INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  BENFICA - CHELSEA 1-2

Ciocanul l-a plătit în legume! » Tehnicianul care a blestemat-o pe Benfica a antrenat şi în România!

Guttman, dreapta, alături de jucătorii Benficăi, împreună cu care a cîștigat de două ori Cupa Campionilor (1961, 1962)
Guttman, dreapta, alături de jucătorii Benficăi, împreună cu care a cîștigat de două ori Cupa Campionilor (1961, 1962)

Articol de - Publicat vineri, 17 mai 2013 00:00 / Actualizat joi, 16 mai 2013 19:57

Evreul născut la Budapesta i-a pregătit un sezon pe bucureşteni, 1946-1947, timp în care a cerut să-i fie achitat salariul sub formă de alimente.

Benfica a pierdut miercuri a 7-a finală de cupă europeană la rînd şi Bela Guttman, antrenorul care a blestemat-o în 1962 să nu mai cîştige nici un trofeu continental vreme de 100 de ani, revine în actualitate. Cu mult înainte să fi ajuns pe banca lusitanilor, tehnicianul maghiar de origine evreiască antrenase în România.

Şapte finale de coşmar » Povestea blestemului care o împiedică pe Benfica să cîştige un nou trofeu european

După încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, în 1946, Guttman a preluat-o pe Ciocanul Bucureşti. Iar sub comanda lui, echipa comunităţii evreieşti din Capitală a avut cel mai bun sezon din istorie. Interesant, într-o perioadă în care foametea făcea ravagii în ţară, el solicitase conducerii clubului ca salariul să-i fie achitat sub formă de alimente, în special legume!

Colaborarea dintre Guttman şi Ciocanul s-a încheiat abrupt, după numai un an. Motivul? N-a tolerat tentativele repetate ale unuia dintre directori de a-şi băga nasul în alcătuirea formaţiei. După plecarea lui, în 1948, clubul a fuzionat cu Unirea Tricolor, actualul Dinamo.

7 e locul pe care Ciocanul a terminat sezonul 1946-1947 cu Guttman pe bancă

20 e numărul cluburilor, din 11 ţări, pe la care a trecut Guttman de-a lungul carierei de antrenor

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
badeadorian
badeadorian  •  17 Mai 2013, 11:31
Postat de narcis_ny pe 17 Mai 2013, 11:22

erata: Ciocanul (Maccabi) s-a transformat in Dinamo si Unirea Tricolor s-a transformat in Dinamo B, iar apoi ca Dinamo Brasov si ca in final sa ajunga la Bacau.

Transformare este mult spus . Cele doua pur si simplu au incetat sa mai existe !! Nu s-a preluat nimic , nici culori nici palmares .

narcis_ny
narcis_ny  •  17 Mai 2013, 11:22

erata: Ciocanul (Maccabi) s-a transformat in Dinamo si Unirea Tricolor s-a transformat in Dinamo B, iar apoi ca Dinamo Brasov si ca in final sa ajunga la Bacau.

badeadorian
badeadorian  •  17 Mai 2013, 11:12
Postat de badeadorian pe 17 Mai 2013, 11:03

Am sa repet asta , si la alte articole , pana raspunzi .

Tu nu ai alta MENIRE decat sa DEZINFORMEZI sa MINTI CU NERUSINARE si sa stai toata ziua si noaptea ,precum un melc fara coloana , pentru a lasa dare de mucus pe internet . Te-am mai intrebat dar AI evitat sa raspunzi : LA TINE CIRCUITUL ALIMENTELOR IN ORGANISM ESTE INVERS ??

Vezi toate comentariile (21)
Comentează