INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  AUDIENȚE

Hit or miss? Ce s-a întâmplat cu audiențele PRO TV în luna în care postul din Pache Protopopescu a transmis EURO 2020

PRO TV transmite EURO 2020
PRO TV transmite EURO 2020

Articol de GSP - Publicat joi, 01 iulie 2021 16:53 / Actualizat joi, 01 iulie 2021 16:59

PRO TV, postul care transmite Campionatul European de Fotbal din această vară în România, a avut audiențe deosebite în luna iunie.

PRO TV, postul care transmite EURO 2020 în România alături de PRO X, a avut o creștere de audiență în iunie, prima lună cu meciuri de la turneul final.

Postul din Pache Protopopescu este unicul de tip generalist care în luna iunie a avut audiențe în creștere față de lunile precedente. Iar acest lucru se datorează în special Europeanului, PRO TV difuzând aproape zilnic meciuri din grupele, respectiv optimile competiției.

PRO TV a dat lovitura cu EURO 2020: postul care transmite Europeanul, lider de audiență în iunie

În iunie, PRO TV și-a recăpătat poziția de lider pe național, cu 1.249.000 spectatori în medie. Pe 2 a venit Kanal D, podiumul fiind completat de Antena 1, scrie Pagina de media

În schimb, DigiSport 1, principalul post sportiv al RCS-RDS, a căzut pe locul 20, cu 40.000 de spectatori în medie.

PRO TV conduce topurile și în urban (688.000 spectatori în medie, peste Antena 1 și Kanal D), precum și în comercial (258.000 telespectatori, din nou deasupra celor de la Antena 1 și Kanal D).

„Naționala” pleacă de pe Pro TV! Cine va transmite meciurile în următorii 4 ani

PRO TV a primit și o veste nefastă în iunie. Postul care a transmis meciurile tricolorilor în ultimii ani n-a mai câștigat drepturile pentru perioada 2022-2025, interval de timp în care alte două televiziuni își vor împărți jocurile României în preliminariile Euro 2024 și Mondialul din 2026, dar și în două ediții de Liga Națiunilor.

Pro TV va mai transmite prima reprezentativă până la finalul acestui an, în care mai sunt de disputat cele 7 jocuri rămase în preliminariile Campionatului Mondial din 2026. După care, Pro TV va pierde meciurile tricolorilor. Deși postul care oferă în aceste zile Euro 2020 a depus o ofertă, aceasta ar fi fost respinsă și, conform surselor GSP, câștig de cauză au avut alte două televiziuni cu acoperire națională: Antena 1 și Prima TV!

Pachetul pe care l-au adjudecat cele două stații includ un total de peste 30 de meciuri, în 3 competiții: preliminariile Campionatului European 2024, care va fi găzduit de Germania, calificările pentru Mondialul din 2026, care se va disputa în SUA, Mexic și Canada, dar și două ediții de Liga Națiunilor (2022 și 2024)!

Cele două posturi nu vor transmite simultan jocurile, ci își vor împărți partidele. Conform informațiilor Gazetei, după ce se va stabili calendarul tuturor confruntărilor pentru anul 2022, televiziunile vor alege pe rând ce partide vor transmite, iar cea dintâi care va fi în postura să aleagă e Antena 1. 

VIDEO. Totul despre Belgia - Italia, cel mai tare meci din sferturile EURO

Citește mai multe știri despre EURO: 

Scandal după eliminarea de la Euro » Cel mai slab jucător al echipei își atacă selecționerul: „Suntem praf de 3 ani!”

Ciro Immobile pornește asaltul înainte de sfertul Belgia-Italia: „Mă simt important, în centrul proiectului”

Vladimir Petkovic, briliantul de pe banca Elveției: a bifat 1,82 puncte pe meci!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează