INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  EURO 2024

CORESPONDENȚĂ DIN HAMBURG Întâlnire-surpriză cu selecționerul danez la tragerea la sorți: „Români, fiți optimiști! Ce grupă bună aveți!”

Kasper Hjulmand este selecționerul Danemarcei  FOTO: Gulliver/GettyImages
Kasper Hjulmand este selecționerul Danemarcei FOTO: Gulliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 03 decembrie 2023 11:54 / Actualizat duminica, 03 decembrie 2023 12:39

Kasper Hjulmand, 51 de ani, selecționerul Danemarcei din vara lui 2020, mi-a ieșit în cale întâmplător, sâmbătă seară, după tragerea la sorți, la Elbphilarmonie. I-am spus cât de mult îmi place jocul „vikingilor” săi și am schimbat câteva cuvinte în timp ce coboram scările.

Kasper Hjulmand e un antrenor foarte deschis. Zâmbitor, plăcut, deloc infatuat, selecționerul danez i-a cucerit nu doar pe compatrioți cu stilul său, ci și pe foarte mulți europeni.

Transfer bombă în Superligă?! Alibec vrea să renunțe la bani ca să nu rateze Euro 2024 » Are o singură echipă în minte!
ROMÂNIA LA EURO 2024
Transfer bombă în Superligă?! Alibec vrea să renunțe la bani ca să nu rateze Euro 2024 » Are o singură echipă în minte!

Kasper Hjulmand și Danemarca au impresionat la Euro 2020

Nu doar caracterul lui Hjulmand a atras atenția. Strategia lui, filosofia de joc, prospețimea ofensivei „vikingilor” au impresionat mai ales la precedentul Euro.

Atunci, scandinavii au fost foarte aproape să prindă un loc în finală, dacă arbitrul olandez Danny Makkelie nu i-ar fi dăruit Angliei un penalty în prelungiri, victoria cu 2-1 în semifinale și calificarea în ultimul act de pe „Wembley” cu Italia.

Kasper Hjulmand, contra Sloveniei, Angliei și Serbiei în grupa C

Sâmbătă seară, l-am întâlnit absolut întâmplător. Zona mixtă e împărțită pe grupe, așa cum vor juca echipele la turneul final, și e imposibil să vorbești cu toți antrenorii pe care ai vrea să-i abordezi. Nu e nici timp, nici spațiu.

Iar Hjulmand, 51 de ani, din august 2020 selecționerul nordicilor, era în altă serie. C. Debutează cu Slovenia, pe 16 iunie, la Stuttgart, urmează meciul de foc contra Angliei, patru zile mai târziu, la Frankfurt, și încheie grupa pe 25 iunie, cu Serbia, la Munchen.

Kasper Hjulmand, înalt și subțire, ca un sportiv activ

Am părăsit zona mixtă și am urmat traseul stabilit de UEFA. Am luat liftul, am coborât de la etajul 10 la 8, direct pe terasa Elbphilarmonie, de unde poate fi admirat orașul, și am reintrat pe altă ușă spre a ajunge la sala dedicată jurnaliștilor. Pe scări, cine cobora după mine, în viteză? Kasper Hjulmand. Înalt, 1,93 m, subțire, cu o alură de baschetbalist activ, părând mult mai tânăr față de vârsta lui. Ofițerul de presă al naționalei sale îl ghida.

Când l-am văzut, i-am zis instantaneu cât de mult mi-a plăcut Danemarca la Euro 2020 și că ar fi fost frumos un meci direct anul viitor, la turneul final, dacă nu am fi fost în aceeași urnă la tragerea la sorți.

Kasper Hjulmand: „Cine știe ce se întâmplă după grupe?”

Mergând, mi-a zâmbit, a privit curios spre acreditare, dar nu era trecută țara. „De unde ești?”, m-a întrebat. „România”. „Nu puteam juca în grupă, dar cine știe ce se întâmplă după aceea?”, a spus el amuzat.

S-a scuzat: „Nu mai știu cu cine sunteți în serie, poți să-mi amintești?”. „Cu Belgia, Slovacia și învingătoarea play-off-ului B, probabil Israel sau Ucraina”. A zâmbit din nou: „Români, fiți optimiști! Ce grupă bună aveți!”. M-a salutat, ne-a urat noroc și s-a îndepărtat, urmându-l pe ofițerul de presă grăbit.

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DESPRE TRAGEREA LA SORȚI A EURO 2024: 

Selecționerul Slovaciei e prieten cu un „tricolor”: „Suntem apropiați. E un profesionist remarcabil!” + Ce detaliu despre România l-a surprins: „Sincer, nu știam acest lucru. E o poveste frumoasă”

Presa belgiană ironizează naționala României: „Vedeta lor joacă în Arabia Saudită” + „Edward Iordănescu nu a fost un fotbalist grozav și s-a apucat rapid de antrenorat”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  03 Decembrie 2023, 13:25

Trebuia intrebat si ce amintiri are de la meciul Urs Meyer-Romania 2-2, desfasurat in 2003, la Copenhaga.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează