INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ANGLIA

„Gluma” rasistă care l-a costat scump! Comediant dat afară de peste tot, după finala Euro

Saka a fost unul dintr englezii care au ratat de la punctul cu var / Sursă foto: Guliver/Getty Images +49   FOTO
Saka a fost unul dintr englezii care au ratat de la punctul cu var / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 13 iulie 2021 16:00 / Actualizat marti, 13 iulie 2021 16:22

Derapajele rasiste din mediul online l-au costat scump pe comediantul englez Andrew Lawrence. Imediat după finala EURO 2020, brtianicul a postat câteva remarci rasiste în mediul online la adresa fotbaliștilor englezi care au ratat la loteria penalty-urilor. 

Andrew Lawrence, în vârstă de 41 de ani, a fost protagonistul unor remarci rasiste la adresa lui Rashford, Sancho și Saka, cei trei jucători care au ratat duminică de la punctul cu var. „Tot ce spun eu e că băieții albi au înscris”, a fost prima postare a comediantului. 

Acesta a continuat: „Văd că ce am spus a ofensat multă lume. Îmi pare rău că băieții negri sunt slabi la penalty-uri”

„Gluma” rasistă care l-a costat scump! Comediant dat afară de peste tot, după finala Euro
Comentariile rasiste ale lui Andrew Lawrence au declanșat oprobriul englezilor

Postările l-au costat scump pe Andrew Lawrence: show-urile acestuia au fost anulate, iar agenții i-au întors spatele. „Andrew Lawrence și-a folosit conturile din social media pentru glume rasiste care nu reflectă valorile Teatrului Parkwood”, se arată în comunicatul unuia dintre organizatorii care au anulat show-ul lui Lawrence.

Prințul William, reacție vehementă după finala Euro: „Mi-e silă, e inacceptabil!”
ITALIA - ANGLIA (1-1, 3-2 LA PENALTY-URI)
Prințul William, reacție vehementă după finala Euro: „Mi-e silă, e inacceptabil!”

Rashford, Sancho și Saka, victimele comentariilor rasiste după finala EURO 2020!

Anglia a ratat șansa de a câștiga Campionatul European, după ce a pierdut la penalty-uri finala cu Italia, jucată chiar pe Wembley.

După 120 de minute, Anglia și Italia erau la egalitate, 1-1, iar câștigătoarea EURO 2020 s-a decis la loviturile de departajare. Totuși, finala a fost umbrită de evenimente reprobabile, din tribune și din mediul online.

Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka, fotbaliști de culoare, au ratat la loviturile de departajare, iar cei trei au fost victimele rasismului. Pe lângă injurii, pe contul de Instagram, Saka a primit mai multe mesaje rasiste de la fani. Aceștia nu l-au iertat pentru ratare și i-au lăsat comentarii cu emoticoane cu maimuțe și banane.

Federația Engleză de Fotbal a emis un comunicat prin care condamna reacțiile rasiste, apărute pe internet, la adresa celor trei.

Federația Engleză condamnă formele de discriminare și este îngrozită de rasismul din online, care i-a vizat pe undii dintre jucătorii noștri. Cine se află în spatele acestui comportament dezgustător nu este binevenit să urmărească naționala. Îi vom sprijini pe jucătorii afectai și vrem cele mai dure pedepse posibile pentru responsabili. – comunicat FA

Poliția din Anglia a declarat că au luat la cunoștință mesajele trimise către jucători și că va deschide o anchetă.

+45 FOTO

Citește și alte știri despre EURO 2020:

Regina îi pregătește o mare surpriză lui Gareth Southgate

Pique spune ca Italia a fost favorizată în finala Euro 2020! Detaliul remarcat: „Așa s-a întâmplat și cu Spania”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (34)
petre47
petre47  •  19 Iulie 2021, 20:50

Baieti dastepti! Dupa ce au inventat fotbalul au inventat si o chestie care sa-i scoata din minti: 11 m! Cand s-a ajuns la "lovituri de departajare" era clar ca englezii nu pot castiga. Cine sa-i invete cum se executa lovitura cand antrenorul lor era as in ratari?

bombon
bombon  •  14 Iulie 2021, 13:15
Postat de mircea_pop112 pe 14 Iulie 2021, 09:08

Daca zici "white men can't jump" nu e nici o problema. Daca zici de black gata esti rasist.... Oare cine e discriminat aici?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

hristo8
hristo8  •  14 Iulie 2021, 09:55
Postat de mircea_pop112 pe 14 Iulie 2021, 09:08

Daca zici "white men can't jump" nu e nici o problema. Daca zici de black gata esti rasist.... Oare cine e discriminat aici?

depinde contextul, cind zic white man cant jump, e de bine (gen) sau white man cant dance, sau... niste ipocriti. nu fii rasist. numai ei pot

Vezi toate comentariile (34)
Comentează