INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  COPENHAGA - STEAUA, MÎINE, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE PROTV, DOLCESPORT, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Brazilianul oprit de fluier! » Gazeta vă prezintă cel mai hilar moment al carierei lui Cesar Santin, marele pericol de la FC Copenhaga

Cesar Santin (dreapta), într-un sprint umăr la umăr cu Mascherano, în meciul cu Barcelona din 2010 // Foto: Reuters
Cesar Santin (dreapta), într-un sprint umăr la umăr cu Mascherano, în meciul cu Barcelona din 2010 // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 05 decembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 05 decembrie 2012 13:04

În toamna lui 2010, în grupele Ligii, sud-americanul scăpase singur spre poarta Barcelonei. Dar sprintul lui s-a întrerupt brusc. Vinovat: goalkeeperul Pinto.

Cesar Santin, 31 de ani, e deja un star la FC Copenhaga. Probabil cel mai iubit jucător, excelent dribleur, creator şi finalizator, atacantul brazilian a trăit clipe delicate în grupele Champions League.

Pe 28 octombrie 2010, la Barca - FCK, catalanii aveau 1-0 în prima repriză, cînd Santin a păcălit pasul la ofsaid al gazdelor la o pasă lungă. Era lansat cu mingea la picior, la 25 de metri de poarta lui Pinto. Dintr-o dată însă, s-a oprit. Pur şi simplu, i-a lăsat mingea goalkeeperului blaugrana, întorcîndu-se spre arbitru.

Pe margine, Stale Solbakken, atunci antrenorul danezilor, sărea ca un nebun, urlînd la Santin: "Ce naiba faci? De ce n-ai dat gol?". Brazilianul ţipa şi el: "Am auzit un fluier. Am crezut că sînt în ofsaid". Dar nu arbitrul întrerupsese meciul. Ulterior, Pinto a recunoscut: "Eu am fluierat". Şi a fost suspendat două partide de UEFA!

Totuşi, echipa scandinavă n-a fost afectată de acel incident. FCK a adunat 10 puncte şi s-a calificat (după Barca) în primăvara Ligii. Unde Chelsea s-a chinuit să o elimine: 2-0 şi 0-0 în "optimi".

La 8 goluri de record
În septembrie, cînd şi-a prelungit contractul pînă în 2014, Santin a spus: "Vreau să fiu jucătorul cu cele mai multe goluri din istoria lui FC Copenhaga". Atunci, avea 71 de goluri în 175 de meciuri, la 11 de recordul lui Dame N'Doye (fratele mijlocaşului de la Vaslui), atacantul plecat în vară la Lokomotiv Moscova. Acum, Cesar a ajuns la 75 de goluri în 188 de partide.

"Cînd jucăm în Parken, le arătăm adversarilor din primele minute cine sînt şefii aici. Nu vrem să ne oprim în Europa. Vom învinge la două goluri" (Cesar Santin, atacant FC Copenhaga)

0,5 milioane de euro este salariul lui Cesar Santin la Copenhaga, unde are contract pînă în 2014

1,5 milioane de euro a plătit FC Copenhaga în 2008 pentru transferul lui Santin de la Kalmar (Suedia)

2 milioane de euro este cota atacantului brazilian în vîrstă de 31 de ani, potrivit transfermarkt.de

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
nxss
nxss  •  05 Decembrie 2012, 18:00
Postat de ralffy_mr pe 05 Decembrie 2012, 14:13

ramana pe veci la steaua...ori il scuipa jiji cand se-mpute treaba si iar or sa caute jucatori si antrenori vreo 6 ani...ori pleaca Reghe la prima oferta din germania sau europa si atunci revenim la punctul anterior...deci bucurati-va "stelistilor" care este...pentru ca fericiti vor fi cei din urma... prefer sa vad o recladire a fotbalului pe proiecte gen viitorul, pandurii, ceahlaul, unde jucatorii pot creste prin concurenta si alaturi de cei buni sa creasca nivelul celor mediocri..nu sa ia sa-i macine becali pe toti ai mai buni si sa se aleaga praful din 80% din ei... ca "stie" becali fotbal si are bani dar nu stie ce-i aia eficienta - de asta dispretuiesc acum steaua

de dispretuit putem toti. Dar e ceva ce iubesti ?

sibman
sibman  •  05 Decembrie 2012, 16:24

si steaua a patit la fel prin anii 90 intr-o dubla cu montpellier chiar in franta. atacantul de pe atunci al stelei ovidiu lazar, fost la fc bihor, a scapat in situatie de 1 la 1 cu portarul advers, s-a oprit inexplicabil ratand o buna oportunitate. o faza identica cu cea a lui santin.

cristimcl
cristimcl  •  05 Decembrie 2012, 14:36
Postat de bjornakesson pe 05 Decembrie 2012, 14:26

faceti un bine poporului, muriti cu oaia blatista de gat, in numele Romaniei bateti steaua, vrem dreptate.

Te inteleg perfect. De ani de zile imi provoaca bucurii echipe de genul Poltava, Metalist, NEC, Elfsborg. TE salut.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează