INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - TWENTE, AZI, 22:05, PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

50.000 de oameni, nici un mijloc de transport! Metroul şi RATB-ul nu merg, iar locurile de parcare sînt inutilizabile!

Așa arătau ieri locurile de parcare din jurul Arenei Naționale. FOTO Raed Krishan
Așa arătau ieri locurile de parcare din jurul Arenei Naționale. FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat joi, 16 februarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 15 februarie 2012 22:39

Spectatorii care vor merge diseară la Arena Naţională se vor întoarce acasă în plină noapte fie cu taxiurile, fie cu maşinile personale, fie pe jos


Suporterii care vor merge diseară pe stadion pentru a vedea pe viu Steaua - Twente vor avea o mare problemă după ce se va sfîrşi meciul. Cu ce vor ajunge acasă? Întîlnirea se va termina după ora 23:50, astfel că cei 50.000 de oameni din tribune vor ieşi din stadion după miezul nopţii, atunci cînd în Bucureşti nu mai circulă nici un mijloc de transport în comun: metrou, autobuz, troleibuz, tramvai.
Metrorex: "Ultimele trenuri pleacă la 23:30"

Conducerea Metrorex nu a anunţat pe parcursul zilei de ieri că îşi va prelungi programul pentru a veni în ajutorul celor care vor asista la Steaua - Twente. Mai mult, după ce Gazeta Sporturilor a solicitat un punct de vedere oficial pe această temă, cei de la Metrorex au oferit următorul răspuns: "Şi joi, 16 februarie, ultimele trenuri care vor pleca pe traseu vor fi la ora 23:30". Deci, începînd de la miezul nopţii, metroul nu va mai fi disponibil.

RATB: "După ora 23:00 nu mai circulă liniile de zi"
Acelaşi lucru e valabil şi pentru RATB. Nu numai că nu se va prelungi programul, dar ultimele autobuze vor pleca în cursă la 22:30, astfel că după ora 23:00 nu se vor mai regăsi pe traseu deloc autobuze, troleibuze şi tramvaie.

În aceste condiţii, ce soluţii vor avea cei 50.000 de spectatori? Cel mai la îndemînă pentru cei care locuiesc în cartierele aflate la cea mai mare distanţă de Arena Naţională, gen Militari, Ghencea, Drumul Taberei sau Rahova, va fi să apeleze la taxiuri, dacă nu vor veni cu maşinile personale.

15-20 de lei va fi preţul unei curse cu taxiul de la Arena Naţională pînă în cartierele Drumul Taberei şi Ghencea, de unde vor veni la meci mulţi suporteri ai Stelei

Disponibile doar cele 3 linii de noapte ale RATB-ului
Dincolo de miezul nopţii vor circula în zona stadionului doar autobuzele RATB-ului care fac parte din liniile de noapte ale regiei. Acestea vor veni însă la un interval de 40-50 de minute şi vor circula doar pînă în zona Unirii.

Autobuzul - Traseul - Staţii intermediare
N109 Piaţa Unirii - Republica Cal. Călăraşilor - Bd. Basarabia.
N102 Piaţa Unirii - Granitul Bd.Carol I - Bd.Pache Protopopescu - Str. Vatra Luminoasă - Şos. Pantelimon
N103 Piaţa Unirii - Granitul Bd. Unirii - Bd. Camil Ressu - Bd. Theodor Pallady - Bd. 1 Decembrie - Bd. Basarabia - Str. Vergiliu.

În 2009 s-a jucat la minus 17 grade, tot de la 22:05
Steaua s-a mai întîlnit o singură dată cu Twente în cupele europene, în grupele Europa League din sezonul 2009-2010. Meciul de la Bucureşti s-a disputat în condiţii extreme, pe o temperatură de minus 17 grade, şi a început tot la ora 22:05. Din acest motiv, dar şi pentru că meciul nu mai avea nici o miză pentru Steaua, a produs recordul negativ de asistenţă pe Ghencea în istoria roş-albaştrilor: doar 800 de spectatori. Partida s-a încheiat la egalitate, 1-1.

VEŞTI BUNE

Scaunele au fost curăţate, nu mai e gheaţă pe scări
O veste bună pentru cei care vor merge diseară la stadion o reprezintă condiţiile pe care le vor avea la dispoziţie la intrarea în arenă şi, apoi, în interiorul Arenei Naţionale. Scările pe care se face accesul au fost curăţate de gheaţă şi ieri s-a pus peste ele o prelată tocmai pentru a împiedica formarea altei pojghiţe de gheaţă. În plus, de pe toate cele 54.000 de scaune a fost îndepărtată zăpada căzută în ultimele zile în Bucureşti.

Se găsesc ceai şi cafea în stadion
Toţi cei 50.000 de spectatori vor putea să se încălzească în interiorul arenei avînd la dispoziţie chioşcurile în care vor găsi ceaiuri fierbinţi, cafea, apă, dar şi alune, sticksuri şi băuturi acidulate.

VEŞTI PROASTE

Zăpada a ocupat locurile de parcare
Chiar dacă în ultimele zile arterele principale din Bucureşti au fost deszăpezite, marea problemă pentru cei care vor veni la meci cu maşinile personale va fi lipsa locurilor de parcare. Oricum, în zona stadionului nu exista nici o parcare de mari dimensiuni. Acum, zăpada de pe carosabil, care a fost dată pe margine de plugurile care au intrat pe şosea, a ocupat şi puţinele locuri unde spectatorii aveau posibilitatea să-şi lase automobilele pe parcursul jocului.

Cum va fi vremea: frig şi condiţii de ninsoare
Conform Agenţiei Naţionale de Meteorologie, temperaturile se vor situa astăzi în Bucureşti între minus 10 grade şi minus 2 grade. La ora startului meciului, 22:05, se vor înregistra în jur de -8 grade, iar la finalul lui, în jur de 23:50, e posibil să fie chiar mai frig de minus 10 grade. În plus, e posibil să şi ningă în timpul meciului.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
klinmaximus
klinmaximus  •  16 Februarie 2012, 12:04

Daca este o veste buna in 2012,ca nu mai e gheata pe scari si veste proasta ca s-ar putea sa ninga in februarie...atunci nu degeaba ne ia peste picior toata Europa.Cu acoperis care nu e acoperis,instalatii de incalzire si iluminare a gazonului....inexistente (la fel ca parcarea) cred ca ne-au dat astia finala de Europa League doar pe "pile ".Daca ar fi costat 300de milioane si era totul perfect n-ar fi comentat nimeni nimic,chiar daca pretul este imens.CommerzBank Arena a costat 126mil (+46 in infrastructura transport)... commerzbank-arena.de/english/the-arena/facts-and-figures .Pacat de cei 50.000 spectatori,care vor avea de suferit din cauza vremii.

72panda
72panda  •  16 Februarie 2012, 10:39

nesimtirea e ca la ea acasa. made in romania :)

alexhaiducu
alexhaiducu  •  16 Februarie 2012, 10:37

traim in romania si santem bataia de joc a celor pe care i-am ales sa ne administreze utilitatile! daca nu le e frica de nimic! ia sa le fluture un 7-62mm pe la urechi,sa vedeti cum merge treaba in romania!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează