INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  UEFA

Veste mare anunțată de UEFA: loturi mărite la 26 de jucători pentru EURO!

România a încheiat campania de calificare cu o victorie răsunătoare, 1-0 cu Elveția // foto: Raed Krishan, GSP
România a încheiat campania de calificare cu o victorie răsunătoare, 1-0 cu Elveția // foto: Raed Krishan, GSP

Articol de - Publicat vineri, 03 mai 2024 20:37 / Actualizat vineri, 03 mai 2024 20:48

UEFA a decis să mărească limita maximă a numărului de jucători din loturile pentru EURO 2024 de la 23 la 26, întocmai cum solicitau majoritatea selecționerilor. Loturile trebuie anunțate până pe 7 iunie.

UEFA a îndeplinit voința selecționerilor. Precum la precedentele două mari turnee finale, Campionatul European din 2021 și Mondialul din 2022, la EURO 2024 echipele naționale vor avea loturi formate din până la 26 de jucători.

Dani Coman dezvăluie TREI cluburi cu care tratează: „Rapid? Dacă-mi oferă 50.000 de euro pe lună...”
NEGOCIERI
Dani Coman dezvăluie TREI cluburi cu care tratează: „Rapid? Dacă-mi oferă 50.000 de euro pe lună...”

Loturi mărite la 26 de jucători pentru EURO 2024

„Comitetul Executiv al UEFA a decis astăzi să mărească numărul maxim de jucători din loturile echipelor participante la următorul Campionat European de la varianta inițială de 23 la 26.

Creșterea nu reprezintă o obligație pentru echipele naționale participante. Echipele trebuie să prezinte UEFA o listă care să cuprindă minimum 23 de jucători și maximum 26 până la data-limită, 7 iunie”, se arată într-un comunicat al forului continental.

Federația Română de Fotbal a republicat vestea, menționând că „discuții pe acest subiect au avut loc și luna trecută, în cadrul unui workshop UEFA organizat la Düsseldorf, când majoritatea antrenorilor echipelor calificate și-au exprimat dorința de a crește numărul de jucători, cu mai multe opțiuni disponibile pentru a face față amenințării accidentărilor și solicitărilor fizice intense”.

Mai mulți selecționeri ceruseră public ca UEFA să permită 26 de jucători și la acest turneu final. De exemplu, Gareth Southgate, omul cu misiunea de a ghida Anglia spre titlul european, a spus că „suntem nevoiți să ne confruntăm cu mai multe accidentări în zilele noastre. Mi se pare inevitabil, trebuie să revenim la loturile de 26 de fotbaliști”.

Inclusiv Edward Iordănescu, selecționerul României, dorea un lot mai numeros, de 25 sau 26 de jucători.

42 de zile rămase până la startul EURO 2024

Campionatul European va începe pe 14 iunie și va avea finala o lună mai târziu, pe 14 iulie. La turneul final vor participa 24 de naționale, împărțite în 6 grupe a câte 4 echipe. Primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune 4 formații de pe locul 3, avansează în faza optimilor de finală.

România a fost repartizată în grupa E, alături de Belgia, Slovacia și Ucraina.

VIDEO. Amintirile lui Victor Pițurcă despre EURO 2008: „Ne-am prezentat formidabil cu Franța și Italia, dar am clacat cu Olanda”

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Marco Reus pleacă de la Dortmund după 12 ani! Unde-și va continua cariera legenda Borussiei
GERMANIA
Marco Reus pleacă de la Dortmund după 12 ani! Unde-și va continua cariera legenda Borussiei
Ladislau Boloni a numit cei mai mari atacanți pe care i-a antrenat: „Ar fi o greșeală să-l compar pe Mikautadze cu aceștia”
FRANȚA
Ladislau Boloni a numit cei mai mari atacanți pe care i-a antrenat: „Ar fi o greșeală să-l compar pe Mikautadze cu aceștia”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (2)
cirus11
cirus11  •  03 Mai 2024, 21:35

Din pacate cu atatea accidentari noi nici nu strangem 26.

dumitru.serban
dumitru.serban  •  03 Mai 2024, 21:33

Tarile mici care au votat asta sunt conduse de oameni prosti. Nu pe noi ne avantajeaza acum ca ii punem pe Cicaldau, Tanase si inca unul pe lista, ci pe nationalele mari, care pun pe lista jucatori de Premier League de la Aston Villa sau de la Stuttgart din Bundesliga. Pe toate tarile mici le avantajeaza ca loturile sa fie cat mai mici si sa ai o sansa ca aia nu au destule rezerve de calitate, jucand 11 la 11.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează