INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - NAPOLI 3-3

Băieţii fostului selecţioner au fost miercuri printre cei mai fanatici suporteri ai Stelei » Ultraşii Iordănescu

Articol de , - Publicat sambata, 02 octombrie 2010 00:00

Andrei şi Alexandru, copiii cei mici ai fostului selecţioner, au stat în lojă, dar s-au comportat ca nişte suporteri din peluză.

Fiii lui Anghel Iordănescu sînt toboşarii galeriei Stelei! Andrei, 18 ani, şi Alexandru, 17 ani, nu stau în Peluza Nord, ci în lojă, alături de tatăl lor, dar sînt la fel de activi ca ultraşii cei mai înrăiţi ai roş-albaştrilor. Cu Napoli, juniorii n-au rezistat suspansului creat de desfăşurarea incredibilă a meciului, s-au aplecat pe marginea geamului lojei şi au bătut cu palmele în tabla din faţa lor, în ritmul galeriei.

Au acompaniat "toba" cu " Steaua! Steaua!" şi "Haideţi pe ei, haideţi pe ei, pe mama lor!". Iar la final au scandat o dată cu tot stadionul: "Hoţii! Hoţii!". Asta după ce şi ei ceruseră alături de restul roş-albaştrilor de pe stadion: "Gata! Fluieră finalul! S-a terminat!". Loja lui Andrei şi a lui Alex Iordănescu, în care se afla şi tatăl lor, a fost la două camere distanţă de cea pe care o ocupă în mod tradiţional Gigi Becali.

Puştii lui Puiu au fost timp de 90 de minute cei mai activi susţinători din zona VIP de pe Ghencea. Suporterii de la tribuna 0 s-au întors miraţi de cîteva ori, fiindu-le atrasă atenţia de sunetul palmelor care loveau tabla din faţa geamurilor şi de scandările care se auzeau de la "oficială".

Unul e pictor
Alex Iordănescu, fiul cel mai mic al lui Anghel, a jucat la ultima ediţie a Cupei Liceelor pentru Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" şi a fost unul dintre cei mai buni jucători din echipa lui. "Îmi place să joc fotbal, dar pictura e marea mea pasiune", a povestit Alex după jocurile din Cupa Liceelor.

Cupa Mondială, jucăria lor
Gazeta a publicat în primăvară un reportaj făcut acasă la Anghel Iordănescu. Fostul selecţioner a povestit atunci că înaintea CM din SUA, în 1994, a primit o replică a trofeului, pe care Andrei şi Alex au descoperit-o după ce au crescut şi au transformat-o în jucăria lor favorită. "Aveau 7-8 ani cînd au început să se joace cu Cupa. Se visau campioni mondiali", şi-a amintit Eduard Iordănescu, fratele lor, actualul antrenor secund al Stelei.

N-au fost primiţi în Giuleşti
Pasiunea pentru fotbal pe care o au Andrei şi Alex nu se rezumă doar la Ghencea. Copiii l-au însoţit des pe tatăl lor şi la meciuri ale Rapidului. Acum un an au avut parte şi de o întîmplare urîtă pe stadionul Rapidului. Rică Răducanu i-a văzut şi le-a strigat: "Puiule, ce cauţi, mă, aici? Du-te la Steaua!". "Nu-l lăsaţi să intre!", le-a strigat stewarzilor fostul portar. Iordănescu senior s-a enervat şi a plecat însoţit de copii, care au revenit singuri după cîteva minute şi şi-au găsit, pînă la urmă, locuri în tribună.

Ce a făcut Iordănescu senior pentru Steaua:
- A jucat în Ghencea vreme de 15 sezoane, a cîştigat două titluri şi 4 Cupe ale României
- A marcat 155 de goluri în 317 partide disputate în tricoul roş-albastru
- A făcut parte din echipa care a cîştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 şi după aceea a cucerit şi Supercupa Europei
- Ca antrenor, a luat patru titluri de campion, trei Cupe şi o Supercupă în cele cinci sezoane în care a antrenat în Ghencea

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  02 Octombrie 2010, 10:27

sebaka07, la viata satului e plin de stiri despre recolta de praz pe anul asta. E normal sa te intereseze....

sebaka07
sebaka07  •  02 Octombrie 2010, 09:35

De acord cu tine, dar de ce trebuie sa suportam atatea stiri despre ovine. Sa se duca la viata satului.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close