INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  PRELIMINARII EURO 2024

Golul Albaniei a reaprins conflictul Serbia-Kosovo » Un jucător a arătat tatuajul cu un comandant al unei organizații paramilitare! Vor să-l suspende UEFA

Tatuajul lui Daku care a stârnit scandalul
Tatuajul lui Daku care a stârnit scandalul

Articol de - Publicat luni, 11 septembrie 2023 18:22 / Actualizat luni, 11 septembrie 2023 19:35

Mirlind Daku, 25 de ani, autorul golului de 2-0 la Albania - Polonia, și-a dat jos tricoul și a arătat lumii tatuajul Katana 138, porecla lui Agim Ramadani, care a condus Armata de Eliberare din Kosovo. Presa sârbă a cerut la UEFA pedepsirea atacantului albanez.

Surpriză mare în grupa G a preliminariilor pentru CE 2024. Albania, antrenată de la 1 ianuarie de brazilianul Sylvinho (ex-jucător la Arsenal și Barcelona), e pe locul 1 după cinci etape, cu 10 puncte, ultimele două rezultate fiind 1-1 în deplasare cu Cehia și 2-0 acasă în fața Poloniei.

E la două puncte de Cehia și Moldova și la patru de Polonia. Ar putea repeta performanța din 2016, când s-a calificat în premieră la Euro și a învins România în serii, 1-0 la Lyon.

Polonia l-a dat afară pe Fernando Santos, după eșecul cu Albania: „E timpul pentru un nou capitol”
Albania - Polonia 2-0
Polonia l-a dat afară pe Fernando Santos, după eșecul cu Albania: „E timpul pentru un nou capitol”

Mirlind Daku, tatuaj cu luptătorul considerat erou în Kosovo și terorist în Serbia

Duminică seară, un gol a adus bucuria pe stadionul „Air Albania” din Tirana, dar a reaprins conflictul Serbia - Kosovo. După ce a marcat pentru 2-0, Mirlind Daku, atacantul lui Rubin Kazan, și-a dat jos tricoul, arătând lumii tatuajul de pe spate. Katana 138.

„Katana” era porecla lui Agim Ramadani, comandant al Armatei de Eliberare din Kosovo (KLA, organizație paramilitară de etnici albanezi). Un luptător decedat în 1999, la 35 de ani, considerat erou în Albania și Kosovo și terorist în Serbia. „138" simboliza brigada condusă de el.

Mirlind Daku: „Dedic reușita tuturor martirilor din Kosovo”

După meci, Daku a declarat: „Dedic această reușită familiei, care m-a susținut mereu, dar și tuturor martirilor din Kosovo, care s-au sacrificat pentru libertate”.

Presa sârbă a reacționat imediat, mai ales cotidianul belgrădean Blic, care a cerut ca UEFA să-l suspende pe jucătorul în vârstă de 25 de ani, aflat la al doilea meci în tricoul naționalei Albaniei.

„Sârbii au uitat că armata criminalului Slobodan Milosevic era singura teroristă”

Jurnalul kosovar Telegrafi a replicat: „Cererea sârbilor e absurdă. Vorbesc de Agim Ramadani uitând că armata criminalului Slobodan Milosevic era singura teroristă, cea care a făcut crime în mai multe țări din Balcani, inclusiv în Kosovo”.

Fost președinte al Serbiei (1989-1997) și al Serbiei și Muntenegrului (1997-2000), Milosevic a fost acuzat de genocid și complicitate la genocid și judecat de către Tribunalul de la Haga. A murit în 2006, la 64 de ani, în timpul procesului.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Paul Pogba a fost prins DOPAT » Ce riscă francezul

A văzut la Pușcaș? :) Cu ce look s-a afișat Haaland la antrenamentele Norvegiei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
paiazze
paiazze  •  12 Septembrie 2023, 15:58

Balcanii nu vor iesi prea curand din Evul Mediu... Tot felul de eroi dubiosi, salvatori pentru unii, teroristi pentru altii. Astia se urasc si fara sa fie nevoie de rusi, Europa sau americani.

patratel2019
patratel2019  •  12 Septembrie 2023, 15:46

Cei mai rai din toate popoarele Europei! Ar trebui expulzați sau băgați la zdup ani multi, când sunt prinși cu trafic de droguri, de persoane, arme și orice te poate îmbogăți in timp scurt, ocolind legile și fără munca.

boierasul
boierasul  •  12 Septembrie 2023, 07:19
Postat de Trotsky pe 11 Septembrie 2023, 20:54

Unde e obositul ala de Tristan??? Cauta gif-uri cu Kovesi???

Sau prostul de Vigobela cu "valorile lui europene" )))))))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează