corner, Cathcart a reluat cu capul peste "transversală". Iar următoarea cu Davis la finalizare și Piatov atent. "Galbenii"? Campionii posesiei: 65 la sută!

Potop la Lyon

Și-a venit minutul 49. Lovitură liberă Norwood, reluare McAuley: 0-1. Exact ce-i trebuia partidei ca să "explodeze". Ucrainenii s-au lansat într-o goană nebună după egalare, întreruptă în minutul 58 de potopul din cer.

Ploaia torențială ce căzuse până atunci s-a transformat în grindină, iar arbitrul a invitat echipele la cabine, pentru două minute.

Circ și pâine

A treia "repriză" s-a jucat aproape într-un singur sens. Spre poarta lui McGovern. Nord-irlandezii s-au apărat eroic, iar ca să rupă ritmul adversarului, au făcut chiar și un pic de circ pe margine.

O'Neill ar fi vrut să-l schimbe pe Corry Evans, arbitrul de rezervă a ridicat tabela cu numărul 13, dar jucătorul vizat a refuzat să iasă. S-a lăsat cu un minut de parlamentări, înlocuirea nu s-a mai făcut, Ucraina s-a pierdut cu firea, iar în final, McGinn a închis tabela: 0-2.

1974,la CM din Germania, a fost ultima oară la un turneu final când un meci a trebuit întrerupt: Germania - Polonia (1-0)

2victorii și două egaluri aveau ucrainenii în "oficialele" cu Irlanda de Nord. Ieri s-a schimbat "macazul"

ucraina irlanda de nord

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Save

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (1)
10153197333999590
Chris Montora  •  17 Iunie 2016, 14:49

Ce tot ziceti ca Ucraina pleaca acasa? Daca bate in ultimul meci si Polonia nu bate, sunt pe 3 cu 3 puncte. Apoi au nevoie de 2 mai slabe pe locul 3: Albania cu 2 puncte la noi in grupa si inca una din alta grupa si sunt calificati. Matematic nu sunt eliminati, Romania e prima care poate fi eliminata matematic.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează