INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ISLANDA - UNGARIA 1-1

VIDEO Încă un egalsson » Autogolul lui Saevarsson îi trimite pe maghiari spre ”optimi”: Islanda - Ungaria 1-1

Saevarsson deviază disperat, păcălindu-l pe portarul Haldorsson. Al doilea autogol la acest Euro // FOTO Reuters
Saevarsson deviază disperat, păcălindu-l pe portarul Haldorsson. Al doilea autogol la acest Euro // FOTO Reuters

Articol de - Publicat duminica, 19 iunie 2016 00:00

După ce-au pus piedică Portugaliei, nordicii au fost aproape de victorie, dar autogolul lui Saevarsson îi trimite pe maghiari spre ”optimi”.

Storck schimbă stilul și trei titulari față de debutul victorios, promovându-i pe Stieber și pe Priskin, artizanii golului de 2-0 cu Austria, și rezolvând accidentarea lui Fiola cu Juhasz plus o permutare defensivă. Dincolo, tandemul Islandei rămâne consecvent formulei care ținuse în șah Portugalia.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Kadar, veriga slabă

Nordicii pun bază pe fizic și, la primul corner, Bodvarsson trimite cu capul peste poartă. Maghiarii așază acțiunile, combină cu răbdare, dar pătrund anevoie în careu și centrările și șuturile le sunt respinse.

Islandezii așteaptă greșeala, Kadar o comite, doar că Gudmundsson nu-l poate bate pe Kiraly. Scapă fără gol imediat și Haldorsson, la diagonala lui Kleinheisler, cu puțin pe lângă țintă.

A doua eroare a lui Kadar, precedată de ieșirea bâlbâită a lui Kiraly, costă scump: îl faultează pe Gunnarsson. Karasev, care ne-a dat și nouă penalty cu Elveția, fluieră 11 metri. Sigurdsson, 1-0.

Autogolul salvator

Aceeași poveste după pauză. Maghiarii domină, dar tot insularii sunt incisivi. Sigtorsson îl are pe 2-0 pe cap și reia alături de bară. Dar e ofsaid! Dzsudzsak execută central o "directă" și nesigurul Haldorsson respinge cumva.

Probleme are și la centrări, însă scapă cu noroc. Ungurii riscă tot cu încă un vârf, Szalai, și primesc răsplata (88). Două rezerve, Nikolici și Bode, lucrează faza din care Saevarsson, autogol, închide tabela, 1-1. Deși Gudjohnsen, la ultima fază, a ratat victoria.

Fani potoliți cu lacrimogene

Din nou incidente, pe "Velodrome". După ciocnirile ruso-englezești, suporterii maghiari au produs agitație în tribune, un grup de 100 încercând să sară gardul către alt sector ocupat de unguri, cu mai mult de o oră înainte de start.

Poliția și stewarzii, între care se observă și câteva femei, au intervenit în forță, potolindu-i cu spray-uri cu gaze lacrimogene, și au restabilit ordinea.

14goluri în 41 de jocuri la "naționala" Islandei are Sigurdsson. 5 din ultimele 7 au fost din penalty

21de ani au trecut de la ultimul eșec maghiar cu Islanda, 1-2 în iunie 1995, în preliminariile Euro

islanda ungaria 1 1

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează