INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  VIKTORIA PLZEN - PETROLUL, 1-1 ÎN TUR, AZI, ORA 21:00, ÎN DIRECT PE DIGI1, LIVETEXT PE GSP.RO

Acolo unde doar greii au învins! » Misiune grea pentru Petrolul: îşi joacă calificarea pe terenul unei echipe care nu prea pierde acasă

Teixiera joacă de un an la Petrolul
Teixiera joacă de un an la Petrolul

Articol de - Publicat joi, 07 august 2014 00:00 / Actualizat joi, 07 august 2014 02:37

Felipe Teixeira a mărturisit înainte de plecarea în Cehia că ”lupii” au pregătit foarte bine returul, iar istoria de anul trecut, de la Arnhem, se va repeta diseară.

Petrolul joacă astăzi, de la ora 21:00, la Plzen, meciul retur cu cehii de la Viktoria în tentativa de a ajunge, în premieră, în grupele Europa League. Ploieştenii nu au o misiune uşoară, după ce au terminat la egalitate, 1-1, pe "Ilie Oană", în urma unui gol primit în ultimele minute.

Felipe Teixeira ştie ingredientele pentru reţeta unei calificări, afirmînd pentru Gazeta Sporturilor: "Va fi un meci dificil, cehii au marcat în deplasare şi e un avantaj pentru ei, au o echipă bună şi închegată. Noi trebuie să fim concentraţi şi să reparăm micile greşeli din primul meci. Trebuie să avem încredere!".

A cincea învingătoare la Plzen?
Statistica reflectă încă o dată dificultatea deplasării de la Plzen, teren pe care Viktoria a fost învinsă doar de patru nume mari ale Europei, Barcelona, Bayern Munchen, Fenerbahce şi Manchester City, în cele 25 de meciuri jucate pe Doosan Arena. Se pot alătura "lupii" companiei selecte? Teixeira a răspuns ferm: "Sper să fim noi cea de-a cincea echipa care bate la ei acasă! Sînt foarte puternici pe terenul lor, dar noi trebuie să ne facem jocul. Şi l-am pregătit foarte bine!"

Istorie favorabilă
Anul trecut, Petrolul s-a calificat în play-off-ul Europa League la Arnhem, în dauna olandezilor de la Vitesse, cu un gol marcat în ultima secundă de Gicu Grozav, tot după un 1-1 acasă. "Ar fi bine să se repete istoria. Nu neapărat cu gol în ultimul minut. Să nu uităm că orice greşeală poate fi fatală la acest nivel", a mai comentat lusitanul. Din echipa care învingea cu 2-1 în Olanda, 6 jucători mai îmbracă tricoul Petrolului: Pecanha, Alcenat, Geraldo, Hoban, De Lucas şi Mustivar.

În sezonul 2011-2012, Felipe Teixeira s-a calificat în grupele Europa League cu Rapid, tot sub comanda lui Răzvan Lucescu: "Eu îl ştiu foarte bine pe Răzvan şi sper că vom reuşi din nou să ne calificăm în grupe. Bine, e un drum lung pînă acolo, cel mai important e meciul de azi. Dar ar fi fantastic să reuşim".

Fantastici în preliminarii
Cehii de la Viktoria Plzen au avut 3 sezoane excelente în cupele europene în ultimii 3 ani. S-au calificat de două ori în grupele Champions League şi o dată în cele ale Europa League, iar în toate aceste 3 cazuri au mers în primăvara europeană. Incredibil este palmaresul lor în tururile preliminarii disputate în aceste trei sezoane: 17 victorii şi o înfrîngere!

Înfrîngerile cehilor în Europa în meciurile de acasă
15.09.1971 turul 1 Cupa Cupelor -
0-1 cu FC Barcelona
01.11.2011 grupele Ligii -
0-4 cu FC Barcelona
07.03.2013 "optimi" EL -
0-1 cu Fenerbahce
05.11.2013 grupele Ligii -
0-1 cu Bayern Munchen
17.09.2013 grupele Ligii - 0-3 cu Mnachester City

600 de fani ai "lupilor" şi-au anunţat prezenţa, diseară, la Plzen

2 goluri şi 3 pase decisive are portughezul de 33 de ani în cele 5 meciuri jucate de el în acest sezon

"Vom marca la Plzen. Credem în calificare şi mergem s-o obţinem" (Răzvan Lucescu, antrenor Petrolul)

"Mă simt foarte bine la Petrolul, muncesc intens la antrenamente. Singurul secret e să fii serios şi să te pregăteşti bine. A, şi să ai puţin noroc" (Felipe Teixeira)

629021-plzen-petrolul.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
bunga_bunga
bunga_bunga  •  08 August 2014, 19:52
Postat de castocaru pe 07 August 2014, 12:24

daca nu luat gol acasa poate aveau o sansa cat de mica. in cehia vor fi distrusi gazarii.

stelist penibil si frustrat. ce mai zici acum dupa meci? mai bine ramaneai la mancat pufuleti decat sa postezi pe-aici si sa te dai cunoscator de fotbal

agb87
agb87  •  07 August 2014, 19:09

cred ca Mutu va juca pe stanga si Albin pe centru. Ambii dau randament mai bun asa. Hai Petrolul, hai cu calificarea!!!

solomon_i
solomon_i  •  07 August 2014, 18:59

Succes Petrolul ! Azi voi "tremura" impreuna cu voi !

Vezi toate comentariile (16)
Comentează