INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA ÎN GRUPELE EUROPA LEAGUE

Adversar Steaua » Se prăbuşesc! Aalborg a cîştigat titlul în Danemarca, dar acum nu mai sperie pe nimeni

Articol de - Publicat sambata, 30 august 2014 00:00 / Actualizat vineri, 29 august 2014 21:03

Steaua - Aalborg era un duel posibil în play-off-ul Champions League. Pînă la urmă se va produce în grupele Europa League.
Gruparea daneză e campioana en-titre, sezonul 2013-2014 cîştigîndu-l la 6 puncte avans faţă de Copenhaga. Totuşi, deşi echipa nu s-a schimbat foarte mult în vară, parcursul actual e catastrofal. O singură victorie în primele 5 etape şi doar locul 7!

În Champions League a produs o surpriză mare, eliminînd-o pe Dinamo Zagreb, după 0-1 acasă, a bătut în Croaţia 2-0, dar în play-off şi-a arătat limitele, 1-5 la general cu ciprioţii de la APOEL. De fapt, Aalborg n-a fost niciodată o trupă care să realizeze ceva important în cupele europene.

Cea mai bună performanţă a fost în 2008-2009, cînd a terminat pe 3 în grupa de Ligă, din care au mai făcut parte Manchester United, Villarreal şi Celtic. A mers în primăvara Cupei UEFA, unde a trecut en-fanfare, 6-1 la general, de Deportivo La Coruna, după care, a pierdut dramatic cu Manchester City, la penalty-uri.
În schimb, Aalborg se poate lăuda cu stabilitate la nivelul băncii. Antrenorul Kent Nielsen, 52 de ani, e în funcţie de aproape 4 sezoane, fiind instalat pe octombrie 2010. Doar în sezonul trecut a cîştigat ceva, campionatul şi Cupa.


Lucruri inedite despre Aalborg
- e unul dintre cele mai vechi cluburi din lume, înfiinţat în 1885
- culorile sînt roş-albe
- joacă pe stadionul Nordjyske, cu o capacitate de 15.000 de locuri
- are 5 străini în lot, dintre care unul e din Insulele Fero, atacantul Gilli Sorensen, de doar 22 de ani
- acum aproape 20 de ani, Aalborg l-a avut ca antrenor pe celebrul Sepp Piontek, fost selecţioner al Danemarcei şi Turciei, dar şi antrenor pe la mai multe echipe în Germania

Echipa tip: Larsen - Kristensen, Thelander, Petresen, Mathiasen - Wichmann, Wurtz, Risgard, Thomsen - Spalvis, Jacobsen. Antrenor: Kent Nielsen

Cum s-a calificat
Turul 3 Champions League:
Aalborg - Dinamo Zagreb 0-1 şi 2-1
Play-off Champions League:
Aalborg - APOEL 1-1 şi 0-4

10,8 milioane de euro e valoarea lotului lui Aalborg, conform transfermakt.de

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  30 August 2014, 17:31
Postat de ortega pe 30 August 2014, 12:59

Aalborg a cîştigat titlul în Danemarca, dar acum nu mai sperie pe nimeni ... Dar Turma pe cine sperie ? Nici măcar pe juniorii Jijitorului Voluntari ... Sperie doar fizionomiile de frankensteini ale unui Dodel , Râpă sau Latovlevici , că-s buni de împăiat și de expus la Antipa pe post de neanderthalieni ...

..))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  30 August 2014, 17:30

..) pai si oaele pe cine sperie ? nici macar ciobani nu mai au, sunt de capul lor pe imas..))

ortega
ortega  •  30 August 2014, 12:59

Aalborg a cîştigat titlul în Danemarca, dar acum nu mai sperie pe nimeni ... Dar Turma pe cine sperie ? Nici măcar pe juniorii Jijitorului Voluntari ... Sperie doar fizionomiile de frankensteini ale unui Dodel , Râpă sau Latovlevici , că-s buni de împăiat și de expus la Antipa pe post de neanderthalieni ...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează