INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - STUTTGART 1-5

Alex Chipciu e trist că rivalii Stelei au petrecut după înfrîngerea cu Stuttgart, 1-5: "Mi-e ciudă că duşmanii noştri sînt fericiţi!"

Articol de , - Publicat sambata, 24 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 23 noiembrie 2012 21:03

Trei goluri în 23 de minute luate de la Stuttgart şi încă două pînă la final. Steaua era pentru prima dată groggy în acest sezon de Europa League.

Doar golul lui Mihai Costea i-a făcut pe fani să zîmbească puţin. La final, Alexandru Chipciu era îmbărbătat de patron pe gazon, dar mijlocaşul de 23 de ani n-a avut reacţie. Avea ochii în lacrimi, iar durerea se citea pe chipul său. La final, cu greu a vorbit despre eşecul usturător.

- Alex, îţi mai găseşti cuvintele după un asemenea meci?
- Cu greu! E o seară neagră pentru noi...

- A ieşit aşa cum nu vă imaginaţi niciodată?
- Este o înfrîngere grea şi usturătoare. Nu am putut să facem mai mult, atît am reuşit, din păcate, şi trebuie să mergem mai departe.

- Ce v-a lipsit?
- Norocul şi şansa. S-a văzut diferenţa dintre noi şi Stuttgart, dar ei au avut şi foarte mult noroc. Au marcat aproape din toate acţiunile pe care le-au avut. Din şapte ocazii, au marcat de cinci ori. Asta e viaţa.

- E cel mai trist meci din cariera ta?
- Aş putea spune că da. Am avut acelaşi sentiment urît şi după România - Olanda. A fost şi-atunci, dar şi-acum o seară urîtă. Trebuie să ridicăm capul din pămînt şi să mergem mai departe, să depăşim acest moment neplăcut!

"Avem valoare, ne calificăm!"
- Toată lumea e dezamăgită...
- Aproape toată lumea. Ştiu că după această înfrîngere le-am dat satisfacţie duşmanilor noştri, care sînt fericiţi, dar cu siguranţă ne vom reveni rapid.

- Au fost peste 50.000 de fani în tribune!
- Îmi pare foarte rău pentru ei. Au fost alături de noi în număr foarte mare şi acum, ca de fiecare dată, şi le mulţumim! Dar trebuie să fie alături de noi în continuare şi cu siguranţă ne vom califica.

- Peste două săptămîni mergeţi în Danemarca.
- Urmează un meci decisiv la Copenhaga, cred că avem valoare să batem şi să ne calificăm în primăvara europeană. Ne aşteaptă un meci foarte greu acolo, dar sîntem favoriţi, asta e clar! Dacă i-am bătut la Bucureşti, de ce să nu-i batem şi acolo? Era mai bine dacă nu cîştigau cu Molde, dar viaţa merge înainte.

- În campionat...
- Nu o să avem probleme în campionat. Ne ştim valoarea şi ştie toată lumea că sîntem o forţă!

"Nu putem să dăm vina pe gazon pentru înfrîngere, dar a fost foarte prost"
Alexandru Chipciu, mijlocaş Steaua

"Chipciu, de exemplu, e foarte orgolios. I-am zis: «Capul sus, măi tată, că nu e problemă!»"
Gigi Becali, patron Steaua

98 de acţiuni a avut Chipciu în meciul cu Stuttgart, dintre care 72 au fost reuşite, un procentaj de 73%

47% este numărul duelurilor cîştigate de mijlocaşul Stelei

"Steaua, cel mai rău adversar!"
Mijlocaşul nemţilor Martin Harnik a dezvăluit la finalul meciului că nu se aştepta să cîştige la un asemenea scor la Bucureşti: "Am trecut repede peste infernul din tribune şi am făcut cel mai bun joc al nostru din acest sezon în Europa. În plus, am cîştigat împotriva celui mai rău adversar din grupe. Am jucat contra unei echipe puternice şi am scos o victorie incredibilă!".

Rada rîde de stelişti
Antrenorul Rapidului, Marian Rada, i-a ironizat pe elevii lui Reghecampf după înfrîngerea cu Stuttgart. "Nici n-am ştiut cît s-a terminat partida cu Steaua. Am fost atît de concentrat pe meciul pe care-l jucăm la Piatra-Neamţ... Pur şi simplu n-am putut să mă uit la meci. Am avut antrenament şi băieţii m-au enervat atît de mult încît m-am dus acasă şi n-am rezistat şi m-am culcat. Poate au greşit pungile, poate le-au luat pe alea de recuperare înainte. Noi, la Rapid, avem pungi pentru tomberoane, le avem aici pentru gunoi", a spus Rada.

Remediu prin linişte
Fostul antrenor al Stelei, Dumitru Dumitriu, spune că nemţii au fost clar superiori roş-albaştrilor şi spune că rezultatul este unul de coşmar. Ţiţi Dumitriu ştiu cum pot trece jucătorii peste această umilinţă: "Dacă aş fi în locul lui Reghe, aş face un singur lucru. Le-aş pune caseta meciului cu Stuttgart şi nu aş face nici un comentariu! I-aş pune pe ei să spună unde au greşit".

"Tătăruşanu poate pleca în Vestul Sălbatic"
Marcel Răducanu s-a luat de Ciprian Tătăruşanu, pe care îl consideră prea ezitant şi nu-l vede capabil să facă faţă la un club mare din străinătate. "Am auzit că vrea să plece în Vest! Care Vest? Vestul Sălbatic? Prinde şi tu o minge! Eşti portar, ce naiba? Pune mîna pe ea, cîştigă şi tu un meci dacă eşti portar!", a spus Marcel Răducanu la GSP TV.

Bătuţi de şeful galeriei
În timpul partidei de joi seară s-a petrecut un episod şocant. Doi suporteri ai Stelei au fost bătuţi chiar de liderul galeriei, Gheorghe Mustaţă. Incidentul a luat naştere de la un banner prin care un fan îşi cerea în căsătorie prietena. Cîţiva membri ai galeriei s-au amuzat şi au uitat să mai scandeze, ceea ce l-a enervat foarte tare pe liderul ultraşilor roş-albaştri, care a sărit imediat şi i-a luat la pumni.

"Steaua are puncte slabe!"
Braşovenii vor să producă surpriza etapei chiar pe teren propriu în meciul cu Steaua, de luni seară. Tehnicianul "stegarilor", Adrian Szabo, a declarat că se vor duela cu două treimi din echipa naţională: "Ne vom motiva suplimentar pentru că avem o datorie în faţa suporterilor noştri. Steaua are punctele ei slabe, am găsit deja cîteva şi mai căutăm şi altele. Sîntem pregătiţi pentru meciul de luni".

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (35)
sh3rb4nik
sh3rb4nik  •  24 Noiembrie 2012, 21:01

Pana o sa invatati ce e aia smerenie meritati tot ce e mai rau!!! Voi stit sa ziceti de noi ca suntem tigani si in toate felurile dar am o veste proasta pentru voi la noi or fi vreo 15-20% rromi in galerie dar la voi am incercat sa fac o poza in peluza nord dar mi-a iesit bezna(de ce oare)!!! Stati linistiti ca nu sunt rasisit,am si prieteni rromi!!! Dar invatati sa nu mai aruncati capra moarta in curtea altora!! Ce pot sa va doresc in incheieire decat :Vedeava-s in B si pe voi ca sa vad cati suporteti 100% aveti!!!!! Daca mai ramaneti 20% din toti care sunteti acuma mare lucru(aici incluzand pe toti cei care stiu steaua nu dupa 86)!!!!

sh3rb4nik
sh3rb4nik  •  24 Noiembrie 2012, 20:57

Pentru toti stelisti care se cred nedreptatiti acuma cand noi rivali(nu dusmanii) ne bucuram pentru necazul lor!!! HAI MUCLES!!!! Ca voi nu sunteti mai onorabili!!!! Cand am adus puncte cot la cot cu voi nu a-ti stiut decat sa va laudati ca numai voi faceti si dregeti!!! Niste lesinati asta sunteti si ma bucur de fiecare data cand va vad la pamant!!! RAPIDIST PANA LA MOARTE(asta include si liga a-II-a)!!!!

tigruzzu
tigruzzu  •  24 Noiembrie 2012, 20:41
Postat de vladone29 pe 24 Noiembrie 2012, 18:35

Pai cum altfel sa va numeasca,cand nu mai puteati de bucurie ca nea batut stuttgart cu 5-1,nu mai puteati de voi,erati in al saptelea cer,ati facut numai mistouri,vorbeati numai in scarba.....nu va mai dati mari destepti,ca va descris perfect...voi nu va mai puteti numi rivali/adversari...la cat misto ati facut,si cata ciuda aveti pe voi cand steaua castiga meci de meci in camp,si aduce puncte pentru romania,ca sa mai jucam cu 2 echipe un ucl.

Cât despre ”puncte pentru România”, habar n-ai despre ce vorbești. Punctele au fost ”pentru România” numai în acel sezon UEFAntastic, când a contribuit la fel și Rapidul (Dinamo mai puțin). Acel coeficient, 16,833 a ținut 5 ani și a dus în grupe alte echipe (inclusiv 5teaua, nu și Rapidul). Apoi, însă, punctele ce le-a luat 5teaua i-au folosit doar ei, la coeficient și obținerea statutului de cap de serie la tragerile la sorți. Acum, punctele nu mai contează mai nimic pt România: diferența e că o echipă începe din al 2-lea sau din al 3-lea tur preliminar. Contează doar pentru coeficientul clubului (fie ca e 5teaua, fie că e CFR) și statutul de cap de serie într-o fază sau alta.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează