INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ORDABASÎ - BOTOȘANI

ORDABASÎ - FC BOTOȘANI » Joao Paulo, adversarul lui FC Botoșani din Europa League, plătit mai bine decât sunt toți din România!

Joao Paulo
(foto: sports.kz)
Joao Paulo (foto: sports.kz)

Articol de - Publicat luni, 17 august 2020 11:32 / Actualizat luni, 17 august 2020 15:15

FC Botoșani pare să aibă misiunea cea mai grea dintre toate echipele românești implicate în primul tur preliminar al cupelor europene. O deplasare lungă, până la granița cu Kîrgîzstan, și Joao Paulo, un atacant brazilian, sunt pericolele pentru formația lui Croitoru.

Ordabasî nu sună deloc ca o echipă de speriat, însă kazahii pe care îi va întâlni FC Botoșani în primul tur preliminar din Europa League îl au în lot pe un brazilian care câștigă 40.000 de euro lunar, cât încasează împreună șase dintre titularii cei mai importanți ai lui Marius Croitoru!

Pericolul nr. 1 pentru BotoșanI: Joao Paulo

Joao Paulo are 32 de ani și e înalt de doar 1,66, dar el este vedeta lui Ordabasî și e pericolul principal pentru români. Sud-americanul s-a aflat timp de trei sezoane sub contract cu Ludogoreț, însă nu a izbutit să se impună ca un om important în formula campioanei din Bulgaria.

3.500 de euroîncasează lunar Haruț, fundașul de la Botoșani care-i va fi adversar direct lui Joao Paulo. Apărătorul este, așadar, de peste zece ori mai prost plătit, în comparația cu sud-americanul de la Ordabasî

În Kazahstan e un star. A marcat 15 goluri în stagiunea precedentă și a fost hotărâtor în campania pe care Ordabasî a încheiat-o a treia în clasament și a obținut, astfel, dreptul de a participa în Europa League.

Salariul lui, de 40.000 de euro lunar, e unul fantastic, față de nivelul câștigurilor din Liga 1. De la Botoșani nu primește nici un jucător mai mult de 7.000 de euro lunar. Nici măcar la CFR Cluj nu există vreun venit atât de mare ca al brazilianului din Kazahstan. Suma maximă pe care o încasează un fotbalist al campioanei este de 20.000 de euro. La FCSB, 15.000 de euro constituie salariul maxim, însă Becali a înjumătățit aproape toate salariile din lot până la 30 septembrie, o decizie pe care patronul a pus-o pe seama pierderilor pe care le-a înregistrat clubul său din cauza pandemiei de coronavirus.

Brazilianul plătit regește în Kazahstan condimentează o echipă mai degrabă slabă, așa o descriu jurnaliștii kazahi pe Ordabasî. O piedică serioasă o reprezintă, pentru moldoveni, deplasarea pentru meci. Gazeta a scris în ediția de astăzi că zborul până în orașul Șîmkent va dura patru ore și jumătate, iar costul călătoriei până în Asia, la granița cu Kîrgîzstan, este de 75.000 de euro. 

Când vor juca românii în cupele europene:

Champions League, Turul 1: 19 august
ora 22:00: Floriana - CFR

Europa League, Turul 1, 27 august 
ora 17:00: Ordabasî - Botoșani
ora 20:00 Lokomotiv Tbilisi - U Craiova
ora: 21:30 FCSB - Șirak

VIDEO Match preview: FC Argeș - FC Botoșani

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

FCSB nu renunță la Ghencea! Strategia pusă la cale pentru a dribla Armata: „Le garantez suporterilor!”

Hermannstadt și-a luat atacant din Portugalia!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
mir21
mir21  •  17 August 2020, 16:45

Asta da stire, daca ala nu a reusit sa se impuna la ludogoret inseamna ca e mare jucator, ca aia isi permit sa il plateasca bine e alta discutie, asa ca știucane mai gindeste si tu cand faci stiri

Vezi toate comentariile (1)
Comentează