INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - GRASSHOPPER 1-0

Ilie Dumitrescu: "Bicfalvi a fost împărat la mijlocul terenului!"

Articol de - Publicat sambata, 21 august 2010 00:00

Dumitrescu îşi laudă elevul pentru prestaţia pe care a avut-o joi seară şi spune că mijlocaşul de 22 de ani are calităţi formidabile. Surpriza antrenorului în meciul cu Grasshopper, Eric Bicfalvi, şi-a cîştigat tricoul de titular pentru meciurile viitoare.

Marea provocare a lui Ilie Dumitrescu în meciul tur cu Grasshopper, titularizarea în centrul liniei mediane a lui Eric Bicfalvi, a fost una dintre mutările decisive care au atîrnat greu în stabilirea scorului final. Evoluţia foarte bună a tînărului mijlocaş l-a făcut pe Ilie să-l laude şi ieri, după ce a făcut-o şi la conferinţa de presă.

"A fost magistral. A îndeplinit perfect rolul pe care i l-am oferit la mijloc. A fost cerebral, a urcat mereu cînd jocul i-a permis, a deschis jocul, a oferit pase bune, a avut o maturitate în joc care i-a dezarmat pe adversari. Fenomenal fotbalist, ce calităţi formidabile are acest puşti!" a fost caracterizarea lui Ilie Dumitrescu pentru Bicfalvi.

Tocmai pentru că a fost extrem de mulţumit de randamentul elevului său, Ilie Dumitrescu îi va oferi în continuare tricoul de titular, urmînd să înceapă din primul minut şi mîine seară, în deplasarea de la Vaslui. Ilie Dumitrescu e al doilea antrenor, după Hagi, care merge pe "mîna" lui Bicfalvi, aproape toţi ceilalţi, dar în special Lăcătuş şi Piţurcă, nevăzînd în el un fotbalist de viitor.

Cifrele meciului îl confirmă pe antrenor
- a jucat 61 de baloane, cele mai multe dintre toţi jucătorii Stelei de la mijloc în sus
- a pierdut doar 16 baloane, adică un sfert din cele jucate, spre deosebire de Dorel Stoica (27%), Tănase (50%), Nicoliţă (30%)
- a recuperat nu mai puţin de 12 baloane, cele mai multe dintre toţi mijlocaşii

6 luni trecuseră de la precedentul meci ca titular al lui Bicfalvi în tricoul Stelei, pe 20 februarie 2010, la Steaua - Ceahlăul 1-3

Cel mai tînăr dintre titulari
Eric a fost, ca vîrstă, cel mai mic dintre cei 11 fotbalişti pe care Ilie Dumitrescu i-a titularizat împotriva lui Grasshopper. Aproape jumătate din echipa de start a fost formată din fotbalişti sub 25 de ani.
1. Bicfalvi    22 de ani şi 5 luni
2. Stancu    23 de ani şi o lună
3. Cr. Tănase    23 de ani şi 5 luni
4. Latovlevici    24 de ani şi 3 luni
5. Tătăruşanu    24 de ani şi 5 luni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
afro17
afro17  •  21 August 2010, 15:30

auzi,"imparat"...e doar un jucator mediocru care nu v-a juca niciodata inafara la o echipa 1-6 dintr-un campionat puternic

paulirimia
paulirimia  •  21 August 2010, 15:21

M-ai dezamagit daca mototolul asta il consideri asa mare valoare ,responsabil cu pasele inapoi ,lent ,lasa tot timpul impresia ca mai are nevoie de un creier iar repriza a 2-a este lesinat ,fuge mai incet ca unul de 37 de ani ..........sa fim seriosi ........daca cu unul de asta vrei marea performanta..............

pohfala
pohfala  •  21 August 2010, 13:55

sa fim seriosi, a reusit cite ceva, citeva recupereri, o actiune etc.. dar a si gresit multe pase si a comis faulturi care alt arbitru le-ar fi sanctionat aspru

Vezi toate comentariile (19)
Comentează