INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  CROAȚIA - PORTUGALIA 0-1 (DUPĂ PREL.)

VIDEO Picătura chinezească » În locul show-ului visat, am înghițit două ceasuri de luptă tacticizată la Croația - Portugalia 0-1

Articol de - Publicat duminica, 26 iunie 2016 00:00

După verdictul dramatic la penalty-uri și plictisul autogolxitului britanic din primele două meciuri, a venit și primul șoc al "optimilor".

Trupa care a curentat campioana Europei contra unicei calificate care nu a bătut pe nimeni în grupe. Dar Portugalia câștigase toate cele trei întâlniri cu Croația și, mai mult, nu încasase niciun gol! Totuși, nu statisticile joacă la Lens și egalul e interzis de-acum!

Click aici pentru VIDEO!

Revin Modrici și Mandzukici, iar inițiativa aparține "șahiștilor". Lusitanii, cu Moutinho, Sanches și Ricardo Carvalho pe bancă, stau la cutie. Așteaptă impulsul lui Ronaldo. Ritmul nu-i grozav, abia în minutul 25 primul șut la poartă: Pepe "cap" peste bară. Riposta croată nu întârzie, dar Perisici, cu părul vopsit în pătrățele alb-roșii, scutură plasa laterală. Rakitici e păzit strașnic, Mandzukici finalizează modest, după un corner. Doar atât, într-o primă repriză tacticizată, mult sub așteptări!

Parcă e rost de mai mult fotbal. Brozovici caută golul, tir necadrat. Intră și Renato, dar nu acesta e tânărul pe care Bayern a plătit o mică avere: șut ratat! Cel mai aproape de gol e Vida, care-i ia fața lui Mandzukici la o fază fixă, trimițând cu capul razant cu bara. Dar ce prostie face în careul celălalt Strinici: îl lovește pe Nani, care finalizase pe lângă țintă. Carballo nu dă penalty-ul! Nimeni nu înțelege nici de ce Ronaldo nu trage deloc la poartă. Zero peste tot. Implacabil vin prelungirile. Și chinul biblic s-a mai întins 27 de minute. Până când contraatacul Ronaldo - Quaresma a dat sentința.

0 șuturi cadrateau fost trimise în 90 de minute (8-3 spre poartă pentru croați). Record absolut în istoria Euro

100 de selecțiiare Nani, al patrulea portughez după Fernando Couto, Figo și Cristiano Ronaldo

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
dora
dora  •  26 Iunie 2016, 14:10

Rakitic si Perisic doar 5 - oare voi ce meci ati vazut ?

baruch
baruch  •  26 Iunie 2016, 13:06

daca nu ne-ati innebunit cu "meci ingrozitor", "echipe fricoase" etc. uite ca la prima faza in care croatii s-au deschis, portughezii i-au fript. baai, fotbalul nu mai e ca acum 40 de ani, in care un contraatac de la o poarta la alta dura cel putin 10 secunde, doar germanii, italienii si maradona facand progresia cu mingea la picior. acum contraatacul pe toata lungimea terenului e dezvoltat de toti jucatorii in plina viteza. cat a durat actiunea portughezilor? daca te deschizi, ala esti.

plischi
plischi  •  26 Iunie 2016, 09:54

daca nu aveam 1x la pariu si ma temeam sa nu apara vreun portughez care sa strice aranjamentul, nu stateam sa suport 90 de minute cu urechile deschise, fiindca pasele le stiam pe dinafara din alte partituri post tika-taka si vederea este mai scumpa. dupa min. 90 daca ma platea cineva si nu mai suportam desert.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează