INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - STUTTGART, AZI, 22:05, DIGISPORT 1, DOLCESPORT 1, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Îşi întîlneşte coşmarul » Rusescu va fi diseară faţă în faţă cu echipa care i-a spulberat şansele la primăvara UCL în 2009

Articol de - Publicat joi, 22 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 22 noiembrie 2012 01:23

Rusescu se va afla diseară într-o situaţie în care a mai fost pus în urmă cu trei ani


Nu e prima oară cînd o formaţie din Liga 1 are nevoie de o remiză împotriva lui Stuttgart pentru a obţine o calificare. Unul dintre steliştii care se vor afla pe teren în această seară, Raul Rusescu (24 de ani), a mai fost martor la un astfel de episod.

În decembrie 2009, Unirea Urziceni, echipa la care evolua la vremea aceea actualul golgeter din Ghencea, ocupa locul 2 în grupa G a Ligii Campionilor, cu 8 puncte, fiind urmată chiar de Stuttgart, la două "lungimi" distanţă. Pentru a merge mai departe, ialomiţenii aveau nevoie de un egal în Germania, în ultimul meci din grupe. Visul le-a fost repede spulberat, încă din startul partidei! În minutul 11, şvabii aveau deja 3-0, golurile fiind reuşite de Marica, Trasch şi Pogrebniak, fotbalişti ce nu se mai află acum la Stuttgart. Semedo a redus din diferenţă la prima fază a reprizei secunde, însă românii n-au fost capabili de o revenire de senzaţie.

Rusescu a evoluat în acel meci din minutul 62, cînd a intrat în locul unui alt actual stelist, Tibi Bălan, care nu va fi însă în lot diseară. Spre deosebire de partida de atunci, acum roş-albaştrii nu-şi joacă ultima şansă, însă un eşec diseară i-ar trimite în Danemarca, peste două săptămîni, obligaţi să nu piardă.


"De cînd sînt în fotbalul profesionist, am învăţat o vorbă: «Să te ferească Dumnezeu de meciuri decisive cu nemţii!»"
Gică Popescu, în decembrie 2009

"Stuttgart nu mai e echipa din 2009, dar rămîne o forţă. Atunci jucau la ei Cacau şi Khedira, acum îl au pe Ibisevici"
Mihai Stoica, manager general Steaua

Stuttgart - Urzceni 3-1
Au marcat: Marica (5), Trasch (8), Pogrebniak (11) / Semedo (46)
Stuttgart: Lehmann - Celozzi, Tasci, Delpierre, Boka - Gebhart, Trasch, Khedira (Kuzmanovici, 60), Hleb (Rudy, 55) - Marica (Cacau, 83), Pogrebniak. Antrenor: Christian Gross
Unirea: Arlauskis - Bordeanu, B. Fernandes, Mehmedovici, Brandan - I. Apostol (Todoran, 85), Pădureţu - Semedo, Onofraş (Varga, 46), T. Bălan (Rusescu, 62) - Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu

"Meciul mileniului!"
De asemenea, actualul manager al Stelei, Mihai Stoica, era atunci în conducerea Urziceniului. La vremea aceea, el a prefaţat întîlnirea din Germania: "E meciul mileniului în fotbalul românesc! Nici o altă echipă de la noi nu a ajuns în situaţia noastră de acum. Avem şansa de a ajunge în primăvara Ligii Campionilor". Acum, MM spune despre întîlnirea cu Stuttgart: "E meciul anului pentru noi".

N-au pierdut cu românii
În toată istoria lor, nemţii de la Stuttgart n-au cunoscut eşecul împotriva echipelor din România! Germanii au jucat cu Rapid, Poli Timişoara, Urziceni şi Steaua, în total au strîns 6 partide şi au un palmares de 3 victorii şi 3 remize.

Sezon Competiţie Adversar Scor
2005-2006 Cupa UEFA Rapid 2-1
2009-2010 Champions League Timişoara 2-0/0-0
2009-2010 Champions League Unirea 1-1/3-1
2012-2013 Europa League Steaua 2-2

538737-caseta-steaua.jpg

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cimpanzeul_visiniu
cimpanzeul_visiniu  •  22 Noiembrie 2012, 14:47

Stuttgart, fă-ne fericiţi!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează