INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  EUROPA LEAGUE

FOTO Şocant! Fanul lui Bilbao mort după meciul cu Schalke a fost ucis de poliţişti

Inigo Cabacas, încă o victimă a violențelor din fotbal +4   FOTO
Inigo Cabacas, încă o victimă a violențelor din fotbal

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 aprilie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 11 aprilie 2012 14:24

Ancheta poliţiei spaniole a dezvăluit un fapt uluitor. Inigo Cabacas Liceranzu, suporterul lui Athletic Bibao decedat în urma meciului de joi cu Schalke din returul ”sferturilor” Europa League, nu a fost victima violenţei ultraşilor nemţi, cum s-a crezut iniţial, ci a fost ucis de un glonţ de cauciuc tras de poliţişti! Cu fractură craniană, tînărul de 28 de ani a fost dus rapid la spital, unde a stat în comă pînă la decesul anunţat luni.

Vezi sus imagini de la omagierile lui Inigo.

Se fac cercetări pentru a-l depista pe cel ce a tras. Şi dacă respectivul a făcut-o accidental ori intenţionat. Anchetatorii sînt sceptici în privinţa găsirii vinovatului. Familia lui Inigo a cerut însă ”să se facă investigaţii pînă la ultimele consecinţe”, să nu fie menajat nimic şi nimeni. Athletic i-a transmis condoleanţe, iar suporterii roş-albilor vor organiza duminică un marş funerar.

Se presupune că tragicul eveniment s-a produs cînd poliţia a intervenit într-o încăierare între fanii basci şi cei germani.
Un martor are o altă versiune:


“Am văzut ce s-a întîmplat joi.
După meci m-am hotărât să mă văd cu fratele meu şi cu prietena mea şi să bem la barul Kirruli, ca de obicei. Chiar cînd am ajuns am văzut doi oameni ce purtau tricouri cu Athletic Bilbao ce se trînteau unul pe celălalt. Oamenii au urlat la ei să înceteze, pentru ca era totuşi vreme de petrecere  şi apoi  nimic nu s-a mai întîmplat. Noi am început să discutăm despre meci, rîdeam… După 5-10 minute au sosit patru maşini de mascaţi ai Poliţiei basce, cu toţii avînd armele pregătite. Oamenii au început să îi fluiere pentru că nu înţelegeau ce căutau ei acolo în faţa barului, cu atît mai mult cu această atitudine. Din acel moment au început să tragă la întîmplare către noi.

Trebuie să menţionez că strada unde s-au întîmplat toate acestea era foarte îngustă iar poliţiştii trăgeau de la 20-30 metri. Toate gloanţele erau trase în zona capului. Oamenii au fost împrăştiaţi foarte rapid, iar după 5 minute, o fată striga după o ambulanţă. Împreună cu fratele meu am fugit până la fată şi am văzut un tînăr pe jos, căruia îi curgea sînge din cap. Cînd am văzut asta am fugit către poliţişti şi le-am spus că este nevoie de o ambulanţă. Mi s-a răspuns: «Va veni»!

Neştiind ce altceva să fac, m-am întors în locul unde corpul tînărului era întins pe jos. Brusc, am simţit cum sînt lovit cu un baston peste braţ şi pe spate de către un poliţist aflat în urma mea. M-am întors şi i-am zis: «Uite ce aţi făcut, l-aţi omorît!» Unul dintre poliţişti mi-a răspuns: «Trebuie să văd asta cu ochii mei»! După care m-a lovit de două ori cu bastonul şi mi-a zis să plec de acolo. Nici o ambulanţă nu venise încă, nici o sirenă nu se auzea, în plus, poliţia a blocat accesul oricărui vehicul pe acea stradă.
Poliţiştii şi-au motivat acest atac prin faptul că au fost anunţaţi că cineva fusese rănit. Dacă era aşa, unde era ambulanţa? De ce patru maşini pline de mascaţi au apărut instantaneu? De ce erau toţi mascaţi şi înarmaţi dacă trebuia sa fie ridicată o persoană? Cum puteam noi să sărbatorim dacă aveam printre noi o astfel de persoană rănită?

Aş vrea ca acest criminal, aceşti criminali, să-şi descopere feţele, pentru ca soţia, copiii şi prietenii să ştie că au un monstru, un om fără conştiinţă, un trăgător «fericit» în casa lor. Rog pe toţi oamenii responsabili, toţi politicienii, să condamne acest incident şi să forţeze justiţia să facă dreptate. Sînt gata să declar cele spuse mai sus oricînd este nevoie”.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
tegean
tegean  •  11 Aprilie 2012, 19:16

Meciurile de fotbal sunt o buna ocazie pt. a obisnui ,,lumea'' cu interventia in forta a fortelor de ordine, pt. ca atunci cand oamenii cer salarii mai mari, sistem sanitar si de asigurari sociale decent, cand protesteaza impotriva stergerii de pe harta a unor zacaminte minerale etc., interventia in forta sa nu para iesita din comun sau ca servind unor interese anume. Televiziunea romana are emisiuni regulate in care se prezinta pregatirea acestor forte, oponentii fiind mase de oameni care striga si agita pancarte pt. ca cei antrenati ,,sa nu se mire'' si sa fie imuni la remuscari sau, cum se zice pe la noi, sa nu aiba nici mama nici tata (pt. salariul ce-l primesc).

alexhaiducu
alexhaiducu  •  11 Aprilie 2012, 17:48

sant saracii si in alta parte nu numai la noi! trist!

valah.redandblue
valah.redandblue  •  11 Aprilie 2012, 16:17

Cred ca acolo au fost școlarizați și jandarmii noștri: baga în duba situl de cultura.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează