INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  POLONIA - PORTUGALIA 1-1, 3-5 DUPĂ PENALTY-URI

VIDEO Modesta semifinalistă » Portugalia a ajuns în semifinalele Euro fără să câştige vreun meci: 1-1, 5-3 la penalty-uri cu Polonia

Rui Patricio a reușit să respingă aseară șutul lui Blaszczykowski // FOTO: Reuters
Rui Patricio a reușit să respingă aseară șutul lui Blaszczykowski // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 01 iulie 2016 00:00

Portugalia a ajuns în semifinalele Euro fără să câştige vreun meci la acest turneu final. Cu un Ronaldo slab, dar care a marcat primul la penalty-uri, Portugalia a profitat de ratarea lui Blaszczykowski.

Robert Lewandowski încă mai avea pe buze versurile imnului Poloniei când a deschis scorul aseară. La doar două minute de la fluierul de start, fundaşul dreapta portughez Cedric a bâlbâit o minge de care Grosicki a profitat imediat. 

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Mijlocaşul de bandă polonez l-a simţit pe vârful lui Bayern şi a centrat imediat în careu, în zona punctului cu var, de unde "bombardierul" Lewandowski nu a iertat.

Ce jucător a luat Bayern!

După gol, Portugalia mai mult s-a inhibat şi a abordat o tactică greşită, cu baloane lungi, plouate, asta deşi Polonia e superioară şi la condiţia fizică, şi la talie.

Din fericire, Renato Sanches, jucătorul de 18 ani pentru care Bayern Munchen a plătit 35 de milioane de euro Benficăi, şi-a refuzat statutul de adolescent la început de drum. În minutul 33, puştiul cu musculatură de adult şi coafură à la Christian Karembeu a adus egalarea cu un şut puternic din marginea careului mare.

Pasa de gol a lui Nani a fost cel puţin la fel de bună ca execuţia lui Sanches. E drept că înainte cu trei minute, "centralul" Felix Brych nu a văzut un penalty la Cristiano Ronaldo, care a fost împins în careu de Pazdan.

Repriza a doua a fost una extrem de modestă, cu două echipe care au jucat precaut în aşteptarea prelungirilor. În extra-time, cel mai important eveniment a fost în minutul 109, când un suporter a trecut de forţele de ordine şi a pătruns în teren. În rest, echipele au continuat să joace cu gândul la loviturile de departajare.

Polonezii nu au mai reuşit performanţa din "optimi", când au eliminat la penaltyuri Elveţia. De această dată, experimentatul Blaszczykowski a ratat şi, astfel, Portugalia ajunge la doar două jocuri de câştigarea Campionatului European după ce a înregistrat remize pe linie.

polonia portugalia 1 1 3 5

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (11)
petrica.cosmin
petrica.cosmin  •  01 Iulie 2016, 12:43

Din punctul meu de vedere Portugalia a profitat de prostia croatilor care aveau toate atuurile sa o elimine in 90 de min, insa s-au axat pe tactica falimentara a selectionerului si pe final au pierdut, un meci f slab, prea cu frica s-a jucat in acel meci ... Polonia din punctul meu de vedere nu ajungea aici, daca nu il aveau pe Fabianski in optimile cu Elvetia, Elvetia i-a domint dupa min 40 categoric, si a avut ocazii uriase de a incheia socotelile inainte de penalty-uri dar nu a reusit ... la penalty-uri sindromul vedetei a lovit si Granit Xhaka a ratat penalty-ul care i-a adus pe polonezi aici(in sferturi).... In debutul meciului daca nu gresea Cedric, nu stiu daca Polonia mai juca cu dezinvoltura pana in min 20, dupa care Portugalia a preluat fraiele partidei prin Sanches care a aratat de ce costa 35 de mil la 18 ani(el nu e tanar - la noi un jucator de 22 de ani e prea "necopt" pentru meciuri importante, daca nu li se acorda incredere cam asa si este) ... din nou Polonia a jucat sub nivelul(pase intre fundasi si incercari cu Grosicki pe flanc - prea putin ) adversarului care prin lufturile lui Ronaldo si evolutia impecabila a lui Pepe a ajuns in prelungiri si penalty-uri, cum in fotbal nu poti avea de multe ori acelasi noroc, au si pierdut unde Portugalia si-a pus jucatorii de gol sa execute si "veteranii" si s-a calificat, chiar daca dupa penalty-uri eu zic ca meritat ....Vedem urm meci.. PS: Sunt curios de criteriile prin care Glik ia 7 si Pepe (o

1250778188289593
Cosmin Gabriel  •  01 Iulie 2016, 14:16
Postat de caminero pe 01 Iulie 2016, 09:47

Nope, meciul cu Croația rpmîne în statistici ca meci egal. De asemenea, e fals că "Doar la pariuri conteaza numai primele 90 min". Ia uită-te de pildă cum se calculeayă coeficienții de țară în cupele europene ... cîte puncte se dau pentru o calificare de genul 1-1 în tur, 1-1 în retur după 90 de minute, 3-1 după prelungiri.

Apreciez comentariul dar chiar la Statistici m-am uitat, pe site-ul oficial UEFA http://www.uefa.com/uefaeuro/season=2016/statistics/round=2000448/teams/index.html E crystal -clear ca Portugalia are "1 Win"

1250778188289593
Cosmin Gabriel  •  01 Iulie 2016, 14:15

Apreciez comentariul dar chiar la Statistici m-am uitat, pe site-ul oficial UEFA http://www.uefa.com/uefaeuro/season=2016/statistics/round=2000448/teams/index.html E crystal -clear ca Portugalia are "1 Win"

Vezi toate comentariile (11)
Comentează