INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ŢSKA SOFIA - STEAUA 1-1 (ÎN TUR 0-2)

Cei 300 de suporteri stelişti au fost primiţi cu ostilitate de cei 30.000 de fani ai lui ŢSKA: "Ţiganii, ţiganii!"

Bulgarii au făcut o superatmosferă la Sofia
Bulgarii au făcut o superatmosferă la Sofia

Articol de - Publicat vineri, 26 august 2011 00:00 / Actualizat joi, 25 august 2011 23:36

Trupa lui Levy a fost primită cu multă ostilitate la Sofia, debutul partidei dezlănţuindu-i pe suporterii bulgari, care i-au jignit pe Nicoliţă şi compania


Estul Europei n-are multe stadioane moderne, dar păstrează spiritul unor suporteri cum nu sînt nici în Anglia, nici în Italia. Galerii gălăgioase 90 de minute, cum au fost şi clujenii susţinători ai Stelei acum o săptămînă. Românii s-au trezit la Sofia în scenariul unui derby cu Dinamo de acum cîţiva ani, jucat pe fostul stadion "Lia Manoliu", fiindcă "Vasil Levski" e arena naţională a bulgarilor şi seamănă bine cu cea în locul căreia la Bucureşti s-a construit National Arena.

Iliev a avut parte de respect
Suporterii lui ŢSKA au colorat tot stadionul în alb şi roşu, deci exact decor de meci cu Dinamo jucat în deplasare. Steliştilor li s-a rezervat şi o primire asemenea celei pe care le-ar fi făcut-o rivalii. Adică huiduieli, mai ales pentru Nicoliţă, pe care patronul bulgarilor l-a transformat din declaraţii în duşmanul numărul 1. Huiduieli la fiecare nume pronunţat, nu şi la Iliev. Cînd crainicul a zis "Number four..." bulgarii s-au oprit, din respect pentru fostul lor căpitan.

Cîteva secunde a durat şi atît s-au auzit şi fanii Stelei, doar 300. A urmat imnul lui ŢSKA, pe melodia pe care în Grant se cîntă "Hai Rapid Giuleşti". Aici adversarii n-au mai amintit de Dinamo. Dar erau cu 10.000 mai mulţi decît cei care strigaseră "România" la Cluj şi-i ajutaseră pe Galamaz şi pe Tatu s-o bată pe ŢSKA. "România" nu avea cum să se mai audă la Sofia. Mai mult, debutul meciului a aprins teribil spiritele pe stadion, cînd aproape toţi cei 30.000 de bulgari s-au ridicat de pe scaun, au început să sară şi să strige către jucătorii Stelei: "Ţiganii, ţiganii", apelativ pe care românii nu-l mai auziseră de la Napoli, adică ultima deplasare pe care au făcut-o în Europa.

Poliţistul s-a prins
Steaua a avut o galerie formată din 300 de oameni. Ultraşii au venit cu bannere anti-Mihai Stoica şi anti-Dinamo. Pe cele în care îi înjurau pe "cîini" au scris şi împotriva lui Zicu. Pe primul, care-l înjura pe MM, l-au păstrat liniştiţi pe gard. Dar unul dintre poliţişti a văzut pe celălalt numele rivalei Stelei şi pe al lui Zicu şi bulgarul şi-a dat seama imediat că trebuie să fie ceva de rău, aşa că a confiscat bannerul. Românii, încercuiţi de zece oameni de ordine, s-au enervat şi au aruncat o torţă aprinsă pe pistă.

Porumboiu: "Borisov, o putoare spurcată"
Patronul lui FC Vaslui a fost cel care a reacţionat ieri violent împotriva patronului lui ŢSKA Sofia, după declaraţiile acestuia că "Steaua are două vedete tuciurii". "Borisov vorbeşte de parcă el ar fi inventat mersul pe jos. Are o faţă de se vede că a cărat gunoaie toată viaţa şi că e certat cu cartea şmecherul ăsta de la Sofia. Un obraznic! Steaua ar trebui să-i dea vreo două-trei şi să-l domolească, să rămînă cu gunoaiele. E o putoare spurcată", a spus Porumboiu la GSP TV.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
rocknroll
rocknroll  •  26 August 2011, 21:51

Astia ii fac tigani pe stelisti? Pai si daca-i vedeau pe aia de la Rapid si mai ales pe corsicanii din galerie, ce-ar fi zis? "Super-tiganii"? :D

nikebluelion
nikebluelion  •  26 August 2011, 15:23

Sa-i chiss in freza de papagali antifonati !!!

cri5ti
cri5ti  •  26 August 2011, 13:27

bulgarii au un procent mai mare de tigani...fata de noi...bineinteles raportat la populatia lor de vreo 8 mil...dar dak e s-o luam asa....ei sunt mai tigani ca noi

Vezi toate comentariile (17)
Comentează